fbpx

Imatge de la Granollers Cup 2016, amb l'actuació dels Xics de Granollers.

El proper dimecres se celebrarà la cerimònia d'inauguració de l'edició de 2017 amb uns padrins de luxe: Nora Mork i Ferran Solé

Durant quatre dies, jugadors i jugadores de fins a 20 anys d'arreu del món competiran a Granollers, les Franqueses del Vallès, Canovelles i Vilanova del Vallès. Els joves, allotjats a escoles, càmpings i hotels, ompliran els carrers de la ciutat amb la il·lusió de competir en el torneig d'handbol base més important del sud d'Europa.

La participació s'estabilitza: 352 equips inscrits

L'edició de 2017 tindrà una participació lleugerament inferior a la de l'anterior any: més de 350 conjunts gaudiran de l'handbol a la ciutat vallesana, el que suposa prop de 5000 jugadors i jugadores d'arreu del món. Enguany cal destacar el gran augment d'equips catalans que s'hi han registrat, a més de la participació internacional, especialment de països nòrdics (com Noruega, Suècia i Dinamarca). La suma d'equips inscrits ha crescut gairebé un 40% en les últimes cinc edicions.

L'edició del 2017 és una de les que més representació internacional presenta. Enguany hi participaran països que no ho varen fer l'any passat, com Finlàndia o Colòmbia (tot i que alguns d'ells ja s'havien registrat en edicions anteriors). La resta de països inscrits són Alemanya, Noruega, Suècia, Marroc, França, Dinamarca, Portugal, Suïssa, Canadà, Islàndia, Corea del Sud, Rússia, Israel i Espanya.

Més de 1100 partits al dia en 18 pistes diferents

Cada dia es jugaran aproximadament 250 partits de les diferents categories, i cadascun durarà 30 minuts. Tanmateix, el torneig està estructurat de manera que tots els equips juguin un mínim de cinc partits a la fase de grups, a més dels quarts, semifinals i final, i així gaudeixin d'un veritable ritme de competició.

La Federació Espanyola d'Handbol (RFEBM) ha organitzat, juntament amb el BM Granollers, un curs per a àrbitres joves de tot el territori. Els col·legiats arbitraran partits de la Granollers Cup com a part de la seva formació i seran avaluats per la mateixa RFEBM. La resta dels àrbitres pertanyen a la Federació Catalana d'Handbol (FCH). Tanmateix, hi haurà parelles arbitrals internacionals provinents de Noruega, Regne Unit o Portugal, entre d'altres.

La Granollers Cup més mediàtica

Durant el torneig es podran seguir els resultats de la competició a la web. A més es podrà seguir en temps real a través del Twitter @GranollersCup i el hashtag #GCup2017, i cada jornada s'afegiran les imatges a Facebook i a Instagram. Enguany, totes les finals es podran seguir en directe per streaming i algunes s'emetran per La Xarxa i VOTV i per Esport3.

banner-festesoci2018-CAT