fbpx

Del 27 de juny a l'1 de juliol, Granollers, Les Franqueses, Canovelles i Vilanova del Vallès acolliran la vintena edició de la Granollers Cup, el torneig internacional d'handbol més gran del sud d'Europa!


Granollers Cup, molt més que un torneig d'handbol

Queden poc més de tres setmanes per viure el tret de sortida de la vintena edició de la Granollers Cup! En aquesta edició es mantenen els alts nombres de participants d'edicions vinents: vindran més de 5100 participants distribuïts en més de 320 equips, que competiran a Granollers, a Les Franquese del Vallès, Canovelles i Vilanova del Vallès. Durant quatre dies, jugadors i jugadores de fins a 20 anys d'arreu del món competiran a Granollers, les Franqueses del Vallès, Canovelles i Vilanova del Vallès. Els joves, allotjats en escoles, càmpings i hotels, ompliran els carrers de la ciutat amb la il·lusió de competir en el torneig d'handbol base més important del sud d'Europa. Durant la seva estada aprendran i conviuran amb nois i noies de diferents països, i gaudiran d'un intercanvi cultural que alhora els enriquirà com a esportistes.

3 continents, 15 països i més de 320 equips participants

Granollers Cup 0103

Després de batre rècords en diverses ocasions, la #GCup2018 manté les bones xifres d'anys anteriors amb més de 5100 participants. Enguany es manté la participació internacional (114 equips) i catalana (181 equips) mentre que la nacional ha disminuït en 15 equips: en aquesta ocasió hi haurà 44 equips de la resta de comunitats autònomes. Mantenint la tònica de les altres edicions, la categoria on hi ha més inscrits és la Cadet, amb 124 equips femenins i masculins, seguida per la categoria Infantil, amb 80 equips participants. 

Tot i que es mantenen les bones xifres de la participació internacional, aquesta edició no és la que tindrà més representació internacional pel que fa a nombre de països: arribaran participants procedents d'Alemanya, Andorra,Brasil, Canada, Finlàndia, França, Islàndia, Israel, Marroc, Noruega, Polònia, Portugal, Rússia, Senegal, Suècia i de la resta de l'estat espanyol! Enguany la participació masculina i femenina segueix gaudint d'una certa igualtat: el 57% dels inscrits són jugadors i el 43% restant, jugadores. 

Arbitratges de primer nivell

La Federació Espanyola d'Handbol (RFEBM) ha organitzat, juntament amb el BM Granollers, un curs per a àrbitres joves de tot el territori. Els col·legiats arbitraran partits de la Granollers Cup com a part de la seva formació i seran avaluats per la mateixa RFEBM. La resta dels àrbitres pertanyen a la Federació Catalana d'Handbol (FCH). Tanmateix, hi haurà parelles arbitrals provinents d'Argentina, Noruega i Gran Bretanya, entre d'altres. 

Més de 300 partits al dia en 16 pistes diferents

Durant els dies de competició s'habiliten pistes de joc a diversos punts de la ciutat de Granollers, Les Franqueses del Vallès, Canovelles i Vilanova del Vallès. Cada dia es jugaran més de 300 partits de les diferents categories (gairebé 1200 en total) en més de 15 pistes, i cadascun durarà 30 minuts. En total es jugaran aproximadament 33.000 minuts d'handbol, que equivalen a 24 dies! El torneig està estructurat de manera que tots els equips juguin un mínim de 5 partits a la fase de grups, a més dels quarts, semifinals i final, i així gaudeixin d'un veritable ritme de competició. Per a gestionar tot aquest volum de pistes i jugadors, és necessari un gran eqiup de més de 200 voluntaris; si vols participar, encara pots apuntar-t'hi aquí

Una cerimònia d'inauguració galàctica!

Granollers Cup 0178

Llums, càmera, acció! És hora de posar en marxa la nova edició amb un espectacle per recordar, amb una cerimònia d'inauguració galàctica amb moltes novetats. En aquesta edició serà especial, anant una pas més enllà de les darreres edicions: estarà directament relacionat amb una novetat d'enguany, el mur de les estrelles, on apareixeran els guanyadors de totes les edicions de la Granollers Cup. Serà un espectacle de dues parts amb celebritats de l'handbol, confeti, llums ràpides, música i una explosió de sorpreses. Començarà dimecres a les 20h del vespre al Palau d'Esports de Granollers! 

El village de la Granollers Cup

En la segona edició del Village de la Granollers Cup, tornarem a comptar amb un espai on compartir experiències i passar una bona estona gràcies a les activitats que s'hi faran i les foodtruck! No us perdeu el village; estarà ple de sorpreses. 

La Granollers Cup a la xarxa

Estarà activa la web 2018.granollerscup.com on es podran seguir els resultats de la competició, i www.granollerscup.com per a trobar informació general del torneig (aquesta es desactivarà durant el torneig). Es podrà seguir en temps real a través del Twitter (@GranollersCup), Instagram (@GranollersCup), el hashtag #GCup2018 i participar en els sortejos de roba Hummel que farem! A més, cada jornada s'afegiran les imatges a Facebook i a Instagram i oferirem la retransmissió de les finals! 

Us hi esperem, #GCupers! 

banner-festesoci2018-CAT