fbpx

El projecte rebrà el suport de la Unió Europea i té com a objectiu la creació d'un servei de suport integral per al desenvolupament de les carreres duals dels jugadors d'handbol

El BM Granollers liderarà el projecte Handball for Dual Careers (H4DC), que es desenvoluparà durant 2 anys i s'emmarca al programa Erasmus+ Sport de la Unió Europea. H4DC té com a objectiu la creació d'un servei de suport integral per al desenvolupament de les carreres duals dels jugadors d'handbol, és a dir, la creació d'eines i mecanismes que garanteixin que els esportistes poden compatibilitzar la seva carrera esportiva amb el desenvolupament de la carrera acadèmica i/o laboral, i reforçarà una línia de treball per la qual el BM Granollers ha apostat decididament els últims anys, a través del projecte com el de l'IES Carles Vallbona, el conveni de col·laboració amb la Universitat de Vic i les pràctiques laborals dels nostres jugadors/es a les empreses patrocinadores del club

Els impulsors del projecte són tres clubs d'handbol (BM Granollers -que el liderarà-, el Fenix Toulouse i el IK Savehof), una federació esportiva (l'EHF), una organització educativa (la Universitat de Ciències Aplicades d'Amsterdam) i un actor privat (la Federació Europea d'Indústries de l'Esport). L'H4DC planteja un enfocament col·laboratiu entre els organismes esportius (clubs i federacions), organitzacions educatives i representants del sector privat, i s'adreçarà als jugadors/es dels 3 clubs d'handbol implicats, que compten amb esportistes que van des dels 12 anys d'edat fins als estudiants universitaris, inclosos els jugadors professionals.

Els objectius específics de l'H4DC són:

1. Concebre un Servei de Suport a la Carrera Dual en un Club (DCSS), que comprèn la seva sensibilització, formació i orientació individual.
2. Provar, supervisar i avaluar la metodologia amb 120 jugadors a través d'accions pilot.
3. Treure conclusions a partir de les accions pilot i elaborar un informe de recomanacions de política, transferible a qualsevol club d'handbol o d'un altre club esportiu interessat.

En l'assoliment d'aquests objectius, H4DC contribueix directament a l'estratègia de la UE sobre les Carreres duals, una qüestió que ha estat una prioritat per a l'àmbit de l'esport des que es va publicar el Llibre Blanc de 2007 sobre l'Esport, i ha estat un dels 9 projectes amb participació catalana que han estat aprovats en aquesta convocatòria del programa Erasmus+ Sport.

 

Equip de comunicació del BM Granollers

Banner InferiorcatCAT