fbpx

Les jugadors del KH-7 BM Granollers, el primer equip femení, han estat les escollides per posar veu a la Festa Major de Granollers en aquesta edició. Per aquest motiu, ahir al vespre van pujar al balcó de la ciutat per fer arribar a tots els seus veïns i veïnes els valors del BM Granollers, demanar millores per la ciutat i celebrar els 75 anys del BMG! Les encarregades de fer-ho van ser Giulia Guarieiro, Kaba Gassama i Míriam Gonzalez, capitana de l'equip! 

"Bon vespre, Granollers! Som les jugadores del BM Granollers, un club que és a tot arreu. Per si no n'hi hagués prou, també al pregó! Us volem dir que fer un pregó és un gran honor, però també una gran responsabilitat. Potser us preguntareu per què som aquí dalt, i us ho volem explicar. 

Hi som perquè l'essència del BM Granollers és en dos colors, el blanc i el blau, com aquesta festa. Sabeu l’himne del BMG?
'Hi ha un noia a Granollers,
blanc i blau els seus colors;
un escut una llegenda
i la millor afició,
animant fins a la mort
i posant-hi tot el cor,
BALONMANO GRANOLLERS!'

Som aquí, perquè per a la nostra ciutat l'esport és molt important: hem estat seu d’uns Jocs Olímpics, d’un Mundial d’Handbol Masculí i l'any 2021 organitzarem el Mundial d’Handbol Femení. Cada any celebrem la Mitja, la Granollers Cup, el Cross i tants altres esdeveniments...

Hi som perquè Granollers viu l'esport, tots els esports. Però l'handbol, el "balonmano", és especial. Si som coneguts arreu del món és pel BMG. Un club que porta 75 anys al més alt nivell, demostrant que no és veritat que siguem el club "enxufat" de la ciutat. Qui va guanyar les primeres competicions nacionals i les primeres competicions europees d’aquest esport? El BMG!!

Vam ser pioners i també som únics: el BMG és l’únic club estatal que té els dos equips femení i masculí a la màxima categoria, amb un handbol base que té un palmarès increïble i un gran reconeixement internacional. I avui ho volem reivindicar: és en la base on tenim el futur del club, però també de la nostra ciutat i d'aquesta festa.

Ha quedat clar, doncs, que avui som aquí perquè som el BMG. Amb un petit detall que ja heu vist: no som l'equip masculí. Som l’equip femení, equip que aquesta temporada ens hem guanyat jugar, per primera vegada a la història del Club, en una Competició Europea!!!

Avui, aquí dalt, el pregó el fem nosaltres, les dones. I quantes dones heu vist en aquest balcó fent un pregó? Quantes caps de colla heu vist aquí dalt o allà baix? Quantes alcaldesses hem tingut? Què passa, en aquesta ciutat? No és moment de fer justícia? Sí. És el moment i no ens podem permetre fer cap pas enrere! Volem més dones al balcó d'aquesta ciutat, per festa major, i per cada dia de l'any!

Avui representem l’esport femení de la ciutat. Aquest 2019 ens hem emocionat amb l'èxit d'equips com la selecció dels Estats Units de futbol o la selecció espanyola de bàsquet, per primera vegada a les grans portades. Però no us oblideu dels referents que tenim a casa: pensem en les companyes de sincronitzada, de natació, de waterpolo, de bàdminton, de bàsquet i de tants altres esports on som capdavanteres. Podeu estar ben orgullosos del nivell de l'esport femení de la ciutat.

Des d'aquí us animem a totes i a tots a fer esport i a viure una vida sana. Només així es pot gaudir al màxim de la festa! Però avui també som aquí perquè les noies del BMG som acollidores i inclusives. Al nostre equip hi ha jugadores de Granollers, de Galícia, del País Basc, de Madrid, de Brasil, de Bulgària, de França, de Marroc, i fins i tot tenim un fisio japonès!

Estem orgulloses de ser així, tan diferents i amb un objectiu comú que ens fa ser una sola jugadora. I estem orgulloses que el BMG tingui un projecte de cooperació amb el Senegal, país d'origen d’una important comunitat que viu a Granollers. És un projecte que pretén empoderar les dones de la regió de Kedougou a través de l’handbol.

(Kaba): La meva família és originaria d'allà. Us asseguro que és un projecte gran, que val molt la pena. Per acabar, som aquí perquè ens agraden els reptes. I, com a ciutat, encara en tenim alguns per endavant:

El primer, volem una ciutat sostenible. No ens agrada ser una de les ciutats més contaminades de Catalunya. Volem una ciutat sense fums, més habitable i més verda. Davant l'emergència climàtica global, hem de començar a treballa pel nostre barri i pel nostre carrer. Autoritats, actuïn!

El segon: volem una ciutat per totes les edats, pels menuts, pels joves, però també per la gent gran. On no s'hagi de relliscar per culpa de la rajola movedissa, on hi hagi molts arbres i on hi hagi ombra, on el ciment no guanyi al verd.

El tercer: volem una ciutat contra les violències de tot tipus que patim diàriament. No més violència contra les dones, contra les persones racialitzades i contra les minories. Volem una ciutat sense masclisme, sense xenofòbia, sense classisme i que sigui ferma contra la repressió política. No passaran! Volem una ciutat valenta, que planti cara! Que lluiti amb fermesa i convicció per defensar i assolir tots aquells objectius que es plantegi, costi el que costi. Hem de ser valentes tots els dies de l'any!

Per acabar: avui hem fet el pregó perquè representem una entitat de la ciutat, com vosaltres, Blancs i Blaus. Perquè representem valors com el treball en equip i la cooperació, com vosaltres, Blancs i Blaus. Perquè representem dones de totes les procedències i de tots els colors, com vosaltres, Blancs i Blaus. Perquè parlem diferents llengües i lluitem per un objectiu comú, que és el de fer que Granollers sigui una ciutat millor, més justa, solidària, entregada, lliure i sobirana, sense que la vostra felicitat i llibertat depengui de ningú. Tal com feu vosaltres, Blancs i Blaus.

Hi som perquè representem els valors d'un equip històric, però també d'una festa i d'una ciutat. No deixeu mai de tenir ganes de jugar i de guanyar, de ser factoria i batec, de tenir el puny alçat i seguir lluitant! Visca la Festa Major de Granollers! Visca el BMG! Visca els Blancs! Visca els Blaus!"

Banner InferiorcatCAT