El Fraikin BM Granollers guanya la tornada dels quarts de final de la Copa del Rei a Gijón i jugarà la final a quatre (13 a 27)

Amb l’anada a favor i 8 gols de renda (26 a 18), el Fraikin BM Granollers es plantava avui al pavelló de La Guía per afrontar el partit de tornada dels quarts de final de la Copa del Rei davant el Juanfersa Grupofegar. Amb moltes ganes de tancar l’eliminatòria, Toni Garcia ja avisava ahir a la prèvia que els gols d’avantatge que van aconseguir la setmana passada al Palau d’Esports de Granollers no eren garantia d’eliminatòria tancada, i que seria un partit molt dur en el que haurien de seguir en la línia dels últims partits per seguir posant les coses difícils al rival.

El Fraikin BM Granollers ha començat el partit amb un parcial de 0-2 amb gols d’Adrià Pérez, tot i que els primers minuts el Juanfersa Grupofegar ha arribat a empatar el partit (min. 6, 4 a 4). A partir d’aquí, els vallesans s’han posat de ple en el partit i el temps corria marcat per les contundents jugades ofensives de l’equip, entrant fins als 6 metres amb les penetracions dels dos extrems, Adrià Pérez i Ferran Solé, i del pivot Víctor Tremps, que ha tornat a demostrar que té la gran capacitat de trobar els espais entre la defensa rival per encarar porteria. El Fraikin BM Granollers ha anat per davant al marcador durant tot el partit mostrant la seva fortalesa en defensa i la seva contundència en atac (min. 10, 4 a 6). Sense saber com dirigir al seu equip, Alberto Suárez ha decidit parar l’electrònic per recompondre als seus homes sobre la pista. Però els vallesans han seguit amb la mateixa dinàmica i no han abaixat el ritme. Cosa que ha estat reflectida al marcador que, passat l’equador de la primera meitat i després d’un segon temps mort del tècnic de Gijón, el Fraikin ha aconseguit un parcial de 1 a 6 en 10 minuts. La defensa ha portat als granollerins a sentir-se còmodes a la pista i així crear jugades ofensives que han permès que el Fraikin marxés satisfet al descans (9 a 13).

A la represa, el Fraikin BM Granollers ha continuat amb la mateixa intensitat defensiva del primer temps, que ha permès mantenir el marcador del rival baix (min. 35, 9 a 14). Després d’un altre temps mort demanat per Alberto Suárez, Toni Garcia ha decidit donar minuts als joves Pol Sastre i Jordi Puig. Arribats al minut 42 de joc, els vallesans havien acumulat un parcial de 0-3 aconseguint que el Juanfersa Grupofegar no anotés cap gol durant 12 minuts. Víctor Tremps ha aconseguit un 100% d’efectivitat des dels 6 metres movent-se a la perfecció buscant les esquenes dels defenses del Gijón. Un cop més la defensa, dirigida per Marc Garcia i Albert Pujol, ha estat clau perquè els vallesans aconseguissin una renda màxima de 12 gols (min. 55, 13 a 25). Un partit molt seriós des del minut u de joc, amb els jugadors concentrats en tot moment i en el que, cada un d’ells, ha sumat per aconseguir la victòria (13 a 27).

Així doncs, el Fraikin BM Granollers jugarà, el cap de setmana del 3 al 5 de maig, la final a quatre de la Copa del Rei. Els altres 3 equips que l’acompanyaran seran FC Barcelona, BM Huesca i BM Anaitasuna. Abans, però, els homes de Toni Garcia posaran tots els seus esforços per mantenir la segona posició de la Lliga Asobal. La primera parada, aquest dissabte al Palau Blaugrana (18h) contra el FC Barcelona. Un derbi molt esperat, tenint en compte el bon paper que van fer els vallesans en la seva última visita per la Copa Asobal.

Juanfersa Grupo Fegar: Vallado, Huerta, Ruesga (4), Cakic, Miguel Paraja, Ángel Paraja (2), Pellitero, Nacho Fernández, Cancio (1), Acetti Pablo Fernández, Serdio, (1) David Plaza (1), Ortega (1), Samuel (3, 2p) i Pepe Espina.
Fraikin Granollers: Schulz, Sastre, Adriá Pérez (3), Marca García, Campos (2), Solé (3), Álvar Ruíz (2) y Del Arco (1), Blanxart (3), Pujol, Salinas (1), Puig (3), Tremps (5) i Resina (4).