Victòria lluitada fins al darrer segon (24 a 26) per part dels homes de Toni Garcia gràcies a un Matías Schulz molt inspirat a la segona part i un Ferran Solé i Álvaro Ruiz decisius en atac.

Després d’una aturada a la Lliga Asobal el Fraikin BM Granollers ha visitat el BM Guadalajara per continuar somiant i optant a la segona posició de la Lliga. Els homes de Toni Garcia han aconseguit remuntar una primera part en què el Fraikin ha estat fins a set gols per sota al marcador.

Primera part tova per part d’un Fraikin BM Granollers que no ha trobat la finalització en atac. Les nombroses pèrdues de pilota i un Diego Moyano implacable (amb un 53% d’encert durant la primera part) ha permès al BM Guadalajara mantenir als de Toni Garcia a ratlla. Els granollerins sabien que s’enfrontaven a un dels atacs més potents de la Lliga Asobal comandats des de la banqueta perMateo Garralda. Però si en alguna cosa ha destacat la primera part, és per la dificultat ofensiva que ha tingut el Fraikin per construir i definir en atac (min. 10, 5 a 2). Prova d’això ha estat la necessitat del tècnic vallesà de demanar dos temps morts abans del minut 16 de la primera (el primer al min. 6 i el segon al min.16). Tot i les premisses donades per Toni Garcia, l’equip no s’ha acabat de trobar còmode a la pista contra un BM Guadalajara que ha aprofitat les aturades de Moyano per sentenciar al contraatac amb PozzerVigo i Plaza (min. 20, 10 a 4). L’equip ha semblat reaccionar amb els canvis a pista. L’entrada d’Adrià Pérez i Ferran Solé als extrems ha donat mobilitat a l’atac i finalment la defensa ha aconseguit trobar l’eficiència que li ha faltat als minuts inicials. Amb els gols d’Álvaro RuizFerran Solé i Adrià Pérez, el Fraikin BM Granollers ha estat capaç de retallar diferencies amb un parcial 0 a 3 just abans de tancar el primer temps (12 a 9). Un resultat que donava aire als de Toni Garcia per encaminar la segona part amb una renda més assequible de cara a poder remuntar el partit.

La segona meitat ha començat amb un Fraikin BM Granollers molt més endollat al partit. Ferran SoléAdrià Pérez s’han posat l’equip a l’esquena i han iniciat la remuntada de l’equip vallesà. AmbMatías Schulz creant un mur sota pals, i Marc Garcia i Raúl Campos contundents en defensa, elFraikin BM Granollers ha aconseguit posar-se a un gol per sota en mans d’Álvaro Ruiz (min. 41, 16 a 15). Arribats a aquest punt, tres gols de Ferran Solé i un d’Adrià Pérez, han provocat que Mateo Garralda es veiés obligat a demanar temps mort per reestructurar el seu equip (min. 50, 19 a 20). Quan el temps ha tornat a córrer al marcador, Víctor Tremps i Ferran Solé han aprofitat les ocasions ofensives per allargar la distancia i Adrià Pérez s’ha encarregat d’augmentar la renda de gols del partit (min. 26, 21 a 24). Als últims instants de joc, el BM Guadalajara ha aconseguit tornar a acostar-se als vallesans, posant-se a només un gol per sota. Però Toni Garcia ha fet parar el cronòmetre a l’últim minut de matx per encarar la darrera jugada, que ha acabat amb un gol de Ferran Solé sobre la botzina i ha donat els dos punts als de Granollers (24-26).

Després d’aquests dos importants punts a Guadalajara, el Fraikin BM Granollers torna a fer-se amb la segona posició de la classificació, a l’espera del que faci demà dissabte el seu principal perseguidor, el Naturhouse La Rioja. Els vallesans encaren ara dues setmanes claus per somiar en la Lliga de Campions. Els de Toni Garcia tenen una nova final la setmana vinent, davant la seva afició al Palau d’Esports, contra el Puente Genil (diumenge a les 12 hores).

24 – GUADALAJARA 24 (12+12): Moyano (po.), Parra (5, 2p.), Reig (3), Pozzer (5), Muiña (0), Víctor Vigo (4), Bozalongo (0), Kike Plaza (2, 1p.), Jorge Silva (2) i Valadao (3).

26 – FRAIKIN BM GRANOLLERS 26 (09+17): Schulz (po.) (Sastre, ps); Blanxart (0), Pujol (0), García (1), Pérez (4), Campos (3), Solé (8), Resina (1, 1p.), Ruiz (5), Tremps (2), Salinas (0), Grundsten (2) i del Arco (0).