fbpx

La Fundació Balonmano Granollers reprèn les formacions tècniques a Kédougou (Senegal) després d'una aturada de quasi tres anys degut a la pandèmia.

Des de l'any 2017, la Fundació BM Granollers col·labora en un projecte de cooperació internacional a la regió senegalesa de Kédougou anomenat "Handball à l'école".

Aquest projecte, impulsat i finançat per l'Ajuntament de Granollers, compta també amb el suport del Fons Català de Cooperació, de La Ligue Régional de Kédougou i de la ONG SADEV.

bmg ecole 2


L'objectiu del projecte és articular un torneig escolar d'handbol (similar a les Trobades Coaliment que organitza el nostre Club) orientat a les nenes d'entre 12 i 14 anys que les permeti no deixar els estudis prematurament. En aquesta zona del Senegal, l'abonament escolar de les nenes és un dels principals problemes.

Al participar d'aquest projecte i més enllà de practicar handbol, les nenes reben suport acadèmic, cursos d'educació sexual, kits d'higiene femenina i xerrades per assessorar a les seves famílies. Durant 10 dies, una expedició de dos membres del Club està impartint sobre el terreny una formació tècnica als membres del Club d'handbol local "Les Gazelles" i a mestres d'educació física per tal de que puguin fer de tècnics en els equips escolars.

En aquesta primera etapa del projecte s'ha format a una trentena de tècnics i es preveu que 125 nenes i les seves famílies se'n beneficiïn.
Des del 2017, la Fundació BM Granollers ha donat suport en l'organització d'un torneig d'handbol a la regió, en el qual hi ha participat amb un equip femení, ha enviat material per a la pràctica de l'handbol i ha realitzat dues formacions tècniques.

Banner InferiorcatCAT