El Fraikin BM Granollers cel·lebrant la victòria després del gol de Del Arco Foto: Xavier Solanas

L'equip de Carlos Viver va fer-se amb la victòria el passat divendres davant d'un complicadíssim Helevetia Anaitasuna que va portar els de la casa a remolc durant quasi bé tot el partit. El Fraikin van poder sumar els dos punts gràcies a una rapidíssima darrera jugada que va culminar amb un gol de Del Arco.

La bona dinàmica de l'equip i la frenètica arrencada en la competició de Lliga Asobal havia mal acostumat a l'afició granollerina, que encara no havia patit tant com en el partit del passat divendres. Tècnics i jugadors sabien que seria un partit complicat pel potencial del rival, i és que l'Helvetia Anaitasuna venia realment a per totes i hi va deixar constància a la pista del Palau. Un partit que va començar estrenant marcador a favor dels de Granollers amb un gol del suec Nicklas Grundsten i que va tenir un ràpid primer empat amb un gol de Costoya, va anar avançant durant els primers minuts de joc amb un constant de contratacs que provocaven la repetició del més u i l'empat. No obstant, els rapídissims contraatacs  de l'Anaitasuna, a més, encertadíssims en els llençaments a porteria deixaven de pedra a un Fraikin desconcertat que no acabava de trobar el seu lloc a la pista. El tècnic Carlos Viver va veure la necessitat d'intentar canviar la dinàmica de joc de l'equip després del complicat inici, i al minut 12 demanava el primer temps mort de l'encontre. Just després d'aquest, un golàs del jove Ferran Solé feia el 6-8 de l'encontre i semblava que una nova manera d'encarar el partit podria haver relaxat i concentrat als vallesans. Tot i així, els de Viver van seguir anant a remolc i amb poc encert davant del porter Alejandro Sánchez. Fins a 6 gols d'avantatge són els que l'Helvetia va poder obtenir durant uns instants abans del final del primer temps. Ambdos equips arribaven al descans amb un 12-16 a l'electrònic.

1aVolta-Fraikin-Anaitasuna2

En la represa, Costoya marcava el primer de la segona part pels de Pamplona i aquests demostraven de nou que havien vingut per guanyar; mentre que un Fraikin que va sortir encara sense estar al 100% de concentració, seguia poc encertat en llençaments i va perdre algunes pilotes que els de fora van saber aprofitar en totes les ocasions. Això va provocar que entre el minut 35 i 40 de joc el Fraikin hagués arribat a estar entre sis i cinc gols per sota.

No va ser fins quasi entrats en el minut quaranta de partit, amb una gran jugada de passos dels de casa que va acabar amb un gol de Del Arco, que com a reacció màgica l'energia i l'encert arribava pel Fraikin. Gols d'Álvaro Ruiz, David Resina, Moi Blanxart i Nicklas Grundsten començaven a retallar les distàncies pels granollerins que van començar a veure la possibilitat d'una remuntada. Poc a poc, el Fraikin adquiria la reacció necessària en pista i aquesta es palpava en totes les posicions. Pejanovic va tornar a fer importants aturades durant gran part de la segona meitat i els jugadors van saber aprofitar bons contraatacs d'un Anaitasuna que nerviós per la reacció del Fraikin va començar a perdre jugades importants. El minut 48, i de la mà de Ferran Solé, un dels màxims golejadors del partit junt a Álvaro Ruiz, va arribar l'esperat empat a 24. L'Anaitasuna però, no va afluixar i volia fer-se amb el matx que havia dominat des de l'inici. Un joc de màxima tensió d'un amunt i un avall i empats és el que es va veure a un Palau que a diferència del silenci que havia viscut durant gran part del matx, va fer que per fi es sentissin com els aficionats encoratjaven a un Fraikin lluitador que volia els dos punts. Uns dos punts que van arribar gràcies a un arriscadíssim llençament de Juan Del Arco que entussiasmava al màxim a la resta de l'equip i a un Palau que encara no havia cregut en la victòria.