Marc Garcia defensant. Foto: Fertiberia Puerto Sagunto

L'equip de Carlos Viver va deixar el passat dissabte els dos punts de la victòria a terres valencianes. Uns dos punts que haguéssin ja assegurat la plaça europea de cara a la temporada vinent, es van veure assaltats per un equip amb l'ex granollerí Aidenas Malasinskas com a director d'orquestra, que va aconseguir una merescuda i clara victòria (30-27).

L'equip de Pachi Martí va anar a donar el seu 100% des del primer xiulet de l'encontre, l'equip va marcar territori fent el primer gol al minut 1 i deixant clar que, aquesta seria la tònica a seguir duent a terme un eficaç joc ofensiu liderat pel lituà i ex jugador del Fraikin Aidenas Malasinskas. Aquest sorprenia als de Carlos Viver duent la batuta pels valencians que en cosa de 10 minuts havien aconseguit un parcial estrepitós de 5-1; Arrel d'aquesta temible arrencada, el tècnic granollerí no va dubtar en demanar el primer temps mort del partit el mateix minut 10. PSagunto-Fraikin

Poc canviaria les coses la primera xerrada de Viver. Sobre la pista de l'Ovni, el compàs seguia marcat pels de la casa que tenien com a director d'orquestrea a un Malasinskas que seguia anotant i aportant les assistències necessàries per a que el seu equip seguís anotant. Poc inspirats es mostraven per contra Álvaro Ruiz o Juan del Arco, que no trobaven l'encert a la porteria d'un  Bruixola, que per contra, si va mostrar molta eficiència sota pals. El Fraikin viuria sensacions i diferències encara quasi desconsegudes en la present temporada; fins a un avantatge d'11-3 és el que van arribar a obtenir els locals.

A mesura que va anar arribant el final del primer temps, el Fraikin va poder reduir una mica la gran diferència aconseguida pels valencians, no obstant això, ambdós equips anaven a la pausa amb una diferència de quatre gols (15-11).

En la represa del joc, l'eqnouip vallesà va sortir de nou amb intencions de seguir escurçant les diferències, això però, era quelcom quasi impossible pels catalans. Tot i les jugades finalitzades i la diferència d'encert respecte la primera part, això no era suficient per poder apropar-se suficient als de Sagunt, que trobaven una resposta amb gol per a cada bona jugada del Fraikin. Els homes de Patchi Martí tenien l'encontre dominat i es mostrarien fermes fins el final d'aquest emportant-se, finalment, el triomf davant tot el seu públic. Una victòria molt valuosa pels valencians tenint en compte que s'enfrontaven a un Fraikin que ha demostrat realitzar una gran temporada asobal fins el moment, i que és tercer a la classificació. El marcador final va ser de 30-27fertiberia-fraikin2

El Fraikin marxaria doncs, de l'Ovni sense uns dos punts que li haguéssin permès obtenir amb seguretat la plaça que la propera temporada els deixaria participar, de nou, a la competició europea de la Lliga EHF. Ara, haurà d'esperar fins a una nova disputa de lliga regular que tindrà lloc aquesta mateixa setmana al Palau d'Esports (17:30h) vs e BM Huesca  (9è classificat).

30 - FERTIBERIA:
   Bruixola (portero), Malasinskas (12), Sladic (5), Moriñigo (6), Tarrasó (4), Plaza (1) y Dukic (2) -siete inicial-, Bernatonis, Rubén Ruiz, Berrios, Nebot, Sarió y Fernández.

27 - GRANOLLERS:Pejanovic (portero), Blanxart (1), García, Adrià Pérez (2), Grundsten (3), Toledo (5) y Del Arco (1) -siete inicial-, Sastre (portero suplente), Figueras (2), Solé (3), Resina (6), Ruiz (2), Puig y Valadao (2).