Juan del Arco per sobre dels jugadors del Juanfersa realitzant la passada. Foto: Juanfersa Gijón

Tot i anar a remolc durant una primera part on els de Gijón marcaven les directrius, el Fraikin ha sabut reconduir una lluitada segona part que ha acabat amb victòria catalana.

La semifinal de la Final Four davant el gran amfitrió de la competició ha començat a fons per part dels dos equips. Els de Gijón eren qui prenien el primer protagonisme estrenant marcador amb un gol del número 22 Pablo Paredes. El Fraikin però no trigava en donar resposta i el primer pels nostres era un canó dels ja habituals de Del Arco. A mesura que passaven els primers minuts però, els de Gijón, recolzats des del principi amb una enorme grada que feia goig, es mostraven molt eficients en la zona defensiva I encertats en atac. Això permetia als de vermell agafar els primers avantatges d'entre més 1 i més 2 sempre per davant dels vallesans arribant a l'equador de la primera amb un 6-5. El temps mort demanat per Viver durant el minut 16 no feia canviar massa les coses en un Fraikin que seguiria sense mostrar el seu millor joc I perdent pilotes que els de Gijón si sabrien aprofitar. Per part del Fraikin, la batuta era dirigida especialment per Del Arco, Álvaro Ruiz i Toledo que eren els únics en anotar. L'equip arribava a la meitat amb un 15-12 a l'electrònic. Un resultat poctranquil·litzador I que apuntava a que seria es donaria una complicadíssima i apretada 2a part. Copa-del-rei-2015-2

La segona part ha engegat amb un ritme força parel•lel al viscut durant la primera meitat. No obstant això, el Fraikin ha millorat en defensa i, ara sí, ha sabut aprofitar les ocasions de contraatac per ajustar-se en el marcador. A menys de 2 minuts per arribar al minut 40, els catalans aconseguien, per fi, anteposar-se en l'electrònic gràcies a un gol en contraatac del capità David Resina (17-18). A partir d'aquest moment, el joc no ha estat atre que un estira i arronsa per part dels dos equips. Contínuament la diferència era màxim d'un gol amunt o avall seguit ràpidament per un empat. Els gols per part dels vallesans arribaven dels canells de Solé, Grundsten, o Adrià Figueras.

Poc a poc, els de Viver anaven reconduint i millorant en totes les accions ofensives i defensives. A menys de 4 minuts del final, arribava un gol importantíssim des de l'extrem de David Resina que marcava la màxima distància de la segona part, un +2 (25-27) que deixava entrevreure, una mica més, la possible victòria que fins llavors era difícil d'imaginar. Seguidament, en qüestió de 10 segons els de Gijón també aconseguien el gol i es posaven de nou a només un per sota; tot i això, una gran aturada de Marc Guàrdia permetia als nostres un fortuït atac que Resina, novament, seria l'encarregat d'aprofitar tot donant el gol que marcaria una victòria definitiva a 10 segons del final amb un resultat de 26-28.

Així, el Fraikin es ficava, un any més, a la final de la edició 40 de la Copa del Rei. Una final que es jugarà demà a les 17:30 hores i que serà 100% catalana enfront del FC Barcelona; aquesta serà la 6a ocasió on els dos equips catalans es batran en duel, i, aquesta sí, serà la darrera lluita de la temporada.

Declaraciones zona mixta

Del Arco: "La segunda parte nos ha servido para arreglar errores graves cometidos durante la primera hasta igualar y remar hasta la victoria"

Álvaro Ruiz: "Nos hemos encontrado con un rival aún más superior de lo que ya esperábamos, han salido con todo y la gente ha apretado mucho"

David Resina: "La 1a parte hemos vivido momentos de mucho agobio porqué no nos salían las cosas como normalmente ni en ataque ni en defensa"