fbpx

A finals de la passada temporada 2014/15 sorgia la idea de fer un entrenament col·lectiu diferent en un moment exclusivament de pretemporada; a partir d'allà, entrenadors del KH-7 BMG i una integrant del waterpolo Femení CNG consultaven agendes i buscaven el moment precís per a poder realitzar una activitat que  podia ser molt enriquidora a diferents nivells. Malhauradament, degut a que les noies d'handbol iniciaven la pretemporada ben bé un mes abans que l'equip de les waterpolistes, es va decidir aplaçar la idea fins el moment d'aturada de lliga DHF, abans de les festes nadalenques. Arribat el moment, la proposta es va tornar a reprendre. A través d'una trucada telefònica, i en menys de 48 hores, ambdós entrenadors dels respectius equips es posaven d'acord per a fer que l'equip capitanejat per Joana Capdevila anés a fer l'entrenament conjunt amb el waterpolo femení del CNG.

Expectatives de tots colors 

Ahir al vespre les noies del KH-7 BM Granollers deixaven la resina per posar-se el casquet característic de waterpolo i introduir-se per complet en un entrenament d'un esport que guarda moltes similituds amb l'handbol. Les noies de Villanueva i Cuesta es donaven cita al bar de la piscina a les 20.30h i seguidament passaven per uns vestidors que ahir no eren els habituals. Les sensacions al vestuari eren ben diferents, algunes d'elles tenien especials ganes de submergir-se, d'altres comentaven tenir por i d'altres bromejaven sobre la necessitat de tenir "manguitos" i flotadors per a poder aguantar l'entrenament que els esperava.

Un escalfament de natació i no de carrera

Un cop ja a la zona d'aigües i havent fet la fotografia prèvia a la submersió, era moment de que el conjunt d'handbol saltés a l'aigua. L'entrenador del waterpolo absolut femení, Jordi Mas, havia preparat un escalfament conjunt amb les 19 waterpolistes i les 15 jugadores d'hanbol. L'entrada en calor consistia en que, totes, agrupades en parelles, integrades per una jugadora de cada esport, feien els metres que Mas anava indicant amb natació pròpia del waterpolo. En general, les de Villanueva se n'anaven ensortint prou bé malgrat que el cansament era notable en un grup acostumat a fer els metres corrent. Seguidament, i també amb grups mixtes de les dues disciplines esportives, les jugadores dibuixaven cercles sobre la totalitat de la piscina i feien la primera presa de contacte amb la pilota groga del waterpolo per fer passades entre unes i altres.

Moment de posar-se a prova amb els "partidets"

Un cop fet l'escalfament de braç i haver provat alguns llançaments a porteria, havia arribat el moment de jugar al waterpolo més real possible. Dividides en dos equips, el KH-7 BM Granollers començaria veient un primer partit de 7-8 minuts de les jugadores del CNG. D'aquesta manera, les de Villanueva kh7-piscina2aprofitaven per veure el moviment de les jugadores a l'aigua, els atacs i les entrades, per a familiaritzar-se mínimament amb totes les accions de joc. L'àrbitre (Jordi Mas) els hi anava explicant entre xiulet i xiulet la teoria més bàsica. Molt atentes, les noies intentaven assimilar un joc que guarda moltes similituds amb l'handbol pel que fa a la distribució de posicions i a la tàctica de joc. 

Quan va ser el torn de les d'handbol, aquestes saltaven a l'aigua amb inquietuds per veure el que serien capaces de fer. Per a sorpresa de tots, aquestes van fer un joc continuat i, fins i tot, amb llançaments a porteria que van acabar en gol. A destacar, el de Joana Capdevila, que va ser la primera en estrenar marcador; el de Sandra Pérez, per tot l'escaire; i el d'Anna Pregona de penal superant a la portera Lorena Ramírez, qui va demostrar destresa a una porteria que ahir era aquàtica.

 

Una jornada esportiva i de germanor entre clubs granollerins

Gràcies a una col·laboració entre clubs esportius tant importants per a la ciutat com són el BM Granollers i el Club Natació Granollers, ahir es va poder dur a terme una activitat molt enriquidora a nivell tant esportiu, com de valors per la cohesió i dinàmica de grup. L'activitat es va prolongar fins arribats ben bé a mitja nit, ja que ambdós equips van acabar sopant junts un entrepà i comentant l'entrenament entre rialles a un dels bars pròxims a les instal·lacions. Tanta havia estat la connexió i el bon ambient, que també es van fixar les dates on un i altre equip assistirien com a públic per a veure un dels respectius partits de lliga de cada esport.

Handbol i waterpolo, esports amb múltiples semblances però amb medis molt diferents. La col·laboració no acaba aquí, i és que ara seran les de Villanueva les que prendran el relleu i faran d'amfitriones a casa seva. Així, l'equip de waterpolo femení realitzarà un entrenament conjunt a la pista del Palau per a viure les sensacions del joc handbolístic. La data ja va quedar fixada entre els dos místers, el 14 de desembre. Com comentaven algunes d'elles ahir en finalitzar l'entreno, "ara serem nosaltres les que ens venjarem i us veurem cansar-vos sobre la pista!".

 

Declaracions

Jose Luis Villanueva: "Faig un agraïment per l'acollida que ens ha fet l'equip del waterpolo femení, les noies s'ho han passat d'allò més bé i han complert amb tots els objectius que plantejava i ara esperem que siguin elles les que ens visitin i les esperarem amb els braços ben oberts". 

Jordi Mas (entrenador CNG): "Sabíem que la condició física la tindrien però esperàvem que igual patissin força i, finalment, ens han sorprès a tots i se n'han ensortit molt bé"

Hatou Jabby: "Això ha estat molt dur. Nedar és molt més complicat que córrer i ens ha costat molt. Tot i això, ens ho hem passat molt bé.

 

Meritxell Martin Reina

Equip de Comunicació del BM Granollers

 

kh7-piscina9 kh7-piscina4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kh7-piscina6     kh7-piscina7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                            kh7-piscina8

 

 

Banner InferiorcatCAT