fbpx

Fotografia oficial d'equip de la temporada 2015-16. Foto: Xavier Solanas.

Javi López: "L'únic i principal objectiu és aprende. Però aprendre sempre gaudint de l'handbol"

Javi López, jugador de l'equip BM Granollers C, ja s'havia estrenat com a entrenador ara fa 4 anys, primer ho va fer al capdevant d'un equip pre-benjamí i, posteriorment, va dirigir l'equip l'Aleví Ohlander. Enguany, López ha tornat a la base del seu club de sempre per donar un cop de mà i estar al capdevant de l'Aleví Masculí Alex Viaña. En aquesta nova etapa com a tècnic, Javi compta amb Pau Navarro com a segon entrenador d'un grup de petits que s'entrena fins a 3 cops per setmana combinant dues sessions a la pista Annexa del Palau d'Esports i una a la pista del Pavelló del Tub. Il·lusionat amb la seva tornada com a entrenador, López responia a les següents preguntes:

1. Com descrius la pretemporada d'enguany i l'inici de la competició?

El començament ha estat bo. Per tots ells ha estat un canvi molt important, ja que és un salt de categoria (benjamí a Alevi) amb grans diferències una respecte l'altre. La pista més gran, la pilota, i enfrontar-te a rivals de segon any que tenen més avantatge, peincipalment a nivell físic. De tota manera, l'equip s'ha engranat ràpid i plantem cara a tots els partits, independentment del resultat.

2. Com és el grup, tant a la pista com als vestidors?

És un grup unit. Som un equip i no hi ha ningú que sigui millor que un altre i ells ho saben. És important perquè tots i cadascun dela jugadors es senten partíceps dels èxits. Als partits sortiran millor o pitjor les coses, però guanyem o perdem tots, mai per individualitats. infantil-JaviLopez-2

3. Quines són les motivacions i el principal objectiu per a la present temporada? Per quines competicions intentareu lluitar?

L'únic i principal objectiu és aprendre. Però sempre aprende gaudint de l'handbol. L'etapa aleví és claun en la seva formació ja que estan a un pas de fer el salt al sistema competitiu "clàssic". Les bases de l'handbol s'acaben de construir en aquest període.

4. I per a tu com entrenador d'aquest equip? Quin és l'objectiu?

Vull que s'ho passin bé amb aquest esport alhora que se'ls forma com a persones i com a jugadors. M'agrada que siguem un equip disciplinat. Sempre respectuós amb el rival i amb els àrbits. Crec que som un dels millor equips en aquest sentit. Si més no, treballem per ser-ho.

A nivell competitiu, sempre és maco estar el més adalt de la classificació, però no és prioritàri. Prioritzo l'equip, l'aprenentatge i formar-los com a persones pel futur. La lluita pels resultats ja vindrà.

5. Explican's alguna singularitat d'aquest equip.

La singularitar d'aquest equip és que son tots de primer any (tot i que a vegades no ho sembla). Ens enfrontem a rivals que tenen 1 any més i en aquestes edats es nota. El passat partit, contra Mataró la majoria els hi treien 2 caps. Tot i això, vàrem marxar amb el cap ben alt i donant una lliçó d'handbol.

6. Tu q ets una persona molt implicate amb el club. Transmets el aquest sentiment cap al teu grup? Com ho intentes fer o com creus que hauria de ser?

Sempre ho intento. En aquest aspecte també estic molt content. Tinc un grup de nanos molt implicars en el club i en els valors BMG. Els intento transmetre sempre que puc i vull que els seu mirall sigui gent de la casa que juga al 1er equip com Pol Sastre, Ferran Solé, David Resina o Mamadou. Estimen l'handbol i s'estimen al BM Granollers com jo. La setmana passada, vem organitzar un desplaçament per anar a veure el Fraikin al Palau Blaugrana. Tots amb el xandall i bufandes. Malgrat el resultat, s'ho van passar bomba.

7. Què té la Base BMG que no tinguin altres clubs catalans o espanyols?

Talent, implicació, i estima a l'handbol i al BMG. Som una família. Des de l'entrenador del prebenjamí fins al màxim responsable esportiu. La gent que està al club ho fa per vocació més enllà de la part econòmica. Hores i hores que mai es podríen pagar per treballar en ser el que som, el millor planter de l'estat.

 

Meritxell Martin Reina

Equip de Comunicació del BM Granollers

Banner InferiorcatCAT