Judith Vizuete, màxima anotadora del KH-7 BM Granollers amb 5 gols

Les vallesanes no han pogut superar els vuitens de final i no jugaran la fase final de la Copa de la Reina

El KH-7 BM Granollers ha topat amb Ciobanu, portera visitantEl KH-7 BM Granollers es trobava davant una nova cita amb la història. L'eliminatòria dels vuitens de final de la Copa de la Reina es jugava al Palau d'Esports de Granollers a partit únic. La temporada passada, les pupil·les de José Luis Villanueva i Robert Cuesta es van classificar per primera vegada a la història a la fase final a la tanda de penals, davant el Porriño. Per a fer-ho aquest any, havia de superar a l'Helvetia Alcobendas, un dels equips potents de la Divisió d'Honor Femenina però que ja sabia el que era patir per guanyar a les vallesanes. La fase final de la competició es jugarà a Porriño del 15 al 17 d'abril, on es jugaran els quarts, les semifinals i la gran final.

El KH-7 BM Granollers no ha començat be el partit. Els contraatacs i l'efectivitat des de la línia dels set metres de l'Helvetia Alcobendas han provocat que José Luis Villanueva demanés temps mort quan només havien passat cinc minuts de partit (min 5, 2-5). Durant un minuts, Judith Vizuete ha estat gairebé l'única que ha pogut anotar per art de les vallesanes, que s'anaven desesperant minut a minut. Una bona defensa de les catalanes contrarestava amb la intensitat de les visitants, que no han desaprofitat cap pilota. Una gran Michaela Ciobanu sota pals (amb un 56% d'efectivitat durant aquests primers trenta minuts) ha difós les esperances del KH-7 BM Granollers, que només ha pogut anar a remolc. El màxim avantatge ha estat de deu gols (min 19, 5-15), coincidint amb els vuit minuts que han estat les vallesanes sense anotar. Al descans, el marcador reflectia un contundent 11-19 que, amb esforç i lluita, les local havien de remuntar.

La segona part ha estat marcada per la valentia del KH-7 BM Granollers i la confiança de l'Helvetia Alcobendas: les vallesanes havien d'arriscar i anar retallant diferències, gol a gol, mentre que la renda tan àmplia ha relaxat a les visitants en alguns moments. Un cop la defensa local s'ha ajustat, les madrilenyes han anotat dos gols en quinze minuts, el que han aprofitat les catalanes per seguir tenint esperança.

El KH-7 BM Granollers ha superat amb èxit una doble inferioritat en què no ha encaixat cap gol i n'ha marcat dos i, després d'un bon parcial, s'ha col·locat a només cinc gols i amb pilota per reduir, encara més, la diferència (min 46, 17-22). Durant aquest minuts, les vallesanes han estat a un gran nivell defensiu, forçant el passiu de les rivals, però el desencert en atac i una targeta vermella a Hatou Jabby per haver estat exclosa en tres ocasions (min 50) han fet que, de nou, les esperances de les noies de Villanueva i Cuesta minvessin.

El KH-7 BM Granollers ha quedat, doncs, a un pas de disputar la fase final de la Copa de la Reina. Ara, però, les vallesanes ja preparen el seu proper partit de la Liga Loterías, una competició que encara segueix viva i on l'equip encara no ha dit l'última paraula.

20 - KH-7 BM GRANOLLERS (11+9): De la Torre (8 parades), Rosalez (1 parada); Vizuete (5), Gassama, Poo (2), Moreno, Pi (3), Larsen (1), Jabby (1), Sevilla, Torras (2), González (1), Rubio (1), Rojas, Pérez (2), Bonilla (2)

29 - HELVETIA BM ALCOBENDAS (19+10): Ceballos, Ciobanu (20 parades); Aramendia (6), Boada (5), Azurmendi, Prieto, Cardador, Francés (5), Gandulfo (5), Ausàs M. (3), Ausàs S. (5), Navas

PARCIALS: 2-5, 4-7, 5-12, 6-15, 8-17, 11-19 (descans), 11-20, 13-21, 16-22, 18-23, 18-26, 20-29 (final)