L'equip il·licità bat a un sòlid KH-7 Granollers en un duel igualadíssim que va obrir la fase final de la Copa de la Reina

Victòria molt treballada de l'Elx davant el KH-7 Granollers (22:19) en el primer duel dels quarts de final de la Copa d'S.M. la Reina disputada al Pavelló Insular Rita Hernández de Telde, Gran Canària. Un partit igualadíssim que es va decidir en els últims instants i en el qual la veterana capitana de les il·licitanes, Ana Isabel Martínez, va liderar a les seves per seguir somiant amb una altra final copera. Les catalanes, sòlides amb un treball excel·lent de les seves porteres, no van ser capaços de remuntar la renda de dos gols que es va endur l'Elx al descans.

El KH-7 BM Granollers va saltar al Rita Hernández amb decisió. El partit molt travat a l'inici, va ser discorrent pel guió que marcaven les catalanes. Sòlides les defenses, els errors van ser penalitzant pels dos contrincants. L'equip català lluitava; mentre les il·licitanes buscaven la seva velocitat amb sortides ràpides.
El duel, tot i l'empenta inicial del Granollers, es va anar igualant amb el pas dels minuts, sense un clar avantatge per a cap dels dos conjunts. Va emergir llavors una colossal Marta Mera sota pals que va frenar temporalment la reacció de les de Joaquín Rocamora, cada vegada més còmodes sobre el 40 per 20.

Lysa Tchaptchet, Ivet Mussons i la capitana Ana Isabel Martínez, implacable des dels set metres, es van encarregar que el marcador s'inclinés a favor seu. Granollers no es va acovardir, però la imprecisió en els llançaments va passar factura a les vallesanes que marxaven a la mitja part amb un avantatge de dos gols per l'Elx.

L'Elx va sortir dels vestidors amb la inèrcia del primer temps, però no va trigar a refer-se el Granollers. Si en el primer període va ser Marta Mera qui va fer un gran paper a la porteria catalana, en el segon va fer el mateix Nicole Wiggins amb diverses aturades de mèrit. Mentre les porteres feien els deures, Ona Vegué i Giulia Guarierio tractaven amb els seus gols d'evitar la diferència en el marcador.

El conjunt il·licità va tirar dels recursos de la seva capitana, Ana Isabel Martínez. La central de 29 anys, líder en l'atac, va guiar al seu equip a les semifinals gràcies als seus 5 gols. Però no va abaixar els braços Granollers. Va retallar distàncies l'equip català, sostingut per una espectacular Wiggins, per regalar uns minuts finals d'infart als assistents al Rita Hernández.

Concentrades en defensa i bolcades en atac, les il·licitanes van acabar per trencar el duel amb un parcial de 4 a 2 i van avançar així a semifinals.

Elx Visitelche.com 22:19 KH-7 Granollers

Elx Visitelche.com (11 + 11): Nicole Morales (port.); Ana Isabel Martínez (5); Clara Gascó (4); Ivet Musons (2); Maria Flores (1); Lysa Tchaptchet (3); Carolina Bono -set inicial-; Ekaterina
Zhukova; Giselle Menéndez (1); Celia Guilabert; Patricia Méndez; Núria Andreu (3); Patricia Alzines (port.); Gabriella Clausson (2); Maria de Gràcia Duc (1).

KH-7 Granollers (9 +10): Marta Mera (port.); Giulia Guarieiro (4); Mireia Torras; Ona Vegué (5); Elaine Gomes (4); Ana González (1); Jana Castanyera (1) -set inicial-; Imane Ben Chayhab; Laia Moragues; Anna Colomer; Elene Vázquez (1); Nicole Wiggins (port.) Carmen Prelchi; Janna Sobrepera (3).
Marcador cada 5 '| 1: 2; 3: 3; 5: 5; 6: 7; 8: 9; 11: 9 (descans); 13:10; 15:14; 16:15; 18:15; 18:17; 22:19 (final).