El KH-7 BM Granollers s'imposa a Puerto Sagunto al BM Morvedre amb un magnífic paper de les seves porteres, ambdues decisives sota pals i amb tres gols: l'últim d'ells, de Marta Mera, val 2 punts

Victòria del KH-7 Granollers sobre el BM Morvedre (24:25, 9:14 al descans) a l'Internuclis de Port Sagunt, en el partit televisat en directe per Teledeport ede la Jornada 15 de la Lliga Guerreres Iberdrola.

Ona Vegué feia el primer gol als 30 segons i Fiorella Corimberto responia mig minut més tard, totes dues des de la línia de 7 metres. L'intercanvi de gols, però, no estava durar gaires minuts, ja que aviat el KH-7 BMG Granollers provocaria el primer avantatge en el marcador.

Vegué suposava un maldecap per a la defensa local, perquè els seus nombrosos recursos a l'extrem, superat els 5' apareixia a la zona central per superar Patricia Encinas. A més a més, ella mateixa s'encarregaria de transformar dos llançaments des dels 7 metres, amb superioritat vallesana a la pista, per deixar el marcador en 2:6.

BM Morvedre, però, mantenia el tipus amb intensitat defensiva, facilitant la vida a Patricia Encinas. Corimberto assumia protagonisme en atac per reduir la distància al lluminós, i només les bones intervencions de Nicole Wiggins a la porteria evitarien l'empat. Salva Puig, de fet, va demanar temps mort al 18' amb 7:8.

La força de Salva Puig, animant les seves a millorar les prestacions ofensives, va tenir l'efecte esperat. El KH-7 BM Granollers tornava a enlairar-se, una altra vegada de la mà d'Ona Vegué que acabaria la primera meitat amb 7 gols. Les 12 pèrdues de pilota registrades per l'equip local els hi van fer molt de mal, aconseguint al descans 5 gols de renda per les vallesanes.

El retorn a pista ens oferia a un BM Morvedre decidit a remuntar, anotant els primers dos gols, però aviat el conjunt vallesà es va fer gran per obtenir la màxima renda del xoc: un 12:18 que semblava decisiu.

Vicent Sos, tècnic del BM Morvedre, animaria les seves jugadores a no abaixar els braços, a l'hora de deixar la seva porteria buida per atacar permanentment en superioritat. Tàctica que agafava per sorpresa les vallesanes, que van deixar escapar la meitat de la seva renda (16:19) abans que Puig congelés el rellotge al 42'.

La remuntada, però, no cessaria. I és que la inèrcia positiva del conjunt local es mantenia, a càrreg d'una Lucía Gámez, espectacular i enormement encertada en el segon acte. Seu, de fet, era l'empat (19:19) a la vora del minut 45. Corimberto, per la seva banda, era l'encarregada d'avançar les seves per primera vegada al marcador (22:21) al 52'.

Wiggins apareixia en aquells moments per contenir les locals, de la mateixa manera que Ona Vegué tornava a veure porteria. Lucía Gámez, però, aconseguia avançar les seves una altra vegada al 58', obligant l'èpica al KH-7 Granollers. I el miracle va passar, ja que una pèrdua de pilota local en el seu penúltim atac permetia a Marta Mera apoderar-se de l'esfèric i anotar de porteria a porteria a escassos 10 segons del final. BM Morvedre va tenir un últim atac que no va acabar en gol.

El KH-7 BM Granollers retalla punts precisament amb l'Elx per descansar còmodament al mig de taula.

FITXA TÈCNICA

Balonmano Morvedre (9+15)
Sonora Solano i Patricia Encinas a porteria; Malena Guerisoli, Caterina Benedetti (2), María Ángeles de Uriarte (1), María Marín, Irene Botella (1), Fiorella Corimberto (4), Celia López (3), Gabriela Romero (2), Matilde Tisato, Andrea Claramonte (2), Lucía Gámez (6), Naiara Rubira, Helena Martín (1), Andrea Roda (2)

KH-7 Granollers (14+11)
Nicole Wiggins (2) i Marta Mera (1) a porteria; Imane Ben Chayhab (1), Elene Vázquez, Lea Kofler (2), Lora Sarandeva (1), María Monllor, Giulia Guarieiro (1), Ona Vegué (12), Carmen Prelchi (2), Carolline Dias, Ana González, Jana Castañera (1), Yumi Tamada, Janna Sobrepera (1), Martina Capdevila (1)

Marcador | 2:4, 3:6, 6:8, 7:9, 9:12 y 9:14; 11:16, 13:18, 19:19, 21:21, 22:22 i 24:25