Álvaro Ruiz intentant superar la defensa gallega

Álvaro Ruiz intenta superar la defensa del Frigoríficos Morrazo

Tot i el resultat obtingut a Cangas (27 a 18), l'equip tanca una temporada històrica finalitzant tercers a la Lliga Asobal i amb dues finals disputades.

Amb la tercera plaça de la classificació ja assegurada, i una setmana després de l'especial últim partit de la temporada a casa, el Fraikin BM Granollers es plantava a la pista del Frigoríficos Morrazo amb les baixes de Raúl Campos, Víctor Tremps, Jordi Puig i David Resina. Tot i això, els homes de Toni Garcia viatjaven a Galícia amb la intensió d'acomiadar l'excepcional temporada amb dos punts més. Un partit especial pel tècnic granollerí, que s'asseia per última vegada a la banqueta del Fraikin BM Granollers.

El matx ha començat amb uns primers minuts sense encert per part dels dos equips, amb pèrdues de pilota i aturades dels porters que ha fet que el marcador es mantingués a 0 durant els tres primers minuts de partit. De fet no ha estat fins al minut 3:48 que s'ha obert el compte golejador en mans de Pablo Iglésias de penal. El Fraikin ha reaccionat ràpid i Rodrigo Salinas ha empatat a 1 també de penal iniciant la remuntada inicial que ha culminat Nicklas Grundsten amb dos gols seguits (min. 7, 1 a 3). Però els gallecs s'han posat les piles i han aconseguit un parcial de 4 a 0 posant-se per davant al marcador (min. 10, 5 a 3). Moment en què Toni Garcia ha demanat temps mort per readreçar el joc dels vallesans, que acumulaven tres pals seguits en les últimes jugades ofensives. Tot i haver parat el cronòmetre, el Fraikin BM Granollers ha seguit sense sort en atac -cinc pals, dos penals fallats i la bona actuació del porter gallec Mile Mijuskovic que no ha deixat entrat ni un llançament dels granollerins-. Tot i el bon joc col·lectiu de l'equip, els de Toni Garcia no trobaven la manera d'enviar la pilota al fons de la porteria gallega i, amb l'encert dels homes de Víctor García, el Frigoríficos Morrazo  ha augmentat la seva renta al marcador posant-se a +7 (min 19, 10 a 3) i Toni Garcia s'ha vist obligat a demanar el segon temps mort en només cinc minuts. Moment en què el tècnic vallesà ha fet canvis a les línies de l'equip per donar minuts als joves Pol Sastre, Arnau Garcia, Pol Capdevila i Edgar Pérez. Canvis que han estat efectius amb un eficaç Pol Sastre sota pals, tot i que les jugades ofensives seguien sense acabar amb encert. Un Fraikin BM Granollers que només ha aconseguit anotar cinc gols en 27 minuts de joc. Això ha permès que el BM Cangas seguís augmentant el seu compte golejador i, amb superioritat numèrica per l'exclusió de Nicklas Grundsten i formant una defensa 5:1, han arribat al descans amb un clar avantatge de +8, la màxima renda que ha aconseguit un rival del Fraikin BM Granollers en només 30 minuts de joc aquesta temporada (14 a 6).

A la represa, el Fraikin ha començat seguint amb la mala fortuna de la primera part amb un pal de Ferran Solé després d'intentar un fly amb Marc Garcia i el quart penal aturat per Mile Mijuskovic. Que durant la segona part també ha determinat la dinàmica general del partit. La reacció vallesana ha arribat però amb un bon parcial 3 a 0 i una gran participació de Pol Satre sota pals que ha realitzat 3 aturades en pocs minuts. Davant l'embranzida granollerina, Víctor Garcia ha aturat el temps buscant aturar aquesta dinàmica i ho ha aconseguit donat que al minut 41 el Frigorificos Morrazo ha recuperat l'avantatge de vuit gols (17-9). Una diferència que no ha aconseguit reduir tot davant el recital de Mile Mijuskovic sota pals amb un 52% d'aturades efectives. Tot i que Álvaro Ruiz i Juan del Arco s'han posat l'equip a l'esquena a l'atac, el BM Cangas no ha perdonat. La mala fortuna del Fraikin BM Granollers en el terreny ofensiu amb 5 penals fallats i 7 pilotes al pal, no ha fet possible que els vallesans aconseguissin recuperar la distància perduda al marcador a la meitat de la primera part.

Tot i la dura derrota davant d'un gran Frigoríficos Morrazo, el Fraikin BM Granollers tanca la temporada amb el cap ben alt. Amb la ja assolida tercera posició a la Lliga Asobal i després d'acabar semifinalistes a la Copa Asobal i Copa del Rei, el Fraikin ha certificat una gran temporada amb un joc il·lusionant que ha permès a l'equip oferir grans partits i grans resultats.

Demà l'equip serà a l'Ajuntament de Granollers (20:30h) on se'ls reconeixerà la històrica temporada que l'equip a dut a terme.