Marc Garcia i Salva Puig impedint la penetració a la línia de defensa granollerina.

Fotografia de Nacho Izquierdo

Els homes de Viver i Rama esgarrapen els dos punts en un matx contra el BM Guadalajara on el Fraikin li va costar arrencar però on va acabar fent exhibició del bon joc i mostrant-se com a clar vencedor de l'encontre

La plantilla del Fraikin BM Granollers va poder sumar la primera victòria fora de casa en un partit que va començar molt irregular pels granollerins. A mesura que va anar avançant el partit però, els de casa van saber trobar les directrius per donar-li la volta i poder així obtenir els importants 2 punts (30-36).

bmguadalajara-Fraikin1

L'encontre va començar amb una dominància clara dels de Guadalajara que jugaven amb una defensa rocosa i un molt bon joc en atac. Això va permetre als de casa estrenar el marcador i arribar fins a la dada important de 4-0 en només quatre minuts de joc, fet que va obligar a demanar el primer temps mort al tècnic Carlos Viver, que descolocat per l'inici fatídic del partit, va veure la necessitat de canviar l'estratègia inicial de joc. Va ser a partir d'aquest temps mort però, quan el Fraikin va començar de debó el partit i va veure's la concentració dels vallesans a la pista del pavelló David Santamaria.

Com si s'hagués tractat d'un toc de vareta màgica, els vallesans s'aprovaven en pocs minuts a l'empat gràcies a un gol d'Àlvaro Ruiz (9-10), i ens instants, amb un Valadao afamat els de Granollers aconseguien posar-se per davant trencant els esquemes dels de casa amb un 9-10. Arrancava la lluita entre els dos equips, que van estar força igualats fins als darrers minuts de la primera part. Una molt bona actuació del veterà Pejanovic a la porteria va permetre als vallesans que durant exclusions importants com les de Marc Garcia i Arnau Garcia, el Fraikin pogués manternir-se a l'alçada. A mesura que avançaven els minuts però, els homes de Viver van anar cobrant més i més confiança i grans gols com els de Resina, Grundsten i Blanxart van arribar en moments on la defensa local es notava ja força dèbil. L'encontre va arribar a la mitja part amb un 15-18 a l'electrònic en una primera part amb un començament aplastant del BM Guadalajara al que el Fraikin va poder donar la volta amb nota.

En la represa, els de Granollers van sortir a per totes enfront d'un Guadalajara que, a diferència dels vallesans, van sortir dels vestuaris amb un joc poc encertat tant en defensa com en atac. El Fraikin va aconseguir posar-se a quatre gols de distància (16-20) dels de color morat en pocs minuts, però aquests no es deixarien vèncer. Bona actuació sota pals de Iker Antonio i Chiuffa i contraatacs que els locals van saber aprofitar feia que el 19-22 arribés al minut 10. No obstant, el Fraikin va voler seguir essent el clar dominador del matx i de nou, un Valadao rapidíssim i especialista en jugarse-la en moments decisius dels partits, encertava de nou des de la dreta marcant més la diferència d'un Guadalajara que anava perdent cada cop més el ritme del joc.

BMgudalajara-Fraikin2

Al minut 46, César Montes va demanar el temps mort per a poder donar aire als seus jugadors. Els catalans però, havien viatjat per guanyar i emportar-se els 2 punts, de manera que l'equip va seguir apretant amb una exhibició de gols que va arribar a augmentar la diferència al marcador de fins a més 6 al minut 43. La derrota pels de Guadalajara estava servida i els catalans acabaven sentenciant l'encontre amb un 30-36 al lluminós.

Una segona victòria pels homes de Viver i Rama i la primera de la temporada fora de casa. Un empat i dues victòries que sumen a la taula de classificació de lliga els 5 punts que ens situen tercers, per darrera del FC Barcelona i el Naturhouse La Rioja, que de moment, només coneixen la victòria. Amb quasi sense temps de descans, la propera jornada pels vallesans es jugarà el proper dimecres 24 al Palau d'Esports contra un important i duríssim rival, l'esmentat provisional segon classificat Naturhouse La Rioja. Necessitarem de tots vosaltres per fer un Palau sorollós i encoratjar als nostres en un matx que promet ser espectacular. Us esperem tots per poder fer un #TotsAlPalau!

Declaracions dels tècnics Carlos Viver i César Montes després del partit (final de la crònica): http://bit.ly/1C3vAyP

Carlos Barbero (po.), José María Bozalongo, Javier Parra(2), Eduardo Reig(4), Alexandro Pozzer (3), Cesar Bombom (po.), Juan Luis Moyano (4), Iker Antonio (4), Fabio Rocha Chiuffa (8, 1P), Iñaki Peciña (1), José Manuel Ramos Padilla (3), Nicolás López Rey, Adrián Eceolaza, José María Márquez Coloma(1). Entrenador: César Montes

Pejanovic (po), Moisés Blanxart (4), Pol Capdevilla, Marc García, Arnau García, Adriá Pérez, Ferrán Solé (5), Pol Sastre, David Resina (7), Álvaro Ruiz (4, 2p), Salvador Puig (2), Guilherme Valadao (7), Nicklas Grundsten (6), Juan del Arco (1). Entrenador Carlos Viver