El pivot Adrià Figueras cel·lebrant un dels gols durant el partit d'ahir. Foto: Xavier Solanas.

L'equip de Carlos Viver i Antonio Rama va obtenir ahir els dos punts que el classifiquen matemàticament per a la Copa Asobal en guanyar l'equip revelació de l'Asobal en un partit inèdit contra el BM Benidorm.

El Fraikin encetava bé un partit que començava marcat per la igualtat en el marcador, el primer, a dos durant el minut dos de partit. I és que els valencians van començar forts en atac i en qüestió de segons eren capaços de desfer l'empat per posar-se per davant. El joc continuava a mode de tiqui taca i la igualtat regnava al Palau en aquest debut dels de Benidorm a pista granollerina. No va ser fins entrats al min 10, quan amb un golàs de Del Arco el Fraikin podia marxar una mica per primera vegada, arribant al minut vint amb un 11-9, marcador que durria fins a set minuts de joc. Fraikin-BMBenidorm2
El Fraikin va realitzar un important nombre d'atacs que no acabaven amb el gol, difícil ahir amb un porter de la talla d'Enrique Martínez. Quasi abans de finalitzar la primera meitat, i aproximadament vint minuts després d'haver-se produït el primer empat del partit, aquest tornava de nou a la pista granollerina,11-11 (min 27). El Fraikin no acabava de trobar la sortida a un espiral d'atacs fallits que no el deixaven anotar; a trenta segons del descans, per fi, José de Toledo posava el 12-11 favorable als vallesans. Tot i semblar que els locals podrien marxar amb l'avantatge a l'electrònic, una falta en la defensa vallesana provocava el penal que marcaria el resultat de la primera part, l'empat a 12.

En la represa, els de Benidorm sortia de nou a per totes i Dídac Villar feia ràpidament el primer pel seus posant-se per davant en l'electrònic (12-13). Un penal de Solé i un nou gol de Del Arco però, retallaven les distàncies i provocaven ràpidament un nou empat, aquest cop a 15.
Poc a poc, el Fraikin va anar trobant els espais que li havien faltat durant els darrers minuts i amb una bona dinàmica de joc de David Resina i Moi Blanxart acabava d'arrivar la dominació pel Fraikin, que al minut 40 aconseguia marxar de 3 i feia demanar el temps mort als valencians.
Poca cosa cambiaria en el joc de l'equip revelació, que es mostrava per darrera dels locals pel que feia a l'estat físic. Arribats al minut quaranta-cinc, el Fraikin jugava ja amb una ferma superioritat que es demostrava al lluminós amb un 22-18 al minut quaranta-cinc. Aquesta va ser la tònica fins ja entrats en els darrers minuts del joc.
A cinc minuts d'acabar el partit, una màxima renda de 27-21 amb un golàs amb salt des dels sis metres de Del Arco marcaven ja una victòria més que possible pels de Viver. Els de Benidorm, amb un cansanci notable sobre la pista del Palau d'Esports, deixarien els dos punts pels de casa amb un marcador final de 30-25.

L'equip de Carlos Viver i Antonio Rama guanyava així la tretzena jornada de lliga i es classifiva matemàticament per la Copa Asobal. El proper partit arriba en breus contra un dels grans, el FC Barcelona, primer classificat de l'Asobal i encara amb el títol d'imbatible. Serà el proper dimarts 9 de desembre a les 20:30h al Palau Blaugrana. Partit on els de Viver hauran d'acabar de donar de sí per tancar aquesta primera volta impecable que han aconseguit amb molt d'esforç bon joc en pista.

Àudios del post-partit:

Salva Puig: "Hem sumat una victòria molt important que ens classifica per la Copa Asobal" Escolta

Pejanovic: "Nuestro objectivo es el ir sacando partido a partido y pensar así es lo que nos funciona" Escolta

Carlos Viver: "Me quedo con una sensación de dominio durante todo el partido aún la dificultad del rival"  Escolta

30 - Fraikin BM. Granollers (12+18): Pejanovic (Sastre, ps); Blanxart (2), Capdevila (-), Pèrez (-), Figueras (3), Solé (5), J. Puig (2), Resina (4), Ruiz (3), S. Puig (-), Valadao (-), Toledo (2), del Arco (9).

25 - BM. Benidorm (12+13): Moyano (Martínez, ps); Porras (2), Santamaría (-), Javier Sánchez (1), Villar (3), Esteban (3), Grau (3), Jiménez (4), Jorge Sánchez (2), Cuartero (5, 4p), Recio (-), Llorens (-), Río (2).