Els dos entrenadors, Xavi Pascual i Carlos Viver després de la final de la XXV Copa Asobal. Foto: Javier Casares (Asobal)

L'equip de Carlos Viver i Antonio Rama deixa tot el seu potencial en una lluitada final de la Copa Asobal 2014 contra el FC Barcelona i crea l'ovació del públic al Palacio de los Deportes de León.

La plantilla del BM Granollers ha sortit a la pista amb la mentalitat de deixar-se la pell i mostrar la seva millor cara en una final en tota regla contra el FC Barcelona. Els homes de Viver tenien clar que avui calia jugar al cent per cent i havia de ser molt diferent del jugat fa dues setmanes durant la disputa de la 14a jornada de lliga. L'objectiu d'avui era el de intentar controlar totes les jugades i no perdre la distància en el marcador contra els blaugranes.

L'inici ha estat marcat per la igualtat entre els dos equips catalans, el marcador es mantenia ajustat, amb una diferència d'un o màxim dos gols favorables al Barça. Els vallesans, molt desperts en totes les posicions, responien ràpidament a totes les accions dels de Barcelona, i Pejanovic, brillant sota pals, ajudava a l'equip a mantenir viva la lluita per la victòria oferint parades molt importants. A mesura que avançaven els minuts, el Fraikin ha tingut vàries ocasions d'atac per arribar, inclús, a l'empat (14-13) el minut 22. Sorprenia la facilitat amb la què els jugadors de Granollers estaven trobant el forat a la porteria dels de Barcelona, fet que demostrava la qualitat dels vallesans. Amb aquest marcador tant ajustat, Carlos Viver ha demanat el temps mort per donar aire als seus i intentar fer una jugada de pissara per poder aconseguir l'empat esperadíssim entre ambdós equips. No obstant això, el temps mort semblava haver causat més efectivitat en els barcelonins, que aprofitaven una consecucció de pèrdues de pilotes dels nostres per avançar-se perillosament en l'electrònic (16-13) el minut 26. El joc impecable de jugadors com Pejanovic a la porteria, Del Arco (4g) o Ferran Solé (5g) durant la primera part, no era suficient per aturar a una Barça que posava la cinquena i aprofitava amb nota un seguit d'ocasions per marxar al marcador arribant a la mitja part amb un 17-13. Pejanovic-premi

El Fraikin arribava a la pausa, doncs, amb una sensació agredolça, ja que tot i la bona primera part que havia jugat tot mantenint el resultat ajustat, es quedava enrere per un continu de pèrdues de pilotes durant els darrers minuts. Tanmateix, la segona part començaria amb una inferioritat numèrica pel Barça que els de Viver haurien de saber aprofitar.

En la represa, el Fraikin sortia de nou per deixar-ho tot a la pista i amb una forta voluntat d'apropar-se ne el marcador, aconseguia reduir de nou la diferència de gols. El Barça per la seva banda, seguia amb la intenció de trobar la manera per marxar en el marcador per a trobar la sensació de tranquilitat, però el Granollers els hi ho posava difícil. No va ser fins arribats al minut 40 de joc, quan els blaugranes aconseguien la màxima renda amb cinc gols amunt amb un Rutenka que feia molt de mal als vallesans a la posició de pivot. El Fraikin però, no alfuixava i seguia en la lluita amb gols que arribaven del canell privilegiat del jove Ferran Solé, i dels brasilers Zé Toledo i Valadao. Passat l'equador de la segona part però, els vallesans es quedaven retinguts en els 23 gols encaixant un duríssim parcial de 7-0 que sentenciava el que seria el final de l'encontre. Això pemetia al Barça assegurar pràcticament la victòria enfront d'un Fraikin que poc podria fer ja. Els darrers minuts de joc van ser protagonitzats per la forta pedrera del Balonmano Granollers, Pol Sastre a la porteria, Pol Capdevila que anotava des de la posició pivot, Arnau Garcia o Adrià Pérez, que anotava el darrer gol des de l'extrem pel Fraikin. El partit arribava al seu final amb un resultat de 37-26.

El Barça es convertia en el guanyador de la XXV Copa Asobal del 2014 després d'un partit dels macos, dels lluitats. Els vallesans han suat de valent la samarreta un matx de bones sensacions que ja era un premi pel simple fet d'estar a la final. Malgrat no haver pogut guanyar, els homes de Viver i Rama han arribat a donar 50 minuts d'una altíssima efectivitat en totes les posicions i un marcador que fins aleshores havia estat ben ajustat. El porter servi del Fraikin, Dimitrije Pejanovic, ha obtingut el premi a millor porter de la final de la Copa Asobal d'enguany mentre que Ferran Solé ha rebut el de màxim golejador del partit amb 8 gols. ferran-sole-premi

Tot i no haver obtingut la victòria contra un equip molt complicat, primer a la lliga Asobal i encara amb títol d'imbatibilitat, el Fraikin pot sentir-se ben orgullós del joc que ha ofert avui a la pista de l'Ademar de Lleó. L'equip ha plantat cara i ha demostrat qualitat individual i un joc col·lectiu de molta efectivitat durant 50 minuts. L'equip vallesà ha fet inclús vibrar el públic del Palacio de los Deportes de León, que ha recolzat i aplaudit el nostre equip fins el final.  Des del BM Granollers, felicitem a tota la plantilla per haver arribat a aquesta gran final per segona vegada consecutiva i per tot el que han donat durant la disputa d'aquesta.

Paraules de Xavi Pasqual i Carlos Viver a la Roda de Premsa després de la final de la XXV Copa Asobal: http://bit.ly/1AvJyKz

F.C. Barcelona - 37 (17+20): Saric, Víctor Tomás (6), Raúl Entrerríos (-), Ariño (3), Rutenka (7), Karabatic (7), Lazarov (3) -set inicial- Sorhaindo (1), Sarmiento (-), Gurbindo (3), Sigurdsson (5), Viran Morros (-), Saubich (-), Jallouz (2).

Fraikin Bm. Granollers - 26 (13+13): Pejanovic, Blanxart (-), Marrc García (-), Resina (3), Valadao (5), Grundsten (-), Del Arco (5) -set inicial- Pol Sastre (ps), Capdevila (1), Arnau García (-), Adriá Pérez (1), Figueras (-), Solé (8), Álvaro Ruiz (2), Puig (-), Toledo ().