fbpx

Entrevistem el darrer grup sorgit dins la família del Balonmano Granollers, el Grup de pares i mares del BMG. Aquest va començar a agafar forma ara fa prop d'un any i mig, quan un grup de mares de jugadors del club van veure la importància de recuperar el caràcter propi del club, un caràcter definit a través d'uns valors que s'inculquen des del bressol del club, l'escola esportiva.

Visita la pàgina web del col·lectiu.

Com i en quin moment va va sorgir el grup de famílies dels Valors BMG?,

Fa un parell d'anys, arran de la crisi i la crispació que provoca en la societat en general i també veient les oportunitats que suposava la pràctica de l' handbol a Granollers.

Us coneixíeu entre vosaltres?

Sí, ens coneixíem entre altres coses pels nostres fills i filles. IMG 1057

Quina és o ha estat la vostra vinculació amb el Club BM Granollers?

Som sòcies i mares de jugadors i jugadores.

Amb quin objectiu sorgeix aquesta iniciativa?

Recordar l'important paper que tenen les famílies en la tasca educativa que té l'esport.
Complementar amb l'exemple el que es diu als nens i nenes respecte saber guanyar i perdre, respectar a tothom, comprometre's...

Quin és el projecte, si és que n'hi ha, a llarg plaç?

El projecte vol ser un complement de la tasca educativa del club, centrant-se en les famílies. Que des de l'acollida, el primer dia que apunten al nen o nena sàpiguen que s'espera d'elles. Quins són els valors del club i quins són els comportaments que els reflecteixen.

Quines activitats heu dut a terme fins el moment?

Unes han estat de caràcter intern del grup, per definir els valors que crèiem que eren prioritaris de desenvolupar i aclarir què volíem dir quan parlàvem de cada valor així com quins són els comportaments els definien.
Altres ja han servit per desenvolupar els objectius projecte com ara elaborar un fulletó de benvinguda per al campionat del món d'handbol per explicar els nostres valors. La redacció d'un díptic amb els valors del club i els comportaments que s'espera dels jugadors i jugadores i de les seves famílies i el disseny i distribució d'un calendari on també es reflecteixen aquests valors. El calendari es va lliurar personalment a les famílies explicant els objectius del projecte i convidant-les a participar-hi.

Teniu més projectes de futur en procés?

El més important ara mateix és fer créixer el grup, especialment amb famílies de nens i nenes de nova incorporació per a què siguin elles les que decideixin quines activitats caldrien fer per tal d'esdevenir un club modèlic en aquest sentit. El grup actual té pensat treballar alguns valors de forma específica relacionant-los amb algun esdeveniment, per exemple de cara al trofeu Coaliment hem prioritzat el del compromís. Ja que aquest és un valor que demana el compromís de les famílies en fer que els nens i nenes vagin a entrenar i jugar els dies que els toca, que es comprometin a animar els seus fills sense renyar-los si no juguen prou bé i sense esbroncar els equips contraris i els àrbitres. També demana compromís als joves entrenadors i entrenadores. Els jugadors i jugadores també s'han de comprometre a complir amb el calendari acordat, ja que ho han triat i a tenir un comportament adequat durant tot el torneig.

Quin missatge voldríeu transmetre a l'afició i a tota la família del BMG per a incentivar la col·laboració amb aquest grup?

El Club Balonmano Granollers, amb tanta tradició al darrera, aporta cohesió i sentit de pertinença però se li pot donar més valor i que a més a més sigui valorat pel comportament cívic i exemplar dels seus aficionats i aficionades. Tot això es pot aconseguir treballant amb les famílies dels jugadors i jugadores més joves que són les que donaran exemple als seus fills i filles.
Qualsevol persona que hi vulgui col·laborar serà ben rebuda així com qualsevol iniciativa que es proposi. No cal tenir cap perfil determinat, al contrari com més divers sigui el grup segur que les propostes són millor.
Fins ara, amb les persones que formen el grup, s'han fet reunions presencials però també a funcionat molt a través d'Internet, de manera que no ha suposat un esforç molt gran. I sobretot ens ho hem passat molt bé perquè pensar col·lectivament aspectes que ajudin a millorar la convivència és un plaer.

 

Meritxell Martin Reina

Equip de Comunicació del BM Granollers

Banner InferiorcatCAT