Marc Garcia i Nicklas Grundsten defensant a Krabatic. Foto: Alberto Azcárrate (Juanfersa Gijón)

El Fraikin acaba el sisè derbi de la temporada desolat per haver tingut la Copa del Rei a tocar contra un Barça que ho va tenir més difícil que mai per fer-se amb el títol

El passat diumenge el Fraikin BM Granollers va tenir més aprop que mai una Copa del Rei que es va vestir finalment de blaugrana per diferència de només un gol (27-26). Els de Carlos Viver i Antonio Rama van jugar un partit d'espectacle fent patir de valent a un Barça que ho va haver de deixar tot a la pista fins el darrer minut. Un partit molt lluitat per part dels dos equips, igualadíssims en el joc, i que oferien una qualitat inmillorable des de les porteries tant del granollerí Pejanovic, com del barceloní Pérez de Vargas. Aquestes, van col·laborar totalment, a que els marcadors estiguessin molt igualats i cap dels dos equips aconseguís avantatges massa desfasats durant la primera part. Ambdós porters, realitzaven aturades, fins i tot de penals, com el que va realitzar Pejanovic a Sigurdsson, o el de Pérez de Vargas al jove Ferran Solé. De fet, si l'eficiència de Pejanovic era ja de molta qualitat, la del barceloní arribava al terrorífic tant per cent de 50.

Després d'una igualada primera part, el Fraikin anava als vestidors perdent de només un gol (15-14), i amb una exclusió important, la de Marc Garcia. Una molt bona primera meitat on els vallesans havien mantingut el cap ben calent en un partit on el Barça, de moment, no li havia fet ombra. Malgrat haver tingut uns primers minuts de joc més complicats, va ser a partir del 15 quan l'equip va reaccionar i va anar creixent de minut a minut.

copadelrei-peja

En la represa, que començava amb una aturada de Pejanovic a Kyril Lazarov, les coses anirien encara més ajustades entre dos equips que es declaraven la guerra. El minut 36 els vallesans guanyaven de 3 a un Barça que havia sortit adormit del descans (15-18). No obstant això, les reaccions eren immediates i les igualtats al marcador repetits. El minut 45, l'empat es repetia de nou amb un golàs de Nicklas Grundsten (21-22), però el Barça no deixava de remar i com sempre, solucionava ràpid. Els últims minuts de partit es vivien a un ritme frenètic i la grada podia gaudir d'un veritable handbol d'espectacle. Els dos equips entregats en pista i desitjant respectivament la victòria. A 5 minuts del final, els de Granollers perdien 25-23 tot i que eren capaços d'aguantar la intensitat i arribar a acurtar distàncies tot i la pressió del final. Malgrat el gran desgast i la lluita però, el marcador final mostrava un duríssim 27-26 que marcava la victòria blaugrana. Un resultat desagradable i que deixava el mal gust de boca i inclús les llàgrimes d'alguns dels jugadors vallesans que havien pogut creure en la victòria, pràcticament durant tot el partit.

Al final de l'encontre, Dimitrije Pejanovic rebia el premi a millor porter de la final de la Copa del Rei 2015 i el capità, David Resina, el trofeu de sotscapions de Copa del Rei.

27 - BARCELONA:Pérez de Vargas, Víctor Tomás (7), Sorhaindo (1), Gurbindo (1), Viran Morros (1), Katabatic (4) y Sigurdsson (1). También jugaron Noddesbo (6), Raúl Enterríos (6), Aitor Ariño, Rutenka y Lazarov.

26 - GRANOLLERS:Pejanovic, Ferrán Solé (5, 1p), David Resina, Álvaro Ruíz (4,2p), Grundsten (2), Toledo (3) y Juan del Arco (4). También jugaron Blanxart, Marc García, Adriá Pérez (4), Adrián Figueres (4) y Salva Puig

El Cadet Vallbona de Barbany es queda a tocar de la final de la Minicopa

Resultats del partits del Cadet Vallbona a la competició de la Minicopa del Rei:

Entrevista al tècnic del Cadet Vallbona, Bernat Barbany:

Quina valoració fas de la minicopa del rei 2015?

Tot l'equip Cadet agraïm al Fraikin BM Granollers la oportunitat que ens han donat de participar a la Mini Copa Cadet després d'aconseguir l'accés a la Final4 de Gijon. La Valoració és molt positiva tot i no haver pogut guanyar. Participar en aquesta competició ha estat un premi inesperat per a la bona temporada de l'equip.

Què va faltar o què va fallar per a poder aconseguir l'objectiu d'arribar a la final? cadet-vallbona-barbany

Ens va faltar energia i una mica de sort. La veritat és que la temporada ha estat més intensa del que esperavem i hem arribat a la Mini Copa després de 2 mesos de competició molt exigent. Aquest fet sumat al fet que competiem amb equips d'un any més que nosaltres ha fet que no poguessim veure la nostra millor versió.

Quines són les sensacions que deixa la Minicopa d'aquest any tant al cos tècnic com a l'equip?

La mini Copa és una competició especial. El fet que aquest any el Campionat d'Espanya Cadet hagi coincidit amb la disputa de la Mini Copa, ens ha permés al Cadet Vallbona (Cadets de 1r any) disputar aquesta competició. El fet de viure tan d'aprop la Copa del Rei amb els jugadors dels primers equips de cada club, és una passada per a nosaltres. Durant la 2a jornada de competició els jugadors del Fraikin BM Granollers van presenciar el nostre partit davant el FC Barcelona i va ser un alicient de motivació extra per guanyar el partit.

Ha estat aquest l'última competició. Què li queda per donar a l'equip a la Granollers Cup?

Ara només ens queda una Granollers Cup que voldrem gaudir i intantant fer el millor paper possible.

Quines són les teves sensacions com a tècnic del Cadet vallbona i quina valoració fas de la temporada?

El rendiment de l'equip mirant el global de la temporada ha estat molt per sobre de les expectatives. Hem aconseguit fites importants com Jugar el Top4 del Campionat de Catalunya i disputar el Sector del Campionat d'Espanya a Alacant. L'equip tècnic estem molt contents i convençuts que aqest equip seguirà en la mateixa bona linia la propera temporada.