fbpx

Fotografia d'equip temporada 2015/16. Foto: Xavier Solanas

Pujadas: "Com entrenador, assimilo que els objectius per l'equip han de ser també els meus objectius"

Guillem Pujadas, jugador de l'equip de Lliga Catalana i entrenador del Cadet Atlètic, afronta enguany el seu sisè any al capdevant d'un equip de la pedrera. Havent començat amb els més petits del club, els benjamins, Pujadas ha passat com a dirigent d'alevins, infantils i enguany, pilota per primer cop un grup de Cadets on, de fet, únicament hi ha 2 jugadors que no hagin passat per ell prèviament.

Per tercer any  consecutiu, Pujadas pot comptar amb el seu germà petit, Marçal Pujadas, pivot i jugador de l'equip de Lliga Catalana al club, per a entrenar aquest gran grup que s'entrena dilluns, dimecres i divendres alternant els pabellons de Can Bassa i el Tub. cadet-atletioc-215-16

Fins a dia d'avui, "la pretemporada ha estat molt bona. L'equip ha treballat molt bé físicament, però també tàcticament, amb una intensitat molt alta i sobretot amb moltes ganes i il·lusió" comenta Pujadas. Els jugadors que l'any passat ja eren cadets (quatre en total), s'han aclimatat molt bé amb el bloc que pujava d'infantil (9 jugadors), de manera que l'equip ha començat a caminar ràpidament. L'únic partit de pretemporada que van disputar els joves jugadors, el van guanyar amb una treballada victòria. Pel que fa al moment actual, la competició ha començat bé per a un equip que va treballant totes aquelles mancances que pot tenir. Fins el moment, els cadets acumulen 8 punts dels 10 possibles i espera jugar contra l'equip més fort de la categoria aquestcap de setmana que ja tenim a tocar.

El Cadet Atlètic compta amb uns joves esportistes amb rols molt definits que són amics tant dins com fora de la pista "això fa que entre ells hi hagi molta confiança. Fan activitats extraesportives i esportives i s¡ho passen bé. És un grup molt cohesionat", comenta el tècnic. Per altra banda, Pujadas també ens fa saber que tot i ser un equip amb moltes qualitats, a vegades es deixa influir massa pels tempos del partit tenint diferents intenstats durant el joc, fet que pot fer perdre la concentració necessària fins el final. Conscients d'aquest fet, els joves treballen per anar polint mica en mica amb els entrenaments i a mesura que s'acumula experiència.

Contesta el tècnic Guillem Pujadas:

Quines són les motivacions i el principal objectiu per a la present temporada? 
Primerament, hi ha la vessant formativa. Treballen cada dia per a ser millors jugadors d'handbol i aprendre també moltes coses extraesportives. Cal que assumeixin noves situacions i sistemes tàctics i vagin tenint lliçons que els ajudin també a créixer com a persones, a part, tenim els resultat més tangibles, els esportius.

Quines són les competicions per les que intentareu lluitar? cadet-atletic2-2015-16

Estem jugant a segona catalana, una competició de fons. Hi ha equips que són més fluixos, però n'hi ha molts que es troben en un nivell similar al nostre o superior. A part, de quinze equips que som al nostre grup, només poden passar a la següent fase dos, si no estic equivocat. Això fa que la dificultat de superar la lligueta inicial sigui molt gran, en especial quan som un equip majoritàriament de primer any. A l'equip, però, ens motiva pensar en aquesta idea i anar sumant victòries i, per tant, lluitarem per això. Una previsió més prudent seria quedar entre els cinc primers, una previsió a l'alça colar-se com a segon a la fase final de la competició. La temporada és molt llarga i cada setmana tenim un repte diferent, però podríem aconseguir-ho. I si no ho fem estic segur que haurem fet un molt bon paper.

I per a tu com entrenador d'aquest equip, quin és el teu objectiu?
Com entrenador, assimilo que els objectius per l'equip han de ser també els meus objectius. En general m'agrada pensar que estic treballant per ells i no per mi i això és una cosa que tenim molt clara també amb en Marçal. Altra cosa és que d'aquesta experiència els tècnics en traiem coses positives. Si al final de temporada hem aconseguit créixer també coma a entrenadors i persones estarem molt satisfets. Al final, el que més contents ens fa és veure que els nostres jugadors gaudeixen i senten l'handbol i, sobretot, el Balonmano Granollers.

Explica'ns alguna singularitat o anècdota a destacar d'aquest gran equip.
És un equip que li encanten els actes i coses que organitza el club. Al Coaliment no falten mai i a d'altres coses tampoc, quan normalment costa arrossegar-hi als jugadors. Van als partits del Divisió d'Honor, tant masculí com femení, i uns quants d'ells van arribar a desplaçar-se la temporada passada fins a Castelldefels per animar el DHF amb bombos i material d'animació al complet.

 

Meritxell Martin Reina

Equip de Comunicació del BM Granollers

Banner InferiorcatCAT