fbpx

Guillem Pujadas és l’encarregat d’ensenyar i pulir els petits diamants del BM Granollers. Amb només 12 anys, els nens de l’Infantil Atlètic comencen a endinsar-se en el món adult de l’handbol.

Dotze nens de primer d’ESO són els components de l’Infantil Atlètic del BM Granollers. Tots ells comencen una nova aventura en aquesta categoria, excepte un jugador que és de segon any. Per a tots ells és un canvi molt gran respecte la passada temporada. Els nous reptes per a ells passen per jugar en un camp d’handbol més gran en comparació als que havien jugat fins ara. Guillem Pujadas, entrenador de l’equip assegura que l’Infantil Atlètic és un equip d’adaptació i formació “tots els jugadors han d’aprendre una sèrie de conceptes i pràctiques que són noves i que costen una mica d’assimilar, però que els seran imprescindibles de cara al seu futur com a jugadors. En aquest curs començaran a sortir petits trets que els marcaran com a jugadros a llarg termini”.

L’entrenador granollerí explica quina és la seva tasca amb els nens durant els entrenaments “el que fem és ser molt incisius i insistents en les coses bàsiques que considerem necessàries”. Les futures promeses del BM Granollers aprenen a realitzar treballs de força, saber-los fer correctament i agafar la tàctica bàsica de l’handbol.“Comencem amb defensa de 3x3, una defensa que barreja defensa en zona i individual. I intentem pulir tots els aspectes tàctics al llarg de la temporada”. Pujadas explica que és un equip que mira més en l’any vinent que no pas en aquest “ens trobem en una lliga força complicada perquè molts jugadors dels altres equips són de segon any i ja tenen els conceptes assimilats”. Tot i la dificultat de jugar contra jugadors de 13 i 14 anys que ja tenen els conceptes bàsics adquirits, Pujadas assegura que “és gratificant veure com sempre avancen. Notes com dia a dia assumeixen el que els estas ensenyant i com contribueixes perquè millorin”. A la lliga, l’Infantil Atlètic del BM Granollers es troba a la segona meitat de la taula. Aquest cap de setmana tenen la oportunitat de guanyar contra l’Handbol Rubí “tenen un perfil similar al nostre i també estan en procés de formació”explica Pujadas. De cara al partit, l’equip no podrà comptar amb dos jugadors importants tot i que no ho troba una excusa “intentarem treure el millor resultat possible perquè són aquests partits els que et permeten demostrar que estem fent bé les coses”.

Com a entrenador se sent gratificat de poder entrenar al grup Infantil “ja no són nens. Són una esponja, diamants en brut que s’han d’anat pulint dia a dia. A vegades et sorprenen amb recursos tàctics que no t’esperaves”. Després d’aquesta primera volta amb ells, Guillem Pujadas coneix a la perfecció l’equip i, tot i saber que l’any vinent hi hauràcompanys nous, està segur que gaudirant molt més “el que intentem transmetre és que si són constants i treballen dia a dia, acabaran tenint premis i, perquè no, pujar a equips superiors”. L’Infantil Atlètic entrena dos dies amb l’Infantil Sporting. Tot i això, la dinàmica dels entrenaments no canvia durant tota la setmana “són un gran grup humà. No tenen malícia i estan disposats a obrir els braços a noves incorporacions”.

 

Laura Lanau i Mireia Portabella
Equip de Comunicació del BM. Granollers

Banner InferiorcatCAT