Carlota Rubio intentant anotar un gol | Foto: Xavier Solanas

Les vallesanes aconsegueixen una victòria de prestigi i segueixen somiant. Recuperen la vuitena plaça, la tranquil·litat i miren cap amunt

Joana Capdevila, pivot, lluitant una pilota | Foto: Xavier SolanasEl KH-7 BM Granollers afrontava un matx complicat: després de la dura derrota davant l'Elche Mustang i de les bones sensacions de Gran Canària, les vallesanes volien retrobar-se amb la victòria. El rival, però, era fort: el BM Porriño suma més punts que les catalanes, tot i que ja sabia el que era perdre al Palau.

El partit ha començat amb un intercanvi de gols gairebé frenètic, amb uns primers quinze minuts molt ràpids i amb molta acció. El KH-7 BM Granollers ha sortit molt endollat en atac, però no ha pogut acabar d'aturar també les jugades ofensives de l'equip gallec. El conjunt que dirigeixen José Luis Villanueva i Robert Cuesta ha fet un molt bon treball des de la posició del pivot, on Hatou Jabby, Joana Cadevila i Kaba Gassama han estat a un nivell sensacional tot el partit. Les extrems i les primeres línies també han tingut una molt bona actuació. A l'equador d'aquesta primera meitat, el BM Porriño ha ajustat més la defensa i ha pogut capgirar el marcador (min 17, 10-12). Però un temps mort demanat pel tècnic local ha calmat l'enfrontament, i ha permès millorar el joc defensiu i que la seva esquadra es tornés a posar al capdavant. Al descans, una lleu avantatge de dos gols ha donat més força a un KH-7 BM Granollers amb un nivell excepcional.

Miriam González, extrem, ha anotat 3 gols | Foto: Xavier SolanasLa segona part ha estat també igualada. Les vallesanes han arrancat molt actives en defensa, especialment amb una individual sobre Cecilia Cacheda, però amb més d'una imprecisió ofensiva que ha impedit que la diferència al lluminós pogués augmentar. Iris Sanjuan, portera gallega, també ha frenat a un KH-7 BM Granollers que ha vist com, de mica en mica, el BM Porriño s'ha anat acostant al marcador.
Amb el partit empatat (min 14, 22-22), una exclusió a Carlota Rubio ha posat de peu a un Palau que no ha deixat d'animar al seu equip. I les jugadores vallesanes ho han notat: de seguida han anotat dos gols consecutius i han anat eixamplant la distància al marcador per acabar jugant els últims cinc minuts amb autoritat i seguretat.

Bona part d'aquesta calma l'ha aportat Andrea de la Torre, un espectacle sota pals, que ha arribat gairebé al 40% d'efectivitat. Judith Vizuete ha estat la màxima golejadora del partit, amb 10 gols, i ha estat una de les referents del joc ofensiu i defensiu del seu equip.

El KH-7 BM Granollers recupera la vuitena posició de la classificació de la Liga Loterías i s'acosta a les places més ambicioses: es troba a només quatre punts de la quarta posició. Cal pensar en el proper repte, que serà també molt complicat. El Prosetecnisa Zuazo, sisè, lluitarà de valent per endur-se els dos punts del Palau, però el KH-7 BM Granollers no posarà les coses fàcils.

31 - KH-7 BM GRANOLLERS (17+14): De la Torre (17 parades), Pregona; Capdevila (1), González (3), Jabby (4), Larsen, Pérez (1), Pi, Poo (3), Rubio (3), Sevilla (2), Torras, Vizuete (10), Gassama (2), Moreno (2), Rojas

27 - BM PORRIÑO (15+12): Sánchez (6 parades), Sanjuán (7 parades); Cacheda, Cerqueira, Costas (6), Dapena Andrea (2), Dapena Alba (4), Gil (1), Pérez (6), Prieto, Rivas, Samartín (3), Vieira (5)

PARCIALS: 3-3, 8-6, 10-10, 11-12, 14-13, 17-15 (descans), 18-16, 21-19, 22-22, 26-23, 29-25, 31-27 (final)