Ambient i espectacle a l'inici del partit al Getec Arena

El Fraikin planta cara al poderós Magdeburg i frega la gesta als últims minuts

El Fraikin ha mostrat avui la seva capacitat de competir amb els millors. Enmig d'un ambient festiu en un Getec Arena gairebé ple, l'equip de Carlos Viver ha sabut construir joc des de la defensa i la paciència, i només alguns detalls i desencerts puntuals al començament de la represa li han impedit aconseguir la victòria. El Fraikin surt reforçat i amb bona nota de la batalla contra el poderós Magdeburg (5è pressupost més alt de la Budesliga), que també serà el proper rival al Palau diumenge vinent a les 13:00.

El partit ha començat amb un tempteig entre els dos equips, que encertaven els seus llançaments exteriors (Pacheco i Valadao, en el cas del granollerins; Zelenovic, pels alemanys). De seguida, el Fraikin ha imposat el seu rigor defensiu i ha obingut les primeres rendes favorables (4-6, min. 10). L'equip vallesà ha tingut tres contraatacs per situar-se +3 al marcador, però s'ha trobat amb l'internacional danès Green, que començava a entonar-se a la porteria. La lesió al genoll de Valadao al minut 17 ha canviat la dinàmica inicial de l'equip i el Fraikin ha començat a dubtar i a perdre pilotes en atac que es convertien en transicions ràpides dels extrems alemanys, ràpids i incissius. Tot i així, malgrat que el Magdeburg s'ha arribat a escapar de 4 gols, el Fraikin s'ha resituat als últims minuts i ha tornat a acostar-se per a marxar al descans a només 2 gols (16-14).

32 - SC MAGDEBURG (16+16): Weber (8), Zelenovic (5), Bezjak (4), Darmgaard (4), Bagersted (3), Grafenhorst (3), Musa (2), Haaá (1), Lemke (1), Schn'garth (1), Green, Musche, Quenstedt, Rojewski, Sohman.

28 - FRAIKIN BM GRANOLLERS (14+14): Solé (6, 3p), Figueras (5), Pacheco (3), A. Pérez (3), Arnau Garcia (2), Resina (2), Teixeira (2), Valadao (2), Blanxart (1), Marc Garcia (1), Porras (1), Ferrer, Márquez, Almeida, Sastre.

La segona part ha començat amb Pol Sastre sota pals, Márquez al lateral i Porras al pivot ofensiu. Els 15 primers minuts, el Magdeburg ha marxat al marcador combinamagdeburg1nt les accions individuals d'una gran primera línia (Darmgaard, Bejzak i Zelenovic) amb els contraatacs d'extrems com Weber, facilitats per la manca d'encert ofensiu del Fraikin (28-21, min. 47). Quan el Fraikin ha obligat el Magdeburg a tornar als atacs estàtics, el marcador s'ha tornat a ajustar. En atac, ha aparegut l'experiència de figures com Álvaro Ferrer, que controlava a la perfecció factors intangibles, com el ritme i el to que necessitava el partit, a més de mantenir la connexió amb els pivots. Un parcial de 5-0 ha permès el Fraikin eixugar la diferència i col·locar-se novament a 2 gols (26-24, min. 55). En aquell moment, el partit estava obert. Tot i això, quan el Magdeburg es mostrava més dispers i incòmode a la pista, han aparegut les individualitats de Darmgaard i Bejzak, que han resolt les possessions decisives.

L'equip de Viver queda com a tercer del grup A (2 punts) i el Magdeburg continua líder (6 punts). Avui, els de Viver han fregat la gesta, però sobretot han demostrat que tenen recursos i convicció per a plantar cara a equips estelars com el Magdeburg. Diumenge vinent, necessitem l'alè del Palau per tornar a fer possible la victòria.