Ferran Solé abans de fer el llançament combinat amb salt. Foto: Xavier Solanas

Ferran Solé posa el gol de l'empat (24:24) i segella el pas a quarts del Fraikin BM Granollers!

El Fraikin començava entonadadíssim el darrer partit de la fase de grups. Amb una gran ambientació a les grades del Palau, el públic no fallava i vestia amb els colors i el soroll de les grans ocasions. Els vallesans començaven molt forts en la zona defensiva i amb un atac molt encertat que, els permetia anotar els primers gols del partit obtenint un primer parcial de 2:0 (min. 5). Els danesos no aconseguien introduir el 1r fins el minut 7 del canell Martin Larsen. Durant els següents minuts de partit, el Fraikin dominava l'encontre amb una regna favorable de +2 gols fins a l'equador. El minut 15, l'Aalborg es posava només un per sota i, seguidament, aconseguia produir el primer empat del matx (min.16 6:6). El jove Ferran Solé era l'encarregat de posar el següent i, fer liderar el seu equip altra vegada. A partir d'aquí, Bombom Almeida es creixia sota pals tot aturant qualsevol atac dels danesos i, amb un gol de l'extrem Adrià Pérez, els de Viver aconseguien la màxima renda (min 22. 11:6). Els darrers minuts de la primera Martin Larsen i Sander Sagosen aconseguien retallar les distàncies pels seus (min 25. 12:9) però, l'exclusió d'Engelbrecht seguit del darrer gol de penal de Solé servien al Fraikin per anar als vestidors amb un optimista 13:10 al lluminós.

En la represa, els de la casa sortien amb poca concentració a la zona defensiva i poc encert en els llançaments. Aquest fet, feia que els de Dinamarca aprofitessin l'ocasió per a empatar el matx a 15 durant el minut 38 i, fins i tot, donar la volta al marcador per primer cop (min 39. 15:16). D'aquesta manera, els d'Aalborg es feien amb un parcial de 1-8 (min. 46 16:20), moment en què començava el patiment per als de la casa. La distància començava a ser massa preocupant. Afortunadament, gols del petit de la saga Cañellas, un del pivot Adrià Figueras i un gloriós gol de contraatac del capità David Resina, posaven al Fraikin 19:21 (min.50). Aquest conjunt d'accions, ajudaven a calmar una mica els nervis del Palau. L'equip danès es quedava sense 2 dels seus homes (Larsen i Tvedten) i, 2 aturades de Bombom eren definitives per a un Fraikin que gràcies a un gol de penal de Ferran Solé podia empatar de nou (min 52. 22:22). Els rivals encara tornaven a posar-se per davant i no va ser fins el temps mort demanat per Carlos Viver (min 58:37), quan una jugada de pissarra acabava essent la poció màgica per a desencadenar el matx. Un gol de contraatac de Resina, una aturada d'Almeida i un gol del canell màgic de Solé van ser la fòrmula per a empatar el partit a 24 a un minut del final. Els vallesans van defensar com mai uns darrers segons llarguíssims amb un temps mort danès que marcaria els darrers 7 segons de partit de l'Aalborg com a atacant. El conjunt visitant no aconseguia resoldre amb mèrit la jugada i, finalment, l'encontre quedava segellat amb un 24:24 al marcador.

D'aquesta manera, els granollerins passen com a segons de grup i, a l'espera de conèixer el rival que es sortejarà el proper dimarts a Viena. Els possibles contrincants són el Chambéry francès o Silkeborg danès.
Moltes gràcies a tots els que vau estar ahir al Palau i el vau fer vibrar! ‪#‎GràciesAfició‬

Carlos Viver: "Ha sido un partido intenso y muy bonito" Escolta'l

Ferran Solé: "Hem de donar les gràcies a la gent que ha vingut, ens han fet creure en nosaltres" Escolta'l

Tvedten Havard: "Felicitar al @bmgranollers por su partido y su clasificación en cuartos" Escolta'l

24 - Fraikin BM Granollers (13+11): Bombóm Almeida, Arnau García (1), Figueras (3), Solé (10, 4p), Cañellas (4), Resina (2) y Márquez (1) -siete inicial-; Teixeira (1), Porras (-), Blanxart (-), Marc García (-), Ferrer (-), Pérez (1) i Zeba Pacheco (1).
24 - Aalborg Handball (10+14): Westphal, Sagosen (7), Slundt (1), Larsen (5), Tvedten (3), Engelbrecht (3) y Jensen (1) -siete inicial-; Jörgensen (4), Gustafsson (-), Bang (-).