El KH-7 BM Granollers no ha pogut superar un sorprenent Jofemesa Ovideo (Foto: Diego Ruiz)

Un gran partit de les locals sorprèn a les vallesanes, que hauran d'esperar per certificar la permanència matemàtica

El KH-7 BM Granollers torna al Palau el 23 d'abril (Foto: Diego Ruiz)El KH-7 BM Granollers viatjava a Oviedo amb l'esperança de certificar una gran temporada: una victòria hagués significat la permanència matemàtica. A més, les vallesanes tornaven a la ciutat asturiana que les va veure aconseguir l'ascens a la Divisió d'Honor Femenina. Davant, el Jofemesa Oviedo, un dels grups cuers que necessitava guanyar sí o sí.

La primera part ha estat regida per la igualtat: el KH-7 BM Granollers ha lluitat per a que el Jofemesa Oviedo no aconseguís un avantatge considerable. Ambdós equips s'han anat intercanviant parcials de dos gols, les locals per avançar-se i les catalanes per a empatar l'enfrontament. De fet, la màxima diferència a l'electrònic ha estat de tres gols (min 24, 12-9), un parcial que de seguida ha recuperat el conjunt que entren José Luis Villanueva i Robert Cuesta. Les protagonistes del primer temps han estat les defenses: a les dues esquadres els ha costat molt anotar. Al descans, el partit estava completament obert.

La segona meitat ha començat amb un canvi a les dues porteries: Andrea de la Torre ha substituït a Ayelen Rosalez, i Marta Blanco a Sarai López. El KH-7 BM Granollers ha sortit dels vestidors amb molta força, posant-se per davant en el marcador per primera vegada (min 33, 13-14), però l'equip asturià de seguida ha recuperat la diferència amb un parcial de 3-0.

En aquest moment, el Jofemesa Oviedo ha agafat embranzida davant unes jugadores vallesanes molt castigades per les exclusions (sis en tot el partit). Les locals han arribat a tenir un avantatge de quatre gols (min 45, 20-16) gràcies, en gran part, a la portera asturiana Marta Blanco, que no jugava un partit des de novembre. Això ha obligat a José Luis Villanueva a demanar temps mort que no ha aturat la sangria de gols (min 48, 22-16).

Marjo Dedieu ha tornat a jugar després d'un any lesionada

Una exclusió d'Irene Espinola, una de les millors jugadores locals, ha reanimat al KH-7 BM Granollers que ha reaccionat amb dos gols consecutius que han obligat a Alfredo Fernández a demanar temps mort. Les vallesanes no s'han rendit i han buscat la remuntada, sobretot amb gols d'Alba Sevilla, Miriam González i Judith Vizuete (min 55, 24-22). Tot i això, en els últims cinc minuts només hi ha hagut un gol: el de Celia Rojo, del Jofemesa Oviedo.

La millor notícia del partit ha estat la reaparició de Marjo Dedieu: un any després de la seva lesió, l'extrem francesa ha tornat a les pistes. Només trepitjar el 40x20, ha anotat un golàs (min 26, 12-11) que ha meravellat als espectadors del pavelló municipal Florida Arena d'Oviedo.

La derrota ha impedit que el KH-7 BM Granollers pogués certificar la permanència matemàtica. Com que el proper cap de setmana es juga la fase final de la Copa de la Reina, les vallesanes tenen temps per preparar un altre partit clau davant un rival directe: el CLEBA León. L'equip necessitarà al Palau per confirmar la bona temporada que han fet fins ara.

25 - JOFEMESA OVIEDO (13+12): Blanco, López; Calzado (4), Espinola (7), García Fernández (1), García Martínez, Hevia, Martínez (6), Palicio, Rojo (1), Álvarez (4), Arias, Nuño, Ordóñez (2)

22 - KH-7 BM GRANOLLERS (12+10): De la Torre, Rosalez; Bonilla, Dedieu (1), González (5), Jabby (2), Pérez, Pi (3), Poo, Rubio, Sevilla (4), Torras (1), Vizuete (5), Gassama (1)

PARCIALS: 3-1, 3-3, 5-4, 7-7, 12-9, 13-12 (descans), 14-14, 17-15, 20-16, 22-18, 24-22, 25-22 (final)