fbpx

Fotografia de família de l'equip de veteranes després d'haver jugat un dels seus partits de lliga. Foto: Xavier Solanas

L'equip entrenat per Pep Blanchart ja és matemàticament campió de la Lliga Catalana Masters i compta amb una llegenda de l'handbol femení: Tanja Logvin

L'equip de Veteranes del BM Granollers és el grup entrenat per Pep Blanchart des de l'any 2005, mateix any en què es va celebrar el Campionat d'Europa de Vetarans a Granollers i que, de fet, coincidia amb el 60è aniversari del Club BM Granollers. Es tracta d'un grup molt consolidat que juga a l'handbol amb un únic objectiu: passar-s'ho bé! L'equip de Blanchart juga a una lliga de 8 equips en què tots els equips juguen contra tots i en què, habitualment, acostumen a disputar 2 partits al mes. Les veteranes del BMG han liderat la classificació durant tota la temporada i, de fet, aquest cap de setmana es van convertir en campiones matemàticament en guanyar el Montmeló per 20:10. D'aquesta manera, les de Blanchart ja tenen assegurat el Campionat de Catalunya.

veteranes2L'equip ha disputat a més, i durant força temporades el Campionat Europeu de veteranes, competició amb desplaçament que ha ajudat a que, any rere any, l'equip vagi esdevenint com una família. D'aquesta manera, el grup de jugadores ha viatjat a llocs com Crackòvia Polònia, Itàlia o Praga.

A l'inici de la present temporada, l'equip va patir la retirada d'algunes jugadores que portaven molts anys al grup i va haver de recontruir-se tot anant a buscar d'altres jugadores que volguessin formar part de l'equip. Actualment són 17 integrants amb 7 noves incorporacions. L'equip compta amb exjugadores de DHF, com Inma Alcoba, o de la 1a Nacional del BMG com Pepa Criado, Montse Cladellas, Montse Serra o la Silvia Gràcia. A d'altres jugadores les va unir a l'equip el vincle de tenir fills jugadors de la base del club. Finalment, l'equip també té a les seves files a jugadores que no havien estat mai en el món de l'handbol i que, a dia d'avui, ja fa 2 temporades que vesteixen la samarreta tot fent progrés dia a dia: n'és un exemple Alba Barnusell.

Per a Pep Blanchart, entrenar l'equip de veteranes és tot un plaer i s'expressa tot dient: "Passar-ho el més bé possible, riure durant tot l'entrenament i, això sí, ser serioses a l'hora de competir, aquests són els objectius d'aquest conjunt. Per altra banda, participar a les competicions europees és un motiu més per passar-ho bé i a més a més, poder tenir l'oportunitat de viatjar i compartir vivències".

Aquest any, les veteranes compten amb poder participar novament al veteranes3Campionat Europeu de veterans que tindrà lloc a la ciutat croata de Porec del 10 al 12 de juny.

A dia d'avui, el conjunt de les veteranes del BM Granollers són l'únic equip del club que es manté invicte juntament amb l'Aleví A, i, tot i que ja sap que seran campiones de lliga, la imbatibilitat segueix essent una raó de pes per a seguir amb la motivació del primer dia i seguir engrescades fins al final de la lliga. Blanchart, que representa tota una personalitat per al BMG, un club on porta treballant molts anys i on ha fet funcions com a entrenador, jugador o delegat, afirma: "Per a mi al final és un símbol i una motivació estar amb gent que aprecies; a més, crec que és vital que hi hagi un equip com aquest al club. Això forma part de la massa social, del tarannà i, quanta més gent pugui participar a les activitats del club, molt millor. Ara hem de lluitar per a tornar a tenir un equip masculí de veterans!".

 

Entrevista a Tanja Logvin

A principis de l'actual temporada, l'equip de veteranes va tenir una incorporació molt especial, la de Tanja Logvin, llegenda viva de l'handbol mundial i mare de l'exjugadora del KH-7 BM Granollers Kristina Logvin. Fa aproximadament un any i mig, la família Logvin es va instal·lar a Catalunya, a cavall entre Barcelona i Granollers, per motius de feina. Tanja va començar a practicar esport quan era molt petita fent atletisme, i va ser als 12 anys quan va iniciar-se en la pràctica de l'handbol i va convertir-se en una gran promesa. L'austríaca ha vestit les samarretes del Hypo NO (Àustria), Krim Ljubljana (Eslovènia), Buducnost (Montenegro) i Aalborg DH; tots ells, equips del màxim nivell europeu. Al llarg de la seva carrera esportiva, Tanja té èxits tant majestuosos com haver guanyat dues Champions League i una medalla de bronze al Campionat del Món de Noruega. Per si tot aquest currículum esportiu es queda curt, Tanja és, encara avui, la màxima golejadora històrica de la Champions League femenina, ha estat escollida millor jugadora del món en 2 ocasions i seleccionada diverses vegades per l'All Star Team.

 

Com ha estat teu retorn a ales pistes d'handbol? 

De fet, en Pep va preguntar a una amiga en comú si jo estaria interessada en jugar alguns partits per a reprendre el contacte amb l'handbol i, de pas, donar un cop demà a l'equip granollerí. Vaig acceptar i he de dir que tornar a les pistes ha estat difícil ja que portava 4 anys sense jugar i em vaig preguntar a mi mateixa si era quelcom que realment havia de fer després d'haver tingut 2 fills...

Com va ser la teva experiència als Jocs Olímpics del 2000?

Va ser una cosa fora del normal, una experiència inoblidable.logvin1

Com creus que ha canviat l'handbol femení al llarg dels darrers 20 anys?

Crec que l'handbol femení s'ha tornat molt més ràpid i psicològic. Actualment, només es necessita molt més suport i poder! 

Quines són les diferències entre l'estil handbolístic d'Àustria, Dinamarca i Eslovènia? 

Penso que a Àustria clarament vaig tenir el millor equip, és per això que ho vàrem guanyar tot. A Dinamarca i a Eslovènia, el que crec que és més característic és que l'estil de joc és molt més ràpid que a d'altres països. 

Quines jugadores són les que t'han fascinat més per la seva carrera al món de l'handbol? 

Anja Andersen i Ausra Frederiskas.

Com et sents ara que una de les teves filles està seguint els teus passos? 

Estic molt orgullosa de la meva filla. Kristina té el seu propi estil de joc i és molt més bona defensant del que jo ho era: sempre vaig destacar més en la zona ofensiva. Espero que arribi al més lluny possible en el món de l'handbol. No necessita ser una segona Tanja Logvin. Ha de ser feliç i estimar el seu esport, això és el més important.

Com et sents al BM Granollers? Estàs gaudint del'experiència? Com són les teves companyes?

Tinc un equip meravellós. M'encanten totes elles, el grup és com una familia. Totes són molt bona gent i intento ajudar-les al màxim possible.

Actualment, l'equip de veteranes és l'únic equip del club invicte. Com ho explicaries? 

Estem disputant cada partit amb la màxima motivació i ganes. També cal dir que tenim una portera excepcional! 

Com són els entrenaments amb Pep Blanchart?

Pep és molt fanàtic, però és quelcom que m'agrada. Personalment, no puc assistir regularment als entrenaments a causa dels meus 2 fills petits però en tot cas, són divertits i també aprenem, alhora que riem.

És molt complicat compaginar la teva vida familiar amb els entrenaments? 

Molt, és per això que no puc assistir sempre als entrenaments. No tinc amb qui deixar els meus fills i això ho converteix en una tasca molt complicada per a mi.

 

Meritxell Martin Reina i Ariadna Cañameras

Equip de Comunicació del BM Granollers

 

veteranes4

Banner InferiorcatCAT