fbpx

Ferran Solé celebrant un dels seus gols. Foto: Xavier Solanas

Després de 10 anys al BMG, a final de temporada Ferran Solé dirà adéu al club que ell considera casa seva. La propera temporada jugarà al Fénix Toulouse francès.

L'any 2006 i provinent del CH Sant Quirze, va arribar a la base granollerina la que seria una gran promesa de l'handbol. 3r d'Espanya en la categoria cadet i Sotscampió d'Espanya en juvenil amb el BMG; Campió d'Espanya infantil i cadet amb la Selecció Catalana; Sotscampió d'Europa i del Món juvenil, i Campió d'Europa júnior amb la Selecció Espanyola; i ja convocat amb la Selecció Espanyola absoluta; són les dades més destacades del gran currículum esportiu de Ferran Solé, un jugador que destaca per la seva versatilitat a la pista i que ja ha demostrat ser un dels millors jugadors a nivell estatal.

 

Entrevista

 

Quina valoració fas de l'actual temporada?

Penso que ha estat una gran temporada, molt especial per tots els obstacles i complicacions que hem hagut d'anar afrontant: jugadors que van marxar just abans de començar la lliga, d'altres que ho van fer un cop iniciada, lesions, noves incorporacions a mitja temporada... Al final, combatre contra totes aquestes circumstàncies ens ha anat fent més forts i al contrari del que podria haver sigut, ens ha acabat unint més. Valoro molt tots els meus companys tan dins com fora de la pista. Hem treballat i lluitat de valent durant tota la temporada i crec que hem obtingut bons resultats a la lliga, el que ens permetrà acabar en una bona posició.

I a nivell europeu? XSM 2305

Crec que ha sigut una temporada europea excel·lent perquè hem passat moments molt difícils durant la temporada i cap de nosaltres pensàvem arribar fins on ho hem fet. El primer objectiu era passar l'eliminatòria, i, un cop ens vam trobar a la fase de grups, després de l'experiència de l'any passat d'haver quedat segons de grup i quedar-nos fora, i veient els grans rivals que ens havien tocat essents alguns d'ells de nivell Champions League, realment semblava molt complicat poder passar. Tot i això, ho vam aconseguir i, a partir d'aquí, ens vam anar fixant més objectius que anaven in crescendo: primer, el dels quarts de final i, a posteriori, tot un gran somni, la Final Four de Nantes.

Pel que fa a l'EHF Cup, quines han estat les principals diferències respecte de l'any passat?

Hi ha coses que no controles, com són els punts de cada un dels equips. Tot i això, crec que la nostra actitud d'aquest any ha sigut molt madura i de màxima motivació. Hem sabut plantar cara i afrontar de la millor manera algunes situacions per a les quals, possiblement, l'any passat no estàvem tant preparats. Ens hem pogut recuperar de partits perduts sense deixar de lluitar en cap moment.

Podríem dir que el 3r lloc aconseguit a Nantes és, fins al moment, el teu màxim èxit a la teva carrera en el món de l'handbol?

Sí. La final 4 de Nantes va ser una experiència inoblidable i única, i el bronze va acabar tenint gust a or per a nosaltres. Sense cap dubte va ser un cap de setmana que tots recordarem perquè ho vam donat tot vivint l'handbol de primer nivell i vam aconseguir aquesta 3a posició de la qual estem molt orgullosos. Tot i haver quedat Campió del Món juvenil amb Espanya, la forma com vam arribar a aquesta Final Four d'enguany, i arribar a quedar tercers, té molt mèrit. Això ha fet que sigui l'èxit esportiu del qual estic més orgullós.

Amb què et quedes d'aquest equip i d'aquesta temporada?XSM 4294

Tot i que pel que fa al joc en pista crec que aquests darrers anys han estat els millors, jo em quedo amb l'ambient que hem tingut fora. Tot allò que hem compartit aquest any fora de pista ha estat una cosa que no havíem tingut amb cap altre grup anteriorment, i ha estat increïble. 

Que ès és el BM Granollers per a tu?

Per a mi és casa meva. I, de fet, l'altre dia ho pensava: quan miro l'afició, jo em sento com un aficionat més. Quan celebràvem des de la pista el bronze de la Final Four de Nantes, em vaig adonar que coneixia pràcticament a tots els que estaven allà presents animant-nos. El BM Granollers és una família i és la que ha estat casa meva des de fa 10 anys.

I a l'afició granollerina, quin missatge t'agradaria fer-los-hi arribar?

Mai podria acabar d'agraïr tots aquells moments vitals en què han estat sempre presents. Evidentment, l'última gran ocasió ha estat a Nantes, on ens van fer sentir com a casa i, per a mi, van ser la millor afició amb diferència. Ells són partíceps de tot l'èxit que hem aconseguit nosaltres.

Què et depara el futur?

Tenia la il·lusió de provar una lliga diferent, més competitiva i on es visquès l'handbol d'una manera més professional. És per això que, aquest any, coincidint amb el final dels meus estudis universitaris, crec que és el moment per fer el canvi i poder donar-me la oportunitat d'adonar-me de si realment puc arribar a triomfar en aquest esport. 

Què esperes que t'aporti la teva nova etapa a França? BMG 0015

Espero professionalitat i la competivitat d'una gran lliga com és la francesa. El fet de tenir una lliga on estàs competint contra estrelles mundials i és molt més igualada que l'espanyola.

Digues una única paraula que defineixi el teu pas pel BM Granollers i que serveixi com a sentiment del fi d'una etapa:

Inoblidable!

 

Marxa un gran jugador i una gran persona tant dins com fora de la pista.

Et trobarem a faltar, Ferran! Esperem que algun dia tornis a estar entre nosaltres!

Molta sort a França, crack!

 

Meritxell Martin Reina

Equip de Comunicació del BM Granollers

 

XSM 6373

Banner InferiorcatCAT