fbpx

La setmana que ve coença el torneig d'handbol base més important del sud d'Europa

Del 29 de juny al 3 de juliol, Granollers, Les Franqueses, Canovelles i Vilanova del Vallès acolliran la Granollers Cup més nombrosa de la història

 

Granollers Cup, molt més que un torneig d'handbol

Durant quatre dies, jugadors i jugadores de fins a 20 anys d'arreu del món competiran a Granollers, les Franqueses del Vallès, Canovelles i Vilanova del Vallès. Els joves, allotjats a escoles, càmpings i hotels, ompliran els carrers de la ciutat amb la il·lusió de competir en el torneig d'handbol base més important del sud d'Europa. Durant la seva estada aprendran i conviuran amb nois i noies de diferents països, i gaudiran d'un intercanvi cultural que alhora els enriquirà com a esportistes.

 

cup2Rècord d'inscripcions: 376 equips participants

L'edició de 2016 serà la que més equips reunirà de tota la història de la Granollers Cup: gairebé 380 conjunts gaudiran de l'handbol a la ciutat vallesana, el que suposa prop de 5000 jugadors i jugadores d'arreu del món. Enguany s'ha incrementat molt la participació internacional i catalana, mentre que la nacional es manté estable. La suma d'equips inscrits ha crescut gairebé un 68% en els últims cinc anys, i s'ha duplicat el nombre de jugadors que competien fa deu anys, especialment el sector internacional de la competició.

 

22 països de 4 continents diferents representats

L'edició del 2016 és la que més representació internacional presenta. Enguany hi participaran països que no ho varen fer l'any passat, com Àustria, Bèlgica, Corea del Sud, Dinamarca, Escòcia, Guatemala, Suïssa i Uruguai (tot i que ja s'havien registrat en edicions anteriors). La resta de països inscrits són Nigèria, Egipte, Rússia, Islàndia, Alemanya, Canadà, Bòsnia, Portugal, França, Noruega i Suècia. Hi ha dos països que participaran el 2016 que no ho havien fet abans: Israel i el Marroc.

 

Paritat entre equips masculins i femenins

Enguany la participació masculina i femenina segueix gaudint d'una certa igualtat: el 57% dels inscrits són jugadors i el 43% restant, jugadores. Cal tenir en compte, però, que els grups internacionals són els que més equips femenins aporten, amb un 55% del total del seu registre. Noruega, per exemple, és el país que més jugadors aporta. La Comunitat de Madrid i el País Basc són, juntament amb el territori català, les comunitats autònomes amb més representació femenina.

 

cup3Arbitratges de primer nivell

La Federació Espanyola d'Handbol (RFEBM) ha organitzat, juntament amb el BM Granollers, un curs per a àrbitres joves de tot el territori. Els col·legiats arbitraran partits de la Granollers Cup com a part de la seva formació i seran avaluats per la mateixa RFEBM. La resta dels àrbitres pertanyen a la Federació Catalana d'Handbol (FCH). Tanmateix, hi haurà parelles arbitrals provinents d'Egipte, Rússia, Suècia, França i Noruega, entre d'altres.

 

Més de 300 partits al dia en 16 pistes diferents

Durant els dies de competició s'habiliten pistes de joc a diversos punts de la ciutat de Granollers, Les Franqueses del Vallès, Canovelles i Vilanova del Vallès. Cada dia es jugaran més de 300 partits de les diferents categories (gairebé 1200 en total), i cadascun durarà 30 minuts. Tanmateix, el torneig està estructurat de manera que tots els equips juguin un mínim de 5 partits a la fase de grups, a més dels quarts, semifinals i final, i així gaudeixin d'un veritable ritme de competició.

 

Novetats en la cerimònia d'inauguració

Llums, càmera, acció! És hora de posar en marxa la nova edició amb un espectacle per recordar! Aquest any, la cerimònia d'obertura de la Granollers Cup serà diferent a la d'altres anys: serà especial, anirà un pas més enllà del la de les darreres edicions. Es tracta d'un espectacle de dues parts amb celebritats de l'handbol, confeti, llums ràpides, música alta i una explosió de sorpreses. Enguany, començarà dimecres a les 20h del vespre.

 

Ruta Gastronòmica de la Granollers Cup

Un sopar solidari a la Porxada va ser el tret de sortida de la primera Ruta Gastronòmica de la Granollers Cup, una iniciativa del club i del Gremi d'Hosteleria del Vallès Oriental. Durant els dies de competició, una vintena de restaurants del Gremi oferiran descomptes del 10% a tothom que porti l'acreditació de la Granollers Cup o que sigui soci del club, a més d'oferir un menú gratuït als menors de 5 anys. A l'entrada de cada restaurant hi haurà una bandera de la Cup i, en els propers dies, es donaran a conèixer els noms dels restaurants que hi participaran.

 

cup4Seminaris per a entrenadors i àrbitres

Divendres 1 i dissabte 2 de juliol, es faran seminaris a l'Hotel Granollers amb l'assistència gratuïta per tots aquells que participen a la Granollers Cup. Divendres, Ramón Gallego (membre de la Comissió d'arbitratge de la IHF) parlarà de "Les Noves Regles de l'handbol 2016". Dissabte hi n'hi haurà dos (un pel matí i un altra per la tarda) i es faran en dos idiomes: castellà i anglès. Els títols són: "Preparació física i prevenció de lesions a l'handbol formatiu" i "Lideratge i direcció d'equips". Aniran a càrrec d'Albert Altarriba (doctor en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, Fisioterapeuta i readaptador professional en equips com el FC Barcelona i New York Red Bulls); i Jordi Coma (graduat en CAFE i especialista en lideratge i cohesió d'equips).

 

La Granollers Cup a la xarxa

Estarà activa la web 2016.granollerscup.com on es podran seguir els resultats de la competició, i www.granollerscup.com per a trobar informació general del torneig (tot i que aquesta es desactivarà durant el torneig). A més, es podrà seguir en temps real a través del Twitter @GranollersCup i el hashtag #GCup2016, i cada jornada s'afegiran les imatges a Facebook i a Instagram.

 

 

 

 

 

Ariadna Cañameras

Equip de comunicació del BM Granollers

Banner InferiorcatCAT