fbpx

Moi Blanxart a punt de fer el llançament a porteria amb salt. Foto: Xavier Solanas

Moisés Blanxart, jugador de la casa del BM Granollers des dels 10 anys d'edat va destacar amb escreix en els equips de la base granollerina pels quals va anar passant fins que als 19 va aconseguir el debut amb el Fraikin BMG. Durant gairebé 10 anys, l'extrem dret ha format part d'un equip que ha aconseguit fites en el seu palmarès com el de subcampió de la Recopa d'Europa, subcampió de la Copa Asobal, Campió de la Lliga dels Pirineus i el bronze de la Copa EHF Cup de Nantes. Blanxart ha estat un jugador amb força i especialment estimat per l'afició de la ciutat, que li va fer mostra del seu afecte i respecte durant l'última jornada de lliga fa unes setmanes contra el FC Barcelona.

Entrevista

Què ha estat el BM Granollers per a tu?

Ha estat tot! Des de petit que vaig començar... anar pujant categories fins que arribes al somiat primer equip en el qual jugues moltes competicions: lliga, Copa Asobal, Copa del Rei, EHF... Jugar tots aquests anys a aquest esport i a la meva ciutat ho ha estat tot per a mi.

 

Quins són els teus millors records esportius?

L'any que més vaig gaudir va ser durant el primer any amb Manolo Cadenes al Fraikin BMG. Vam fer una gran temporada quedant quarts en lliga empatats amb els tercers i va ser un any el qual vaig jugar especialment bé, amb molta motivació. Cadenes em va donar molta confiança. Un altre gran record seria el tercer i quart lloc de la Copa EHF a Nantes, crec que guanyar contra un gran equip com el Chambéry va ser quelcom espectacular. moi2

Amb el meu període a la base em quedo amb el moment en què era Cadet de segon any. Va ser un any molt important tant pel joc com pel gran grup que tenia, del qual encara conservo grans amics (de fet, gairebé tots els de l'equip).

 

Quin jugador dels quals has compartit vestuari i pista t'ha despertat més admiració durant tots aquests anys?

Alexander Svitlica, un jugador lluitador que ho donava tot per l'equip i sempre estava disposat a ajudar. Era un 10 com a persona i com a esportista.

 

I un company i amic que et portis per sempre?

David Resina, per tots els anys que tant a la base com al primer equip hem compartit. Per a mi és un gran amic i sempre ha estat el meu suport incodicional amb el qual he pogut parlar de tot. Em quedo amb ell especialment.

 

Creus que ho has donat tot com a jugador al teu club de tota la vida?

Crec que sí, he intentat donar sempre el meu 100%. Tot i així, després hi ha decisions que no depenen únicament de tu.

 

Com vas rebre la notícia que no continuaries amb el Fraikin BM Granollers?

Va ser una notícia dolorosa. Al principi pensava que tindria opcions de poder continuar però finalment ha estat així. Respecte al factor temps, és un moment bastant complicat per a poder trobar un equip.

 

Vas pensar en algun moment de la temporada que podria ser el teu últim any a l'equip?

Sempre és una opció que se't pot anar passant pel cap encara que, al final, fins que no parles amb l'entrenador, no saps amb certesa quina serà la seva decisió final; i, d'alguna manera, et relaxes.

 

Què és el que més trobaràs a faltar?

Crec que la rutina d'estar a casa teva, a Granollers. També els companys i els companys de la base als quals conec des de fa molts anys. Per descomptat també trobaré molt a faltar a l'afició i el jugar aquí, al Palau.

 

Quin serà el futur de Moi Blanxart?

Espero seguir jugant. Les opcions de trobar equip són cada vegada més difícils però espero poder trobar-ho abans de que es tanquin les plantilles.

 

Què t'agradaria fer arribar a l'afició de la casa que t'ha recolzat durant tots aquests anys?

Donar les gràcies per cada moment que han recolzat no únicament a l'equip, que és molt important, sinó a mi també. M'emporto molt bons records inclús dels moments que han pogut ser més baixos, perquè fins i tot en fallar un llançament he sentit els seus crits d'ànim. Això et fa ser més fort! A l'afició de Granollers li agrada veure créixer a la gent de la base, veure la seva evolució i veure com es planta en el primer equip fins a arribar a ser un jugador important.

 

Meritxell Martin Reina

Equip de Comunicació del BM Granollers

 

moi3

 

Banner InferiorcatCAT