Fotografia de Xavier Solanas

El Fraikin BM Granollers s'emporta els dos punts del Príncipe de Asturias (27 – 28) davant un BM Villa de Aranda que ha plantat cara durant tot el partit i que ha posat les coses difícils als vallesans

El Fraikin BM Granollers arribava al Príncipe de Asturias sabent que no seria un partit fàcil. De fet, dos dels quatre punts que els vallesans van perdre a la primera volta, van estar, precisament, davant el BM Villa de Aranda. Amb la baixa per grip de Rodrigo Salinas, que se sumava a la d’Arnau Garcia per lesió i a la de Pol Capdevila per decisió tècnica, els homes de Toni Garcia es plantaven a Aranda sabent que havien de recuperar la intensitat en defensa que havia perdut en els dos últims enfrontaments, i buscar l’encert a les jugades ofensives.

I s’ho han hagut de treballar. Després del primer gol de Juan Del Arco a pocs segons del xiulet inicial del partit, el Fraikin BM Granollers no s’ha trobat còmode i ha anat a remolc d’un BM Villa de Aranda que ha sortit amb una defensa molt dura. No ha estat fins al minut 12 de joc que els vallesans han aconseguit posar-se per davant al electrònic a mans de Ferran Solé que ha deixat el Fraikin BM Granollers a +2, la màxima renda del partit fins al moment (4 a 6). Després d’un temps mort demanat per Jacobo Cuétara, els granollerins han sortit a la pista amb més força i concentració i han aconseguit un parcial de 1 a 5 en 8 minuts. Amb l’entrada de Víctor Tremps a la pista, el Fraikin  ha pogut trobar espais entre la defensa del BM Villa de Aranda i s’han posat a +3 al marcador (min 20, 7 a 10). Però els locals no han abaixat els braços i, amb una defensa de 5-1, han aconseguit fer un parcial de 1 a 4, moment en què Toni Garcia ha parat el temps per encarar els últims minuts de la primera meitat. Víctor Tremps i Moi Blanxart s’han posat l’equip a l’esquena en aquests últims instants, i els granollerins ha aconseguit marxar al descans amb un avantatge de 4 gols al electrònic (12 a 16).

Tot i que el Fraikin ha iniciat el segon temps ampliant el marcador amb una renda còmoda de 6 gols (min.36, 14-20) els homes de Cuétara han reaccionat. Els d’Aranda han aconseguit frenar el bon joc de pivot que el Fraikin BM Granollers estava oferint i ha protagonitzat un gran parcial de 8 a 1 en onze minuts. Les pèrdues de pilota i el poc encert ofensiu per part dels de Toni Garcia han contribuït a que el BM Villa de Aranda aprofités reduir distancies al marcador amb continues accions al contraatac (min. 48, 22 -21).  Coneixedors de la importància d’una victòria al Principe de Asturias, els vallesans han aconseguit reactivar el seu joc en atac. Un xut creuat de Del Arco ha perforat la porteria de Javier Diaz per consolidar la remuntada a l’electrònic.  Un parcial de 0 a 3 ha donat al Fraikin una renda favorable per situar-se, de nou, per sobre al marcador (min. 54 23-25). A falta de 6 minuts els de Cuétara no han abaixat els braços veient que la diferencia de gols convidava, encara, a somiar amb un hipotètic triomf. El final del partit ha estat d’una gran tensió donada per una confusió arbitral que ha comportat la doble exclusió pels de Granollers. A falta de 30 segons i amb la possessió de la pilota, el Fraikin ha comptat amb una acció ofensiva més.  El tècnic vallesà ha aturat el temps per tal d’estructurar la darrera ofensiva del seu equip amb només quatre jugadors a pista i ha estat un èxit. Una bona passada de Marc Garcia a Moi Blanxart a permès al granollerí anotar davant de Javi Diaz donant així la victòria als catalans.

Victòria molt treballada davant un equip que ha plantat cara i ha sabut prendre-li les mesures al Fraikin BM Granollers. Els homes de Toni Garcia han sabut remuntar la segona part i sobreposar-se a un gran rival i tornen, així, amb els dos punts cap a casa. Amb aquest triomf, els granollerins mantenen la segona posició a la taula i compten amb poc temps per descansar donat que dimecres reben a l'Ademar de Lleó al Palau d'Esports de Granollers.