Álvaro Ruiz salta davant la mirada de Viran Morros i Del Arco

El Fraikin BM Granollers no aconsegueix superar al FC Barcelona a la final de la Copa del Rei tot i el bon paper que han demostrat sobre la pista.

El Fraikin es plantava a la final de la XXXIX Copa del Rei després d'aconseguir batre, ahir, al BM Huesca en un partit en el que els homes de Toni Garcia van patir fins l'últim minut. Un matx molt igualat que els vallesans van acabar superant a la segona part i que els donava el bitllet per jugar aquesta esperada final. Un premi que el Fraikin BM Granollers mereixia després d'una llarga temporada, tal com recordava ahir a la roda de premsa l'entrenador granollerí.

Els de Garcia sabien que arribaven al partit amb poques opcions d'aconseguir la victòria però tot i això el Fraikin BM Granollers ha fet una gran primera part davant el FC Barcelona que ha plantat cara en intensitat tant defensiva com ofensiva. Després de l'elevat desgast físic al matx d'ahir contra el BM Huesca, l'equip ha respost amb nombroses rotacions en les seves files amb l'entrada de Pol Capdevila, Edgar Pérez, Ferran Solé i Arnau Garcia. De fet una de les baixes destacades per aquesta final era la de Rodrigo Salinas que fins al darrer instant no s'ha decidit no comptar amb el xilè per les molèsties que el jugador té a l'ingle. L'equip ha mantingut al Barça a ratlla als minuts inicials (Min. 9, 6-7) fins al punt de dominar el marcador. L'empenta granollerina ha anul·lat en atac al Barça de Xavi Pascual que s'ha vist obligat a demanar temps mort per despertar als seus homes. L'empat ha vingut de la mà de Juanin Garcia que ha anotat tot sol davant de Matias Schulz després de desmarcar-se de la defensa vallesana. A partir d'aquest moment el Barça ha afinat els errors que ha comès als primers instants però no ha aconseguit marxar al marcador. La màxima diferència a l'electrònic l'ha anotat Nodesbo posant un 12 - 9 al minut 17 amb el qual Toni Garcia ha aprofitat per aturar el temps i reorganitzar als seus homes. I és que al segon quart de la primera part, l'equip vallesà ha iniciat les rotacions acusant al cansament de jugadors com Raúl Campos o Nicklas Grundsten. Amb els canvis, l'equip ha funcionat i pressionat intensament i ha aconseguit, de fet, reduir distancies al marcador 15-14. Però ni el marcatge individual a Nikola Karabatic per part de Ferran Solé ha pogut evitar que el Barça trobés de nou solucions ofensives letals que han tancat la primera part amb un 22 a 17.

La segona part ha començat amb Pol Sastre sota pals i amb el Fraikin BM Granollers que notava al cansament. Tot i això, els de Garcia no han defallit i han seguit intentant ser fidels al seu joc. Però el monstre que tenien davant tampoc estava disposat a afluixar. A la represa, Pol Sastre ha evitat que el Barça es posés +7 al marcador, pero a la seguent jugada ofensiva dels blaugrana no aconsegueix aturar que es posin per sobre amb la maxima renda del partit. Al contraatc Adrià Pérez anota i el Barça perd una pilota que aprofita Nicklas Grundsten per acostar el marcador (min 37, 27-22). Amb una gran defensa molt concentrada, el Fraikin BM Granollers, a mans de Nicklas Grundsten, ha evitat una jugada de Dani Sarmiento i al contraatac Adrià Pérez ha marcat per posar el marcador a -3 (min 40, 27-24). Moment en que Xavi Pascual ha demanat temps mort. Quan el cronòmetre ha tornat a rodar, el FC Barcelona ha tornat a augmentar la renda de gols a +6 (min 41, 30-24) i Toni Garcia ha decidit demanar temps mort per torna a reorganitzar l'equip. A partir d'aquest moment, l'entrenador vallesà ha donat minuts i confiança a jugadors de la casa i ha posat aire fresc sobre la pista. Una jugada entre Edgar Pérez i Albert Pujol ha donat una mica d'esperança d'acostar-se al marcador (min 48, 32-26) però la distància ja era massa gran i els blaugranes tampoc han afluixat el seu ritme i han aconseguit una renda de +10. En aquest instant, Toni Garcia ha demanat temps mort per mirar d'acabar els últims deu minuts amb la distància més curta possible al marcador. Però el mur que Mickaël Robin ha creat a la porteria dels barcelonins i l'encert dels atacs blaugranes han fet que el Fraikin BM Granollers acabés de cansar-se més i, ni Pol Sastre (amb un 40% d'efectivitat sota pals en aquest moment de partit) pogués aturar la victòria dels blaugrana. Els últims instants de partit, i sabent que ja no es podia fer res per revertir el marcador, Toni Garcia ha decidit donar minuts als joves de l'equip amb sis homes de la casa (Pol Sastre, Edgar Pérez, Jordi Puig, Albert Pujol, Arnau Garcia i Moi Blanxart). Tot i el destructiu Barça, els jugadors vallesans no paraven la seva lluita amb dos últims gols de Edgar i Pol Capdevila (42-32).

Tot i que la final era un gran repte el simple fet de poder disputar-la ja ha estat un premi per al Fraikin BM Granollers. La gran temporada dels homes de Toni Garcia no deixa de sorprendre amb actuacions com les d'avui. L'equip ha plantat cara i ha fet un cop ferm davant d'un dels millors Barça de la història. El premi individual se l'ha endut Álvaro Ruiz com a MVP del partit. Aquest equip és la força d'una ciutat i d'una afició que torna a casa amb l'orgull ben alt de la feina ben feta.

42 - FC Barcelona (22+20): Saric (Robin, ps); Juanín (5), Víctor Tomás (2), Raúl Entrerríos (3), Sorhaindo (2), Rutenka (3), Lazarov (6, 3p) -siete inicial-, Noddesbo (5), Saramiento (7), Ariño (2), Gurbindo (-), Virán Morros (3), Karabatic (1) i Saubich (3).

32 - Fraikin Granollers (17+15): Schulz (Sastre, ps); Blanxart (3), Pujol (2), Marc García (-), Adriá Pérez (5), Campos (3), Grundsten (1) -siete inicial-, Edgar Pérez (2), Capdevila (1), Arnau García (1), Solé (4), Álvaro Ruiz (5, 1p), Tremps (-), Del Arco (3) i Puig (2).