Grundsten penetra a la defensa de l'Anaitasuna, al partit de la primera volta al Palau

Els vallesans aconseguiexen dos punts a la pista del Helvetia Anaitasuna que els consolida a la tercera posició de la classificació a dos punts del seu principal perseguidor.

El Fraikin BM Granollers arribava al partit amb l'únic objectiu d'emportar-se els dos punts. Els vallesans han saltat a la pista sabent que el Naturhouse La Rioja havia guanyat en la seva visita al BM Huesca i que les opcions per lluitar per la segona posició de la taula s'havien esgotat. Però la victòria a Pamplona (27-31), sumada a la derrota dels d'Osca, ha donat empemta als homes de Toni Garcia per mantenir-se ferms en aquesta tercera posició a la classificació.

La primera part ha destacat pel domini granollerí sobre un Helvetia Anaitasuna anul·lat gràcies el bon joc desenvolupat pels vallesans. El Fraikin BM Granollers ha sortit al partit molt concentrat conscients de la importància de sumar partit rere partit. Els homes de Toni Garcia han començat desperts i efectius de cara a l'atac, i contundents en defensa amb un Matías Schulz que ha acompanyat de nou a l'equip aturant-t'ho tot. Juan del Arco ha obert la llauna dels gols pel Fraikin BM Granollers al minut 1 i ja ha situat a l'equip per sobre al marcador, fet que s'ha mantingut fins al darrer instant de la segona part. Els vallesans han respost a les premasses indicades, mantenir la defensa ferma per tal de poder gestionar millor els atacs i poder, així, guanyar distància al marcador. I així ha estat, l'equip s'ha situat amb un 4 a 7 al minut 13 amb la màxima renda favorable fins al moment (+3) fet que ha propiciat que Aitor Etxaburu demanés temps mort. Les solucions de l'equip de Pamplona no han resultat donat que els granollerins s'han imposat de nou al marcador fent créixer la distància amb un 4 a 11 en només cinc minuts. De nou, el tècnic navarrès ha aturat el temps per tal d'intentar aturar l'embranzida granollerina. Tot i que Helvetia Anaitasuna s'ha retrobat amb el gol de la mà de Javier Borragan (5 a 11), els homes de Garcia no han deixat marge d'error i han aprofitat l'avantatge obtingut fins al moment per tal de marxar a l'electrònic i tancar la primera part amb un 11 a 19 favorable.

A la represa, els navarresos han continuat amb la defensa 5-1 de la primera meitat. Álvaro Ruiz, posicionant-se de pivot i penetrant en atac, ha sigut l'encarregat d'obrir el compte golejador del segon temps i seguir augmentant la diferència al marcador que s'ha mantingut durant els primers instants de la segona part. Amb Adrià Pérez molt inspirat, anotant dos gols consecutius que donaven una renda de +9 al Fraikin BM Granollers, i una defernsa encapçalada per Raúl Campos i Albert Pujol, han permès que els granollerins es plantéssin a l'equador del segon temps amb un clar avantatge a l'electrònic (min. 45 18 a 25). Però els de Etxaburu han intentat acostar-se al marcador per no acabar el matx amb una gran diferència i han aconseguit un parcial de 3-0. En aquest moment, Toni Garcia ha demanat temps mort per tal de reorganitzar els homes en atac i tornar a aconseguir la renda còmode dels primers minuts d'aquesta segona part. Els de Pamplona han canviat la seva defensa a un 4-2 que, sumada a la bona actuació del porter Fco. Javier Santana, ha provocat que als vallesans els costés arribar a porteria i els locals sortíssin més ràpid als contraatacs per acostar-se fins a tres gols al marcador (min 55, 26 a 29), moment en què Aitor Etxaburu ha parat el temps per seguir amb la bona línia que havia aconseguit el seu equip. Després d'aquest temps mort, l'Helvetia Anaitasuna ha posat la directa i s'ha apropat a només dos al marcador quan faltaven dos minuts pel xiulet final (min 28, 27 a 29). Però, Moi Blanxart ha encarat porteria dues vegades consecutives a l'últim minut de joc per aconseguir posar al Fraikin BM Granollers a +4 i donar la victòria als vallesans (27 a 31).

Amb aquests dos punts, el Fraikin BM Granollers es referma a la tercera posició amb 40 punts, dos més que el seu principal perseguidor, el BM Huesca. Tot i que les opcions d'entrar a la màxima competició europea s'han esvaït, els vallesans tenen la classificació matemàtica per la EHF i no estan disposats a cedir ni un punt per acabar la temporada en aquesta merescuda tercera posició després de tot el treball i esforç dels jugadors granollerins. Així doncs, el Fraikin BM Granollers torna a la capital vallesana amb dos punts més i amb la tercera plaça a la butxaca a l'espera de rebre, el divendres vinent al Bidasoa Irún al Palau d'Esports de Granollers.