fbpx

Valadao a punt de fer el llançament amb salt per sobre de la defensa del Naturhouse La Rioja Foto: Xavier Solanas

Quan entrenem, entrenem per guanyar, no per empatar ni per perdre!

Com definiries la teva arribada al BM Granollers? Com ha sigut l'adaptació amb la resta de companys d'equip?

No he vingut per ser una estrella, sinó per ajudar a la defensa i a l'atac. Sóc un jugador força complet i sabia que podria encaixar bé en el joc del Fraikin. D'aquesta manera, dins la pista tot ha estat molt fàcil perquè sabia com defensava i atacava l'equip. Pel que fa al vestuari, tot ha sigut encara més fàcil. Tothom em va rebre amb els braços oberts i, en només una setmana, ja em sentia com si portés mesos a Granollers, els companys m'han ajudat moltíssim. 

Amb quin dels companys has connectat millor?

valadao

Crec que per afinitat i per ser companys de la selecció el millor tracte el tinc amb Zé de Toledo. També destaco una bona amistat que he començat amb Álvaro Ruiz: el fet de ser veïns ha fet que compartim molts més moments i ara també es nota en el joc a la pista.

Com et definiries com a jugador?

Em defineixo com un jugador molt explosiu, no només físicament pel salt i o pel tir, sinó en un sentit més de cridar, de vibrar. Fora de la pista sóc una persona molt tranquil·la i pacífica però en quan trepitjo la pista de joc em transformo i necessito que surti el jo més visceral.

Què destacaries del Fraikin a diferència del teu anterior equip, el BM Guadalajara? Quins creus que són els punts forts del teu nou equip? 

Aquí, per ser un equip molt mes històric, les coses són més professionals. A l'equip on jugava anteriorment, tenia més llibertat en el joc i podia prendre les decisions de manera molt individualitzada, mentre que aquí, les pautes de joc estan molt més estructurades, tant dins com fora de la pista. Això com a equip, és molt més positiu. També destaco la importància del planter del BM Granollers. Durant els entrenaments, sempre comptem amb 20 jugadors i això fa que els entrenaments siguin de molta qualitat.

Com són els entrenaments amb els nous tècnics del Fraikin, Carlos Viver i Antonio Rama?

Carlos Viver i Rama ens donen molta llibertat quan proposem jugades o en termes més individualitzats de cada jugador, d'aquesta manera aconsegueixen treure coses molt bones de cadascú de nosaltres. Fora de la pista el tracte segueix essent de 10, saben escoltar o aconsellar i són més que un entrenador.

Heu tingut una espectacular arrencada a la lliga amb un empat i tres victòries de moment on tu has sigut protagonista en més d'una ocasió. Us ho esperaveu?

A excepció del primer partit, on encara tenia una lesió a la costella que em va impedir jugar amb normalitat, especialment en atac, durant els altres partits i ja recuperat al cent per cent, he pogut jugar bé. M'he sentit a gust en tots els encontres i he pogut demanar a Carlos Viver opinions en el joc i coordinar-me a la perfecció amb centrals com Álvaro Ruiz. Poc a poc, l'equip s'ha sentit confiat amb mi i jo amb ells.

Quan entrenem, entrenem per guanyar, no per empatar ni per perdre. Els nostres entrenaments tenen molta intensitat i les coses surten, això fa que siguem conscients que ho podem fer, podem guanyar. Des del començament sabíem que seria difícil igualar una gran temporada com la que va fer l'equip l'any passat, però vam veure que podíem lluitar per alguna cosa més, ¿per què no segons aquest any? Lluitar per una primera plaça, sabem que és complicada però ¿per què no? Hem de tocar de peus a terra però ens entrenem per poder guanyar a TOTS els rivals. 

valadao2

Quins són els principals rivals del Fraikin en aquesta lliga 2014-15?

Encara és difícil poder parlar de tots els equips, però sabem que Naturhouse La Rioja i Ademar de León, BM Huesca i FC Barcelona, per suposat, són rivals molt complicats i que ens poden treure punts fàcilment. Tot i així, la lliga està molt igualada i mai sabem que pot o podrà passar.

Quina ha estat la teva percepció del públic granollerí fins al moment?

El primer partit que vaig jugar aquí va ser un amistós de pretemporada i la grada estava pleníssima, vaig pensar que sempre estaria així fins al final de la temporada. Poc a poc, he anat veient que depèn molt del dia de partit i de com van les coses. Hi ha moments dels partit que la gent ens recolza molt i això ens ajuda enormement, però hi ha d'altres en què necessitem que encara ens donin més força. És molt important per a nosaltres una grada que ajudi, que vibri i que jugui amb l'equip, d'aquesta manera nosaltres ens sentim més confiats i més forts. Ho necessitem moltíssim!

 

Entrevista realitzada per Meritxell Martin Reina

 

Banner InferiorcatCAT