Álvaro Ruiz abans de fer el llançament bloquejat per la defensa del Puente Genil (Temporada 2013/14) Foto: Xavier Solanas

El Angel Ximénez Puente Genil amb l'ex granollerí "Chispi", peça clau de l'equip, porta al límit a un Fraikin que va suar la samarreta de valent per emportar-se els dos punts d'una pista i una grada molt complicades.

L'encontre va començar favorable pels de Granollers amb un gol de Juan del Arco, que estrenava marcador pels de Granollers en un matx que destacaria per la igualtat entre els dos equips. El primer empat però, trigava a penes quinze segons i aquesta seria tònica fins el minut deu en què el resultat era de 4-4. Va ser a partir d'aquí, quan els homes de Carlos Viver van tenir la oportunitat de fer el primer avantatge de més tres gràcies a una impressionant finta de Ferran Solé, gol de contraatac del capità David Resina i un gol d'Álvaro Ruiz que entrava a pocs segons del minut 20 de partit. En pocs instants, arribava la màxima renda a favor pel Fraikin amb un gol d'Adrià Pérez i va ser llavors quan el tècnic Barbeito, va veure la necessitat de demanar el temps mort pels seus homes. Poc canviaria la situació, un gol de Valadao al minut 29 i una importantíssima aturada de Pejanovic en un darrer penal de l'ex jugador del Fraikin Chispi, permetia als granollerins marxar tranquils als vestidors amb un tranquil resultat de 9-12.

En tornant al joc, i tenint en pista per fi a un recuperat José de Toledo, que s'estrenava a la lliga després d'una forta lesió patida durant el partit de Supercopa de Catalunya jugat contra el Barça el passat agost, el Fraikin va anotar de nou una màxima de renda de més cinc en els tres primers minuts de joc (10-15). No obstant, tres errades d'accions consecutives del Fraikin i una reacció extraordinària del Puente Genil provocava l'empat a 15 amb un parcial de 5-1 favorable als de la casa al minut 38 de joc. En només quatre minuts, els andalusos arribaven inclús a superar un Fraikin que des d'un bon inici havia estat entre tres i quatre gols per sobre. Això va provocar el temps mort demanat per Carlos Viver que veia la necessitat d'un canvi estratègic per encarar un partit que semblava començar de nou. Ritme de contraatacs frenètic el que es va viure durant els restants vint minuts de joc. Els dos equips arribaven al minut 59 amb un empat a 25 que gràcies a un blocatge defensiu importantíssim de Nicklas Grundsten i Marc Garcia permetia el gol de la victòria de la mà d'Álvaro Ruiz.

Victòria d'or per l'equip granollerí que va aconseguir guanyar suant la samarreta de valent a una pista que la passada temporada els va veure perdre. El Fraikin segueix segon a la lliga amb quinze punts dels setze possibles; per darrera del FC Barcelona (16 punts), i seguit pel Naturhouse La Rioja (14 punts). L'equip segueix essent el grup menys golejat de l'Asobal i Álvaro Ruiz és quart màxim golejador de la lliga amb 50 gols.

L'equip descansarà aquesta setmana degut als partits internacionals de les seleccions i reprendrà la lliga el dissabte 8 de novembre al Palau d'Esports contra Frigoríficos Morrazo (quart a la lliga amb 11 punts). Abans però, el 5 de novembre l'equip disputarà els 1/8 de Final de la Copa del Rei a Zamora contra el MMT Seguros Bm Zamora.

Consulta les estadístiques

Ángel Ximénez Puente Genil: De Hita, Olea, Nacho Moya (5), Chispi (6, 2p), Cuenca (3), Baena (5, 3p) y Medina (0) - siete inicial - Chirosa (ps), Curro Muñoz (4), Paco Morales (1), El-Bohy y Mario Porras (1).

Fraikin BM Granollers: Pejanovic, Cañellas, Solé (5), Valadao (4), Grudsen (0), Del Arco (2) y Toledo (1) - siete inicial - Forns (ps) Álvaro Ruiz (5, 1p), Marc García, Resina (6), Adriá Pérez (1) y Blanxart (2).