Moi Blanxart a punt de fer el llançament a la porteria del Puerto Sagunto. Foto: Xavier Solanas.

MECALIA ATLÉTICO GUARDÉS 34 | 17 KH7 BM GRNAOLLERS

El KH-7 Balonmano Granollers no ha pogut superar a un gran conjunt gallec que lluitarà per endur-se el títol de Lliga. L'equip local ha començat l'enfrontament amb molta superioritat: una defensa ferma i un atac dinàmic ha aconseguit que les de Villanueva no puguessin seguir la seva estela al marcador. Amb una escletxa important al lluminós, el KH-7 Balonmano Granollers només ha pogut lluitar per a mantenir la diferència a la segona meitat del partit.

La valoració de l'equip vallesà és, però, bona: tot i la derrota, el KH-7 Balonmano Granollers ha donat la cara durant els seixanta minuts. Amb aquesta desena jornada s'arriba a l'aturada per seleccions: la Divisió d'Honor Femenina es reprendrà al mes de gener. Aquest mes anirà molt bé al conjunt que dirigeixen Villanueva i Cuesta, que aprofitaran per a recuperar jugadores lesionades i per a perfeccionar certs aspectes del seu joc.

34 - Mecalia Atlético Guardés (17+17): Maestro, Cerqueira (3), Egozkue (3), Doiro (5), Hernández (4), Kurchankova (5), Machado (2), Espiñeira, Ferreria (6), Sánchez, López, Da Silva (1), Wangimba (5), Morais (1) i Rodríguez.

17 - KH-7 BM Granollers (8+9): De La Torre, Vizuete (2), Poo (2), Dedieu (2), Moreno (1), González (1), Mora (1), Dopico, Pérez (6), Ausàs (2), Pregona i Gassama.
Parcials (cada 5'): 4-1, 6-1, 8-4, 12-5, 16-5, 17-8 (descans), 18-9, 21-10, 24-12, 28-14, 30-16, 34-17.

FRAIKIN BM GRANOLLERS 33 | 31 FERTIBERIA BM PUERTO SAGUNTO

El conjunt de Carlos Viver i Antonio Rama va aconseguir ahir sumar els dos punts després d'una treballada victòria a casa en la que els nostres no van poder ficar-se per davant en l'electrònic fins a quasi bé quinze minuts del final. L'equip de Patxi Martí, va venir amb fam de victòria i els valencians ho van deixar clar des del primer toc de xiulet. Aquests van sortir a per totes amb un joc d'atacs molt ràpids i anteposant-se en el marcador des del primer gol. Gols de Grundsten, Del Arco i Solé

Fraikin-PSagunto-Alvaro

aconsguien empatar fins a en tres ocasions durant els primers deu minuts de joc. Va ser però a partir d'aquí, i fins al final de la primera meitat quan l'equip de Viver, amb una defensa poc efectiva i que deixava encaixar masses llançaments, es quedava constantment  a dos i tres gols per darrera dels valencians. La primera meitat es tancava amb un 17-18 i amb unes estadístiques fins al moment, no gaire favorables pel Fraikin.

En la represa, el Puerto Sagunto seguia amb la seva pauta d'atacs rapidíssims i molt encertats en els llençaments, destancant en especial el lateral dret Bernatonis (12 gols), i bones jugades de contraatac de l'ex granollerí, el central Aidenas Malasinskas. No va ser fins el minut 43 quan el Fraikin va aconseguir igualar-se en el marcador (24-24) amb un enorme gol des de l'extrem de Moi Blanxart. Els nervis al Palau estaven servits. Blanxart posava al Fraikin per davant per primer cop en tot el matx a 6 minuts del final de lencontre (30-29). La tensió seguia essent protagonista però la concentració semblava haver arribat del tot pels granollerins, que gràcies a una molt bona intensitat final de joc i a les brillants aturades del jove porter, Pol Sastre, aconseguien, per fi, trobar els espais necessaris per encaixar els gols de l'èxit. Dues jugades finals amb Moi Blanxart com a protagonista, donaven al Fraikin la treballada victòria amb un marcador de 33-31.

El Fraikin aconseguia així una nova i important victòria després de la dura derrota patida el passat cap de setmana contra el Ciudad Encantada, equip que va aconseguir treure als vallesans el títol de imbatibilitat. Un partit contra un Sagunto lluitador i de molta qualitat que deixava clar que les quatre victòries con secutives que acumulava fins ahir, són les d'un grup que està treballant de valent. No obstant, la lluita feta pels vallesans durant el partit d'ahir, ha permès al Fraikin seguir en la segona plaça de la taula.  Fraikin-Sagunto-Sastre

L'equip, amb la vista posada ja en Europa, s'enfrontarà el proper diumenge a les 17 hores (hora espanyola) a l'Sporting de Lisboa. Partit d'anada i tornada que permetria al Fraikin seguir viu a la Copa EHF entrant així a la fase de grups. La plantilla viatjarà el proper dissabte tarda rumb a Lisboa i encara sense poder comptar amb la important defensa de Marc Garcia, i els joves Marc Cañellas, Mamadou Gassama i Edgar Pérez.

Consulta les estadístiques del partit:

AUDIOS

Moi Blanxart: "Ha sido un partido muy complicado, especialmente para nuestra defensa" https://uwhisp.com/w/10tn

Pol Sastre: "Les coses no estaven sortint bé en defensa però calia posar ganes i actitut" https://uwhisp.com/w/10tt

Carlos Viver: "Ha sido un partido muy luchado y sufrido, son puntos que valen casi doble" https://uwhisp.com/w/10tu

Carlos Viver: "Este equipo pelea como yo hacía tiempo que no veía a un grupo luchar" https://uwhisp.com/w/10tv

33 - FRAIKIN BM. GRANOLLERS (17+16):Pejanovic (Sastre, ps); Blanxart (6), Capdevila (-), Pèrez (-), Figueras (-), Solé (9), Resina (4), Ruiz (5), S. Puig (-), Valadao (4), Grundsten (2), Toledo (-), del Arco (3)

31 - FERTIBERIA PUERTO SAGUNTO (18+13):Bruixola (Sebastià, ps); Bernatonis (12, 1p), Malasinskas (5), Ruiz (-), Sladic (-), García (3, 1p), Tarrasó (3), Álvarez (1), Plaza (7), Alegre (-), Fernández (-), Dukic (-), Roque (-).