Ferran Solé fent el llançament a porteria portuguesa. Foto: Xavier Solanas

L'equip de Carlos Viver i Antonio Rama va aconseguir embogir el Palau d'Esports en superar l'Sporting Clube de Lisboa per 25-23 i classificar-se, així, per la fase de grups de la EHF Cup. Fet que permet a l'equip seguir somiant amb la important competició europea.

Amb nervis a flor de pell, especialment notable en els entrenadors granollerins, el matx va començar amb una clara dominació portuguesa que amb un joc rapidíssim, especialment en les contres, va embutxacar-se el primer gol del partit amb un llançament Pedro Portera. L'objectiu dels de fora era clar, intentar aconseguir un marcador ben alt i allunyar el màxim la possible remuntada de dos gols als granollerins. I així semblaven anar pel bon camí, després d'un considerable nombre d'intents, el primer gol pels vallesans no arribava fins el minut set de la mà del suec Nicklas Grundsten. Al minut deu, el marcador mostrava un 1-3 i una superioritat en el joc portugués que obligava fer pensar en un canvi necessari en el joc dels de la casa si aquests no volien començar a patir massa d'hora. IMG 3066

Els homes de  Federico Santos aconseguien matenir la distància de dos gols fins arribats a la meitat del primer temps; al minut setze, i quan els portuguesos semblaven haver baixat una mica la intensitat del joc, un seguit de bones aturades de Pejanovic i un important gol de Nicklas Grundsten obligaven als de fora a demanar el primer temps mort del partit quan el marcador deia 8-7, primer cop que els de Viver es posaven per davant. Ara eren els de color groc els que mostraven els nervis a la pista acumulant tres errades importants a davant la porteria catalana, una d'elles amb gran aturada de Pejanovic. No obstant, la primera important diferència del matx la marcava un dels grans protagonistes d'ahir, José De Toledo, ficant el 10-7 al minut vint-i-quatre de joc. Aquest, va provocar encara més el nerviosisme portugués que va arribar a estar cinc minuts sense anotar. De Toledo, endolladíssim, marcava de nou el gran avantatge de més quatre al minut vint-i-set (11-8), i a segons de culminar la primera part, una jugada combinada d'Adrià Pérez i Toledo sense fortuna no va poder donar al Fraikin el més cinc abans d'anar als vestidors.

En la represa, el Fraikin va continuar amb el mateix joc del final de la primera part, un joc molt més ràpid que l'habitual, en la línia dels portuguesos, i totalment a consciència, ja que sabien que havien de fer-lo si volien lluitar de veritat l'eliminatòria. En el minut trenta-cinc, els granollerins van poder mantenir la renda de quatre gols amunt (14-10), però els portuguesos encara lluitarien, i van respondre a partir d'allà amb un joc especialment efectiu a la zona ofensiva. Amb aquesta tònica, i amb un extraordinari Ricardo Candelias sota pals, els de Lisboa van aconseguir retallar del tot les distàncies i donar la volta a l'encontre fent un parcial d'1-5 al minut cinquanta-u (17-18). Era llavors quan començava la màxima tensió al Palau, ja que l'eliminatòria guanyada que podíem haver somiat durant uns minuts, tornava a partir de 0 pels vallesans. IMG 3080

La lluita dels darrers minuts despertava tota emoció entre el públic del Palau que cantava l'himne del BM Granollers per donar la força dels darrers alès als homes de Viver. L'Sporting aconseguia anar-se'n d'un però Grundsten tornava a produir l'empat a 21 al minut cinquanta-sis. Va ser a partir de llavors quan Carlos Viver, va dur a terme un canvi en la defensa per a poder seguir somiant amb la remuntada.

Ambdos equips arribaven a la darrera jugada del matx amb un tens 24-23 al marcador i amb només 15 segons de temps que separaven al Fraikin del somni europeu, fins llavors impossible. Com ja és cosa del tècnic vallesà, Viver no va sorprendre i va demanar el darrer temps mort a quinze segons del final per preparar la darrera jugada on, clarament, hi havia d'haver un llançaments a porteria. Un únic llançament que arribaria del canell del imparable Ferran Solé, donant així, el gol i més dos necessari per la victòria a l'equip català (25-23). La remuntada BMG brillava amb nom propi en un Palau eufòric que cel·lebrava encara en xoc el que la plantilla del Fraikin BM Granollers havia fet en tants pocs instants de temps.

L'equip no deixa de sorprendre ni de fer somiar a una afició que ahir va ser clau i va estar allà per donar l'empenta necessària que tècnics i jugadors havien sol·licitat durant la setmana prèvia. Els catalans van passar l'eliminatòria que els permetia seguir vius a la Copa EHF i poder, així, entrar a la fase de grups que es sortejarà el proper dijous.

Gràcies a tots els qui vau ser-hi i vàreu poder compartir amb l'equip aquest moment històric.

Declaracions

Carlos Viver: "Tot i tenir-ho molt difícil, l'equip ha lluitat fins el final i aquesta empenta ha estat clau".

Ricardo Canadeilas (porter de l'Sporting Clube de Lisboa): "He arribat a fer 21 aturades però no he pogut aturar les que realment eren importants".

FullSizeRender

25 - FRAIKIN GRANOLLERS (12+13):Pejanovic (Sastre, ps); Blanxart (1), Capdevila (-), Pèrez (1) Figueras (-), Solé (5, 2p), Resina (3), Ruiz (2), S. Puig (-), Valadao (1), Grundsten (3), Toledo (6), del Arco (3).

23 - SPORTING CLUBE DE PORTUGAL (9+14):Candeias (Oliveras, ps); Pinto (-), Portela (4), Bjelanovic (-), Moreira (2), Barros (-), Ligeiro (-), Carol Marzo (3), Silva (-), Solha (3, 1p), Tavares (-), Domingos (2), Spinola (5, 1p) y Magalhaes (4).