fbpx

Les jugadores del KH-7 BM Granollers celebrant la classificació a quarts de la Copa de la Reina 

El KH-7 Balonmano Granollers segueix fent història: jugarà per primera vegada la fase final de la Copa de la Reina gràcies a la victòria assolida davant el Balonmano Porriño (32-31) als penals

L'èpica i la història s'han instal·lat en el Palau d'Esports. El partit ha estat vibrant des del principi fins al final: la igualtat ha estat màxima i l'exigència també. L'enfrontament l'ha començat dominant, lleugerament, el Balonmano Porriño en un intercanvi de gols, fins que el KH-7 Balonmano Granollers ha sabut aprofitar molt bé una superioritat, després de l'exclusió a Andrea Dapena al minut 11, per a donar la volta al marcador (6-4) i aconseguir una avantatge que ja no perdrien fins als últims instants del partit. En aquesta primera meitat han destacat les dues fermes defenses i alguns encerts d'ambdues porteres (Andrea de la Torre i Maria Asunción Sánchez). S'ha arribat al descans amb un 12-10.

A la segona part, la igualtat ha seguit regnant: a l'equador d'aquest segon temps el conjunt gallec ha aconseguit empatar el partit (min 17, 17-17), i l'intercanvi de gols, parades i errors han donat un gran espectacle als 800 espectadors que s'han apropat al Palau d'Esports de Granollers. Quan només quedaven 7 segons per al final de l'enfrontament, Sandra Pérez ha anotat el gol de l'empat i l'equip d'Abel Estévez no ha pogut evitar la pròrroga (20-20).

Adriana Ascaso aturant el 7m que ha donat la victòria a les vallesanesLes dues pròrrogues han seguit la mateixa dinàmica, i Clara Poo (KH-7 Balonmano Granollers) i Cecilia Cacheda (Balonmano Porriño) han situat als seus equips de nou en la màxima igualtat. De fet, una altra vegada Sandra Pérez ha estat qui ha tingut a les seves mans el gol de la victòria en els últims segons, però una gran parada de María Asunción Sánchez a la contra ha provocat que s'arribés als llançaments de 7 metres (amb un resultat final de 24-24).

Després dels cinc llançaments reglamentaris, per part del KH-7 Balonmano Granollers havien anotat Clara Poo, Raquel Ferrés, Judith Vizuete i Hattou Jabby; i va fallar Sandra Tomás. Mentre que pel Balonmano Porriño han marcat Alexandra Lopes, Nuria Martinez, Carla Rivas i Cecilia Cacheda; i ha errat Anabel Mateo. En els llançaments addicionals van tornar a anotar Sandra Pérez, Alexandra Lopes, Clara Poo, Cecilia Cacheda, Raquel Ferrés i Anabel Mateo, fins que Adriana Ascaso va parar el tir del conjunt gallec i Judith Vizuete va anotar el seu llançament.

Per part del KH-7 Balonmano Granollers han destacat Clara Poo (8 gols), Judith Vizuete (7) i Miriam González (6), mentre que per part del Balonmano Porriño Anabel Mateo (8) i Alexandra Vieira Lopes (6) han estat les màximes anotadores de l'enfrontament.

32 - KH-7 BM Granollers (12+8+1+3+8): Ascaso, de la Torre, Dedieu, Enríquez, Ferrés (2), González (6), Jabby (3), Mora (1), Pérez (3), Poo (8), Sevilla (1), Vizuete (7), Ausàs (1), Moreno, Capdevila, Tomás.

31 - BM Porriño (10+10+2+2+7): Cacheda (6), Cerqueira, Dapena Alba (2), Dapena Andrea (3), Mateo (8), Rivas (1), Samartín (2), Sánchez, Sanjuán, Vieira (6), Martínez G, Martínez N (1), Teres (2).

Parcials: 0-1, 3-3, 6-4, 7-6, 10-7, 12-10 (descans), 13-11, 16-14, 17-16, 18-18, 19-19, 20-20 (final tiemps), 21-22 (final 1a pròrroga), 24-24 (final 2a pròrroga), 32-31 (final penals).

 

Raquel Ferrés disputant uns minuts de partit

La part negativa del partit és la possible lesió de la capitana María Mora, que s'ha retirat del 40x20 amb molèsties al bessó i està a l'espera de noves proves per conèixer l'abast del cop. D'altra banda, Raquel Ferrés va disputar molts minuts de l'enfrontament, tenint en compte que segueix pendent de ser operada i que després d'aquesta intervenció es mantindrà allunyada de les pistes durant alguns mesos.

D'aquesta manera, el KH-7 Balonmano Granollers segueix escrivint una part de la història del club: ha aconseguit classificar-se per a la fase final de la Copa de la Reina per primera vegada. Si parlem d'èpica i d'història, el conjunt que dirigeixen Villanueva i Cuesta s'ha convertit en el seu màxim exponent. Aquest equip té un somni: gaudir de l'handbol. Sens dubte, disputar la Copa de la Reina serà un moment màgic per a totes i cadascuna de les jugadores catalanes.

La fase final de la Copa de la Reina es disputarà del 20 al 22 de febrer a Castelló. La resta d'equips clasificats son: Balonmano Bera Bera, Rocasa Ace Gran Canaria, Helvetia Balonmano Alcobendas, Mecalia Atlético Guardés, Balonmano Elche CF - Mustang, Balonmano Canyamelar Valencia y Aula Cultural.

 

Consulta les estadístiques del partit: http://bit.ly/1IczGYL

Escolta els àudios del post-partit:

Jose Luis Villanueva, tècnic del KH-7 BM Granollers: http://bit.ly/1ICbZat

Adriana Ascaso, jugadora del KH-7 BM Granollers: http://bit.ly/1ICbZY7

 

XSM 0128

Ariadna Cañameras

Equip de Comunicació del BM Granollers

 

 

Banner InferiorcatCAT