Pol Sastre sota pals preparat per aturar el llançament. Foto: Xavier Solanas

El Fraikin aconsegueix la suma dels dos punts en un partit amb un clar domini dels vallesans que ha tingut com a protagonistes a un esplèndid Pol Sastre sota pals, i a un decisiu Marc Cañellas que agafa responsabilitats i es creix a la pista.

El partit arrencava a un Palau força buit que s'anava omplint a mesura que passaven els minuts inicials. A només 30 segons del primer xiulet, el Fraikin s'avançava per primer cop a l'electrònic amb un gol de Marc Cañellas. El jove de Palautordera, que va desmostrar maduresa i autoritat durant el partit d'EHF davant del HCM Constanza, era l'autor, doncs, del primer gol del comptador. Fins a dos minuts trigaven els de Saragossa en fer el seu primer. Tot i això, els de fora es mantenien per davant superant a un Fraikin poc acertat en atac que anava a remolc fins entrats al minut 8, després de que una gran aturada de Sastre seguís amb un contraatac i una nova jugada on els gols de Solé i Adrià Pérez produïen l'empat a 5. El Fraikin aprofitava, ara sí, l'ocasió per obrir escletxa i convertir-se en el dominant del marcador. Amb aquesta dinàmica, els de Carlos Viver seguirien imponent-se als de Saragssa fins el final de la primera part, que acabaria amb un resultat molt optimista pels de la casa (16-11).

Fraikin-BMAragon-Sole

El segon temps començava amb un penal favorable als d'Aragó i amb una aturada increïble de Pol Sastre que acumulava un 40% d'eficiència fins el moment. Continuaven les bones sensacions al Palau d'Esports i, de fet, el tècnic M. Angel Martín es veia obligat a donar un descans als seus durant el minut 37, quan el marcador era ja de 22-14. Un +8 per un Fraikin que se sentia còmode a la pista i que portava la batuta de l'orquestra.  Arribats a l'equador del matx, el joc seguia encara amb un resultat molt avantatjós pels de la casa, que manaven amb un 26-18 alhora que es produïa una exclusió per Salva Puig i una targeta vermella pel pivot Nicklas Grundsten degut a contacte sobre Alberto Val Sancho. El jove porter Marc Guàrdia debutava a Asobal per intentar aturar uns 7m que acabaria amb gol. Malgrat les exclusions i l'expulsió del pivot suec, el Fraikin aconseguia mantenir la renda de +7/8 gols de superioritat amb un Pol Sastre entonadíssim que acumulava unes estadístiques que havien anat en augment amb un d'excelent 47%. El bon joc dels vallesans seguia donant espectacle i el Palau aclamava al conjunt que era tot de la pedrera del BMG des del minut 56. La cosa no canviaria ja i la victòria era cada cop més clara per un Fraikin que es podia permetre un joc tranquil i, que permetia al tècnic Carlos Viver fer totes les rotaciones necessàries. L'equip no patia aquest cop i els dos punts eren clars i més que merescuts amb un marcador de 32-26.

Una jornada amb la infermeria plena

El Fraikin arribava a la jornada 21 amb un equip amb més baixes de les habituals. Ni els brasilers Valadao i De Toledo, ni Arnau Garcia, ni el porter titular Pejanovic estaven disposats per jugar contra l'equip de l'equip de l¡ex granollerí Álvaro Ferrer. Segons informacions del tècnic Carlos Viver, pel proper partit de Copa Europea a Dinamarca, l'equip haurà de seguir sense comaptar amb Dimitre Pejanovic ni amb José de Toledo. Per contra, si recuperarà, a priori, a l'altre brasilé Guilherme Valadao.

Álvaro Ferrer. Un rival de la casa

Avui ens ha visitat un jugador que ha militat a les files del BM Granollers durant 20 anys, Álvaro Ferrer. El granollerí, que va disputar el seu darrer partit amb el Fraikin durant la temporada 2011/12, jugava avui a la pista que l'ha vist crèixer com a persona i com a jugador. Després d'haver passat per clubs com l'Atlètic de Madrid o l'Ademar de Lleó, Álvaro va fitxar per La Roca aquesta temporada. No obstant això, el passat mes de febrer va rebre l'oferta del BM Aragón per a esdevenir una peça clau que podria aportar a l'equip experiència i la seva polivalència en atac i en defensa. Com ens ha fet saber en acabat el partit a la Zona Mitxta, l'Álvaro diu estar encantat en el seu nou grup de treball a Saragossa però: "Tornar a casa sempre és maco i especial. Sempre és un goig venir aquí. Quan entro al vestuari sempre em sento extrany".