Mamadou Gassama celebrant el gol. Foto: Xavier Solanas

L'equip vallesà aconsegueix la victòria en la darrera jornada de la fase de grups de l'EHF però aquesta no és suficient per impedir que l'equip es quedi fora de competició i sense opcions d'accedir als quarts de final.

La jornada 6 de la fase de grups de la EHF Cup no començava de la millor manera per un Fraikin que jugava amb sensacions diferents a  les que està acostumat. El buscar la victòria és quelcom ja habitual però el fer-ho sota la pressió de la dependència alhora del resultat del Gorenje feia que l'equip no acabés de jugar del tot tranquil. Els vallesans, a més,  no sortien del tot inspirats sobre la pista del Palau, i és que els inicials 10 minuts estaven marcats per importants errors en atac i pèrdues de pilota que els russos sabien aprofitar millor. Ambdós equips arribaven amb un 4-6 a l'electrònic a l'equador de la primera meitat. Les equivocacions del Fraikin quedaven reflexades i Carlos Viver no veia altra opció que demanar el primer temps mort molt més d'hora de l'habitual (min 14). En tornats al joc, l'aturada de reflexió semblava haver causat la concentació d'un Fraikin que es posava les piles i trobava les directrius per arribar a l'empat amb gols del capità David Resina i Moi Blanxart (7-7) al minut 19. A quatre minuts del final del primer temps, l'equip vallesà tallava dues pilotes que donarien el gol en els contraatacs i el +2 pels de casa aconseguint la màxima renda del partit. Com a efecte mirall però, i en poquíssim temps, els russos aconseguien el contraatac i gol també en dues ocasions de manera que el resultat per anar al descans acabava amb l'empat a 13 tot i la inferioritat dels rivals.

fraikin-st.petersburg-adri

En la represa les coses anaven molt millor pels de la casa. Tot i no haver començat amb el mateix encert amb el que havien acabat la primera part, l'equip s'anava sentint poc a poc més còmode a la pista. La feina ben feta sota els pals del jove Pol Sastre i els contraatacs ben aprofitats, en especial, de Mamadou Gassam i Adrià Pérez, donaven al Fraikin la màxima renda del partit fins aleshores a l'equador del segon temps (24-21). Amb menys fortuna però va acabar una jugada de contraatac el capità David Resina que va haver de sortir de la pista recolzat en dos dels seus companys per una lesió al turmell que el pot tenir fora de joc durant uns dies.

Durant la última recta del matx, els granollerins seguien essent els clars dominadors de l'encontre i amb un darrer gol a un segon d'acabar el matx, Moi Blanxart feia l'últim d'una segona part molt sòlida dels granollerins que tancaria el partit amb un 30-26.

Un triomf amb sensacions agredolces

Malgrat la victòria de l'equip, les males notícies arribaven des de Noruega sabent que el Rk Gorenje Velenje havia perdut a casa davant el Haslum Handball (22-34). El Fraikin es quedava fora de la competició europea i a únicament un punt per classificar-se pels 1/4 de final de la Copa. La classificació directa de l'alemany de l'amfitrió Füchse Berlin torna a afectar a un equip espanyol tal i com ho va fer el darrer any a l'Ademar de Lleó, que havia acumulat 6 punts a la fase de grups.

No obstant això, la plantilla del primer equip del BMG només ha fet que demostrar la força, il·lusió i motivació amb la que ha participat en aquest viatge que va acabar ahir. Una imatge inmillorable d'un equip que ho ha donat tot durant les sis jornades disputades i que havia sumat 7 punts d'or que malhauradament, i per molt poc, no han donat els fruits necessaris per accedir als quarts. En qualsevol cas, ningú treurà aquest gran somni que ha durat fins ahir ni una gran experiència que l'equip ha gaudit i lluitat al 100% fins el final tot mostrant una excel·ent fase de grups. Un bon aprenentatge per a una experiència que la propera temporada podria repetir.

Agraïments

Des del Club BM Granollers volem agraïr a l'afició i a tots aquells que d'alguna o altra manera heu donat tot el suport durant el que ha durat el Somni Europeu de la Copa EHF. Agraïr també en especial al nostre principal patrocinador Supermercats "Spar". Fraikin-StPetersburg-sastre

Gràcies!

Carlos Viver: "El equipo ha peleado sin saber si lo hacía por una victoria o una despedida" Escolta

Juan del Arco: "No hay que arrepentirse de nada, lo hemos dado todo durante esta fase de grupos" Escolta