Ferran Solé celebrant el gol (Imatge de la jornada 9 al Palau d'Esports). Foto: Xavier Solanas

El Fraikin torna a casa amb els dos punts després de liderar una segona part gloriosa

El Fraikin va coronar-se ahir com a guanyador de la 10ª jornada Asobal després de vèncer el BM Guadalajara a domicili per 23-29. Després de la dolguda derrota la passada jornada contra l'Ademar de Lleó, a l'equip de Carlos Viver li han anat bé les dues setmanes d'aturada de lliga per tornar al 100%. Un partit on els granollerins van portar la batuta a partir del segon temps, quan el partit s'esquerdava i els catalans van poder anar-se'n en l'electrònic.

La primera meitat va estar marcada per una intensitat de joc molt igualitària on ambdós equips destacaven en atac i, això es reflexava en el marcador amb un gran nombre de gols. Per part dels liles, el brasiler Chiuffa, home destacat ja prèviament a la prèvia de Viver, era qui liderava l'atac tot aconseguint penetrar la porteria defensada pel seu company de selecció César Bombom.
Una mica abans de l'equador de la primera, el Fraikin, optava d'uns moments de lucidesa per a agafar distància al marcador quan es van produir dues exclusions molt importants, les de Chiuffa i Ales Silva. No obstant això, els vallesans no van saber trobar les directrius per aprofitar la superioritat i el partit es tornava a igualar. Els equips arribaven a la meitat de la primera part amb un 13-14 al lluminós.

En la represa, el Fraikin sortia amb la cinquena a tot gas a per un partit que no voldria deixar perdre. Durant els primers minuts, amb un Bombom molt inspirat sota Pals i acumulant molt bones estadístiques del partit, els catalans obtenien la màxima diferencia al marcador aconseguint el 15-17. Els de Guadalajara però, no desistien i seguien estant en partit amb un destacat Hombrados sota Pals que era com un mur. Tot i això, el Fraikin no s'aturava i seguia donant guerra fins que obria camí deixant enrere els castellans amb un 18-21. Ja amb el partit dominat pels catalans, aquests aguantaven la intensitat per mantenir, fins i tot, augmentar la distància i el Guadalajara s'anava apagant poc a poc en veure impossible la remuntada.

Bon partit del equip de Viver i Rama que aconseguia sumar de nou situant-se a la quarta plaça empatat a punts amb el rival Ademar de Lleó (15pts) seguit per darrera (14 pts) amb el BM Villa de Aranda que ahir perdia contra els lleonesos per 31-30. A destacar també la bona actuació del jove Miquel Flores, capità del 1a Nacional BM Granollers, que ahir debutava a l'Asobal amb el primer equip després de dos anys d'entrenaments amb aquest.

Sense temps a massa descans, els vallesans es tornaran a posar en mode competició. Serà el proper dimecres a les 20:30 hores contra el BM Villa de Aranda. Un rival molt important per la situació de la taula classificatòria del moment. El Fraikin haurà de guanyar si vol assegurar-se la lluita pel tercer lloc que actualment ocupa l'Ademar de Lleó.

23 - GUADALAJARA: Hombrados (po.), Parra (1, 1p.), Márquez (2), Bozalongo (3), Chiuffa (4, 2p.), Ales Silva (1) i Redondo (0), set inicial-; Barbero (ps), López Rey (2), Mellado (0), Levi (1), Montoya (1), Iker Antonio (3) i Nacho Moya (5).

29 - GRANOLLERS:Bombom Almeida (po.), Blanxart (4), Flores (1), Ferrer (1), A. Figueras (0), Solé (8) i Valadao (2) set inicial-; Sastre (ps), Marc García (0), Arnau (1), Salva Puig (0), Cañellas (5), Teixeira (2), Porras (4) i Solé (2).