Guilherme Valadao, màxim anotador del partit d'ahir amb 7 golds. Foto: Toni Torrillas

A falta de 60 minuts, el Fraikin s'apropa sigil·losament a la fase de grups

El Fraikin BM Granollers ja és una mica més aprop de poder disputar la fase de grups de la Copa EHF en haver-se imposat al noruec OIF Arendal per 29-21. Ni més ni menys que 8 gols de diferència són els que separaven ahir els dos equips després d'un matx que va destacar per una segona part que els de Viver van tancar amb nota d'excel·lent.

La primera meitat es va caracteritzar per un joc força igualitari entre dos equips que es mostraven intensos en el joc i, on les diferències en el marcador eren ben curtes sobretot a partir del minut 10. Va ser arribats all minut 15, on l'electrònic era de 5-5, quan el Fraikin va començar a tenir algunes dificultats importants ofensivament fallant alguns llançaments clars i, en especial, per la bona actuació del porter noruec Medhus; fet que els posava les coses més complicades per a seguir anotant. Després de tancar parcials de 5 minuts amb únicament 1 gol per part de cada equip, els de Granollers aconseguien arribar al final del primer temps amb un favorable 13-11 al marcador.

Una segona part trepidant

En la represa, el Fraikin prendria al 100%  les regnes d'un partit que anava agafant color blanc i blau. Engegat el segon temps el Fraikin obria bretxa en el lluminós i començava a anar-se'n del noruec oferint Marquez-debutespectacle a un Palau que lloava els jugadors a tocs de bombo des de la graderia. La compenetració dels vallesans era màxima. Pol Sastre, que ja havia disputat una bona primera part, brillava de nou sota pals essent un element clau, juntament amb la defensa, per al bon resultat del partit.

El tècnic noruec es veia obligat a demanar un temps mort al minut 47, quan el marcador mostrava el 16-12. No obstant això, les indicacions que pogués donar no es palparien entre els d'Arendal, que no trobaven manera de remuntar. D'aquesta manera, els de Granollers, molt inspirats, seguien fent mol mal i arribarien a obtenir un contundent +8 a l'equador de la segona (22-14). Un segon temps mort dels noruecs no causaria massa diferència en una pista que ja tenia clar vencedor. La victòria seria pels de Carlos Viver, que firmarien el final de l'encontre amb un 29-21 a l'electrònic.

Guilherme Valadao va fer mostra del seu potencial físic durant tot el partit i es coronava com a màxim golejador amb 7 gols. Per altra banda, el jove Alejandro Màrquez, darrer fixatge de l'equip, va estrenar-se amb la samarreta del Fraikin trencant esquemes i anotant fins a 5 gols amb una magnífica actuació que donava fe al bon ull del Club en fitxar un jugador com ell.

Una tarda de germanor entre aficions

A banda de la gran jornada esportiva que ambós equips, i en especial, el Fraikin BM Granollers ens va oferir ahir, cal comentar el bon ambient que es va viure a la zona del públic assistent. Aficionats granollerins i noruecs van festejar junts els moments previs al partit EHF brindant a la salut d'ambdós equips al bar de La Troca. A banda de la gran entrada d'ahir al Palau, que va acollir als voltants de 1.800 persones entre el públic, és important fer ressenya de la bonica germanor entre aficionats amb, fins i tot, intercanvi de bufandes. El palau vivia plenament els valors pels quals vetlla un club com el BM Granollers.

Roda de Premsa

Escolta algunes de les declaracions de jugadors i entrenadors que van tenir lloc ahir durant la Roda de Premsa Oficial posterior al partit d'EHF:

Pol Sastre: "Per a mi, la defensa ha fet un dels millors partits jugats fins el moment" Escolta

Ekman Per: "During the 2nd time Granollers was more agressive and stressed us, so we made mistakes" Escolta

Carlos Viver: "Tenemos un buen resultado pero sabemos que la eliminatoria no está cerrada" Escolta

29 - GRANOLLERS: Sastre (Almeida); Teixeira (1), Porras (1), Blanxart, Marc García, Ferrer (3), Arnau García, Figueras (2), Solé (5, 3p), Marc Cañellas, Resina (5), Gassama, Salva Puig, Valadao (7) i Álex Márquez (5).

21 - OIF ARENDAL: Medhus (1) (Strat; Vidovic (2), Bjornsen (3), Joendal (5, 1p), Paulsen, Pedersen (5), Rui, Hrafnsson (1), Jakobsen (1), Köpp, Simonsen, Ekman (3).