Clara Poo intentant superar la defensa del Prosetecnisa Zuazo | Foto: Xavier Solanas

Les vallesanes no han pogut sumar els dos punts tot i haver lluitat fins l'últim segon.

Priscila Donato, la nova incorporacio del KH-7 BM Granollers | Foto: Xavier SolanasEl KH-7 BM Granollers ha demostrat que pot plantar cara a qualsevol equip. El rival de la catorzena jornada de la Liga Loterías era el Prosetecnisa Zuazo, un conjunt amb un nombre de punts similar al de les vallesanes, però amb un potencial destacable dins de la Divisió d'Honor Femenina.

L'inici del partit ha estat molt intens, amb l'esquadra basca aprofitant tots els contraatacs i les llacunes defensives que havien deixat les vallesanes. El KH-7 BM Granollers han sabut jugar bé en l'atac posicional, però en aquest primer temps ha estat l'única vegada que s'han posat per davant en el marcador (min 6, 4-3). Però un parcial de 0-6 en els següents deu minuts ha fet que el Prosetecnisa Zuazo agafés aire (min 16, 4-9). Merche Castellanos, portera visitant, ha frenat durant tot el partit les ocasions que les catalanes no han pogut aprofitar, i Laura Steinbach, internacional alemanya, ha estat la protagonista del seu equip.

Però Carlota Rubio i Hatou Jabby han aprofitat els seus primers minuts en pista per a marcar tres gols consecutius. La defensa vallesana s'ha acabat d'ajustar i el KH-7 BM Granollers s'ha acostat al marcador fins a arribar al descans perdent només d'un gol (min 30, 10-11).

La segona part ha continuat sent intensa i igualada, amb un KH-7 BM Granollers disposat a no rendir-se fins l'últim sospir. Un parcial de 0-3 a favor del Prosetecnisa Zuazo (min 41, 15-18) ha obligat a José Luis Villanueva i Robert Cuesta a demanar un temps mort que les seves pupil·les han sabut aprofitar, perquè Judith Vizuete tornava a donar l'empat al seu equip (min 46, 19-19).

Però el conjunt basc tampoc s'ha rendit, i una petita etzibada de dos gols consecutius ha fet que les catalanes anessin a remolc fins al final de l'enfrontament, en què Laura Steinbach, de nou, ha estat gairebé determinant. Les aturades d'Andrea de la Torre han estat ben contestades per Merche Castellanos i la intensa defensa del Prosetecnisa Zuazo, una muralla que ha impedit que les pupil·les de José Luis Villanueva i Robert Cuesta poguessin sumar els dos punts.

En aquest partit ha debutat Priscila Donato, la nova incorporació del KH-7 BM Granollers, i ho ha fet anotant cinc gols. Judith Vizuete ha tornat a ser la màxima golejadora de l'equip amb vuit gols.

El KH-7 BM Granollers ha plantat cara a un dels grups més potents de la Divisió d'Honor Femenina. Ha perdut amb el cap ben alt, però no ha pogut seguir acostant-se a posicions europees. La setmana que ve, el nou repte pot servir per a demostrar que aquest equip pot jugar de tu a tu amb les grans esquadres. L'Helvetia Alcobendas ens espera.

25 – KH-7 BM GRANOLLERS (10+15): De la Torre (11 parades), Pregona; Vizuete (8), Gassama, Moreno, Poo, Capdevila, Pi, Jabby (2), Sevilla (1), Torras (2), González (2), Rubio (4), Rojas, Pérez (1), Donato (5)

27 – PROSETECNISA ZUAZO (11+16): Castellanos (14 parades), García, Aalla; Elicegui (1), Velasco, Nogales (4), Hernández (4), Gil O. (5), Aguirregomezkorta, Mujika, Azaola, Gil A. (5), Steinbach (7), Martin, Andrés, Beratain (1)

PARCIALS: 2-3, 4-4, 4-8, 7-10, 8-10, 10-11 (descans), 13-13, 15-16, 18-19, 20-22, 22-25, 25-27 (final)