Carlota Rubio, màxima anotadora del partit amb 9 gols | Foto: Xavier Solanas

Les noies de Villanueva i Cuesta sumen dos punts d'or oferint un gran nivell de joc

Ayelen Rosalez, la nova incorporació del KH-7 BM Granollers | Foto: Xavier SolanasEl KH-7 BM Granollers arribava al partit després de patir dues derrotes consecutives. El rival era un dels directes, d'aquells equips amb qui s'haurà de lluitar fins al final. Estaven empatats a punts a la classificació de la Liga Loterías, però les vallesanes han estat les que s'han endut la victòria.

Els primers instants del partit han estat com s'esperaven, molt igualats, avançant gol a gol. Patricia Alonso ha liderat un Canyamelar Valencia molt poc encertat en atac i amb dubtes en defensa. Carlota Rubio ha estat la jugadora que ha comandat el KH-7 BM Granollers, anotant tres gols consecutius que han omplert de força el conjunt que dirigeixen José Luis Villanueva i Robert Cuesta.

Un parcial de 5-0 a favor de les catalanes els ha permès obrir una escletxa al marcador que les valencianes ja no han pogut remuntar (min 12, 7-2). De fet, les visitants han estat gairebé deu minuts sense anotar cap gol, i el KH-7 BM Granollers ho ha sabut aprofitar. La defensa de les pupil·les de Villanueva i Cuesta ha estat la seva millor arma, juntament amb una Andrea de la Torre molt inspirada sota pals.

La segona meitat ha començat amb el mateix ritme: el Canyamelar Valencia ha anat arriscant més en defensa i atac, però les vallesanes han respost bé a totes aquestes modificacions tàctiques. A partir d'aquí, l'enfrontament ha anat a ratxes: el KH-7 BM Granollers i les valencianes s'han anat intercanviant parcials.

A falta de nou minuts pel final del matx, les visitants s'han col·locat a només tres gols de les catalanes gràcies als contraatacs materialitzats per Mireia Payá, i el KH-7 BM Granollers ha afrontat els últims dos minuts de partit amb una jugadora menys per l'exclusió de Carlota Rubio. Una defensa molt avançada del Canyamelar Valencia, a falta de dos minuts, ha permès a les noies de Villanueva i Cuesta trobar espais i acabar guanyant per cinc gols de diferència.

En aquest partit ha debutat la nova incorporació del KH-7 BM Granollers, la portera argentina Ayelen Rosalez, que ha aturat un penal i, durant els últims tres minuts, ha aconseguit un 50% d'efectivitat. Andrea de la Torre també ha estat a un gran nivell durant tot el partit, i Carlota Rubio ha estat la màxima golejadora amb nou gols.

Les males notícies de l'enfrontament han estat les lesions de tres jugadores del KH-7 BM Granollers: Priscila Donato (min 10), Miriam González (min 50) i Mireia Torras (min 54). En els propers dies es faran les proves corresponents per a saber l'abast d'aquests cops.

Les noies de Villanueva i Cuesta ja pensen en el proper repte: la Copa de la Reina. Dissabte, de nou al Palau d'Esports, es juga l'eliminatòria que decidirà qui passa a la fase final que, enguany, es juga a Galícia. El rival és el potent Helvetia BM Alcobendas, però aquestes noies ja han demostrat que no hi ha res impossible per a elles.

27 - KH-7 BM GRANOLLERS (14+13): De la Torre (13 parades), Rosalez (3 parades); Vizuete (6), Gassama, Poo (4), Moreno, Donato, Svele, Pérez (1), Rubio (9), Torras (1), Pi, Jabby (2), González (3), Sevilla (1), Bonilla

22 - H CANYAMELAR VALENCIA (8+14): Aguas (2 parades), Marín (8 parades); Alonso (4), Amo, Bejarano (1), Cañavera (4), Descalzo, Esterri (1), Herreros, Morell (4), Payá (5), Segura (3)

PARCIALS: 3-2, 5-2, 10-4, 11-5, 11-7, 14-8 (descans), 15-10, 19-11, 19-14, 20-16, 24-18, 27-22 (final)