Guilherme Valadao suspès a l'aire intentant mantenir la pilota. Foto: Xavier Solanas

Gran inici sense recompensa pel Fraikin BM Granollers

El Fraikin iniciava la fase de grups de l'EHF Cup de la millor manera possible. L'equip granollerí, amb una defensa rocosa i amb un molt bon joc en atac, deixava les millors sensacions des dels primers compassos del partit amb un primer parcial de 4-1. Ferran Solé i Adrià Figueras donaven espectacle fent lluir el seu bon cop de canell i convertint cada moviment d'aquests en gol. Els 2 integrants eren els màxims anotadors dels primers avantatges que, poc a poc, anaven posant distància entre ambdós equips (7-3 min.10). El jugador destacat pels romanesos era Sandro, qui aconseguia la posició en la zona defensiva del Fraikinci, convertia en gol totes aquelles pilotes que li arribaven.  No obstant això, els de Granollers eren molt superiors i, sense cap mena de dubte, el el grup vallesà feia mostra d'un dels seus millors partits de la temporada. I és que els de Viver, tenien engrescat el públic amb jugades de molta participació de tots els jugadors de l'atac ofensiu, una magnífica defensa, i, una porteria més ben protegida que mai per Bombom Almeida. Tot sortia rodó per a l'equip  de la cas que, no hagués imaginat una primera meitat tant solvent.

gonzalo-po

En la represa però, els romanesos començaven molt més intensos en el joc; aquests, aconseguien uns bons primers parcials amb el quals podien retallar distàncies (22-18 min. 35). El Fraikin, semblava haver baixat una mica en intensitat, tot i això, els de Viver semblaven anar-se refent i continuaven tenint el control del partit. Les distàncies a l'electrònic ballaven, ara, entre el 4 i 5 gols. Malgrat que el Fraikin anava aguantant bé sobre la psita del Palau, els vallesans es mostraven una mica més fatigats i menys encertats pel que feia, en especial, als llançaments. Durant el minut 45, el Dínamo aconseguia posar-se només a 3 gols del Fraikin (26-23 min. 49) i, ara sí, els catalans començacen a sentir la pressió de més aprop.

El gran protagonisme pel Fraikin durant aquesta segona era César Bombom, qui amb 16 aturades enregistrava unes estadístiques d'escàndol amb un 41% d'efectivitat. Però, ni Almeida aconseguia aturar a un Dínamo que estava posant les coses cada cop més complicades.  A poc més de 5 minuts de finalitzar l'encontre, els de Voica es posaven a només 1 gol dels catalans 26-25 (min 54.) El capità David Resina donava una mica d'alè als seus tot posant el 27-25 per a un Fraikin que patia uns moments difíicils. L'equip de Viver, s'estava veient superat  per un contrari amb qui havien tingut una distància de fins a 10 gols durant la primera part del joc.

Carlos Viver demanava el darrer temps mort a 2 minuts del final, en uns moments difícils en què l'empat era ja una realitat (27-27). El capità David Resina resorgia per desfer un empat que tindria els segons comptats, ja que, el francès Diaw empataria de nou a 28. Sense massa temps de reacció, el Fraikin estava condemnat a patir durant els darrers instants de partit que, finalment, acabarien amb una amarga derrota pels catalans de 28-29 a l'electrònic.

El que semblava ser una gran estrena per a l'equip vallesà durant pràcticament tot l'encontre, acabava, contra tot pronòstic ,en una pèrdua molt dura de digerir pet al conjunt català. L'equip haurà de mirar endavant i no perdre la motivació per a seguir afrontant la marató de partits que té per endavant. El succeït avui, pot ser tot un aprenentatge de millora per al que vindrà.

Ferran Solé:  "Ha estat un partit molt dur per la diferència de control que hem tingut entre una i altra part. Durant la 2a part ens ha faltat dinamisme en el joc d'atac" Escolta

Roda de Premsa

Voica (entrenador del Dínamo de Bucarest): "Hem tingut una primera part molt dolenta i dura per a nosaltres. Tot i això, hem tret la potència per a millorar durant el segon temps. Crec que per a nosaltres ha estat un molt bon exàmen que hem tingut la sort de guanyar al final. Tot i això, vull felicitar al Fraikin BMG pel seu gran joc".

Carlos Viver: "Hem tingut molts errors de llançament i accions clares. Fins a 16 errors de llançament i, no hi ha hagut recursos per a trobar alguna cosa que es sortís del guió amb una mica més de llançament exterior. Ells no han deixat d'apretar en cap moment del partit i han tingut aquells moments puntuals del final que han fet que s'emportin els 2 punts cap a Romania"

Feran Solé: "Ha sigut una derrota molt dura perquè hem començat jugant al nostre millor nivell però la cara de la segona ha sigut la contrària. Crec que hem d'aprendre dels errors i mai podem donar per guanyat un partit massa d'hora i l'hem de lluitar fins el final"

Ibrahim Diaw:  "Hem començat molt malament el partit però el guanyar aquest punt positiu ha estat una bona esperança per a la continuació de la competició europea"