Ferran Solé suspès a l'aire abans de llençar a porteria. Foto: Xavier Solanas

El Fraikin es queda fora de la competició de Copa però dóna una bona imatge al Blaugrana tot i les baixes importants que la plantilla arrossega des de fa unes setmanes enrere.

L'equip de Carlos Viver i Antonio Rama va caure ahir al Blaugrana davant un FC Barcelona que ja tenia pràcticament tot de la seva part en haver aconseguit una bona renda de 7 gols durant el partit d'anada al Palau d'Esports. Tot i el domini dels barcelonins durant tot l'encontre, el Fraikin va tenir l'armadura posada durant la totalitat de l'encontre i va lluitar fins a darrer moment sense deixar res per perdut.

Durant la primera part del joc, el Fraikin va començar més fluix que durant el partit d'anada amb una visible manca d'atenció  a la zona defensiva que, va permetre als barcelonins fer-se amb les primeres rendes importants de l'encontre (min. 10 7-3). A continuació, un temps mort molt necessari demanat per Viver canviava l'enfoc dels vallesans, que començaven a entrar en partit buscant acostar-se en el marcador a uns blaugranes que portaven la batuta des de l'inici. El Fraikin millorava en zona defensiva i ofensiva i, amb el jove porter Marc Guàrdia, que es creixia sota pals, intentava donar una volta al partit tot acostant-se estoicament als blaugranes (min 27. 14-12). A dos minuts del xiulet, 4 parades consecutives de Guàrdia i un gol de Màrquez, aconseguien posar el seu equip a només un gol dels amfitrions (14-13). No osbtant això, els lleons de Barcelona treien un darrer alè per a poder marxar als vestidors amb un 15-13 al lluminós.

En la represa, el Fraikin seguia de ben a prop als de Xavi Pascual amb el jove Arnau Garcia que segueix demostrant el seu potencial i, el capità David Resina que, tornava a posar a 1 gol de diferència al seu equip (min 38. 18-17). Aquesta seria la tònica pràcticament fins el minut 50 de partit (24-22), la d'un Fraikin lluitador al qual les importants baixes per lesions fins i tot a la porteria, no evitaven fer mostra d'un equip que  es mesurava de tu a tu amb un dels grans. Durant els darrers minuts de joc, es va donar la màxima diferència amb un Syprzak que faria molt mal a la zona del pivot i, un Ariño i Jallouz que marcarien els gols de màxima diferència deixant al Fraikin massa enrere arribant al final amb un contundent 32-24.

D'aquesta manera, el Barça serà l'escollit per a lluitar pel títol de Copa durant les semifinals que es disputaran durant el mes de maig. Enguany, el Fraikin no podrà disputar una competició en la que portava 2 anys consecutius arribant a la gran final. D'aquesta manera, els vallesans, hauran de centrar-se del tot per les dues competicions que ocupen els seus dobles partits setmanals, la lliga regular, i la competició europea de la Copa EHF.

32 - Barcelona: Pérez de Vargas; Gurbindo (1), Lazarov (6,4p), Noddesbo (3), Sarmiento (1), Carlos Ruesga (1), Sigurdsson (4); Raúl Entrerríos (2), Tomás (2), Jicha (2), Ariño (4), Syprzak (4), Jallouz (1), Sorhaindo(1), Morros.

24 - Fraikin Granollers: Marc Guardia; Solé (3p), Marc Garcia, Figueras (5), Marc Cañellas (3), Arnau Garcia (2), Resina (6); Porras (1), Ferrer (1), Blanxart (1), Adrià Pérez, Márquez (2) i Flores.