Figueras atacant ahir al Palacio de los Deportes de León. Foto: C. Hernández

El Fraikin cau davant un Abanca Ademar de Lleó que lidera amb nota la totalitat del partit

L'equip de Carlos Viver i Antonio Rama va viure ahir el que es podria catalogar com a pitjor partit de la temporada. Després de conèixer la retirada del BM Aragón de la lliga, el Fraikin s'enfrontava a un rival directe amb el qual havia quedat empatat a 30 punts essent desplaçat al 4t lloc de la taula. La pressió no va ser quelcom que afavorís els granollerins, que ahir no van tenir definitivament el seu dia.

La primera part va començar de la pitjor manera per als catalans, que van arribar encaixar un parcial molt negatiu durant els primers 8 minuts de joc (8:2). El primer temps mort demanat per Carlos Viver no trigava a arribar per a redirigir la situació incontrolable que vivia l'equip vallesà. El porter serbi Vladimir Cupara es convertia des de l'inici en el verdader malson dels catalans. El Fraikin acumulava situacions d'atac que resultaven fallides en no trobar forat davant la porteria protegida pel serbi. A partir del minut 11, els de Viver semblaven despertar quan 2 gols d'Adrià Figueras marcaven un parcial de +2 molt necessari que seguit d'un altre gol de Teixeira podia apropar-se una mica més als lleonesos (min. 13, 8:5). En aquests moments era Guijosa qui demanava el primer temps mort per als seus. Seguidament, la primera línia de l'Ademar no es mostrava especialment encertada en els atacs, però les bones actuacions de Cupara sota pals servien de molt als seus que produien un parcial duríssim de 4-0 favorable als locals (min. 23, 13:7). El grup granollerí per la seva banda, es mostrava totalment pla en defensa i encallat en atac. Arribant al final del primer temps, Adrià Pérez protagonitzava un gol des de l'extrem que seguiria amb gols d'Arnau Garcia i Mamadou Gassama, que ahir va ser l'home destacat per un Fraikin que arribava al descans a 3 gols del rival (15:12).

De tornada al joc, les coses no semblaven anar molt millor per a un Fraikin que ahir patia de valent al Palacio de los Deportes de León. Ni els gols de Gassama ni del canell d'or de Ferran Solé servien per a aturar a un Ademar que responia molt ràpid en totes les accions. Els de Granollers tornaven a encallar-se en atac i a la porteria lleonesa, no importava que fos protegida per Cupara o Biosca, ambdós porters abaixaven la persiana per a que absoultament res entrés. El Fraikin desesperava i no veia la manera de remuntar un matx que els estava desquiciant (min 47. 24:17). A 7 minuts del final, Viver demanava el darrer temps mort per a poder guiar i tranquil·litzar els seus jugadors. No obstant això, el destí semblava no canviar i l'equip català no tenia les directrius per a poder acostar-se al marcador ni per a aturar el diluvi de gols lleonesos que sentenciaven l'encontre amb un inapelable 33:21.

Mamadou Gassama: "Hem tingut un molt mal inici i no hem pogut capgirar el marcador" Escolta'l

Consulta les estadístiques aquí

33 - Abanca Ademar: Cupara (Biosca); Juanín García (5, 1 p), Leo Santos (4), Acacio Marqués, Piñeiro (5), Juanjo Fernández (2), Huerta (3); Carou (1), Mikel Aguirrezabalaga (1), Rodrigo Pérez (1), Zildzic, Mario López (2), Carrillo (8, 1 p), Javi Garcia (1).
21 - Fraikin Granollers: Almeida (Sastre); Solé (3), Ferrer, Marc García, Pacheco, Teixeira (2), Resina (2); Figueras (5), Cañellas (2), Gassama (4), Adriá Pérez (1), Salva Puig, Porras, Arnau García (2).