Jugada d'atac del BM Aragón contra la porteria de Pol Sastre, al final del partit (Pavelló Siglo XXI de Saragossa)

L'equip va tornar a fonamentar la seva superioritat en la concentració defensiva. L'inici de partit va ser clau per establir diferències clares al marcador, que van permetre gestionar una segona part amb moltes exclusions, interrupcions, i tensió a la pista i a la graderia.

El Fraikin va viatjar a la pista del cuer, el BM Aragón de Saragossa, amb la consigna de no caure al parany de preveure un partit fàcil, tenint en compte la classificació (els vallesans arribaven segons amb 9 punts i el BM Aragon encara no havia puntuat). Per això, els vallesans van començar el partit amb molta intensitat a les dues àrees, i ràpidament van assolir diferències significatives al marcador (min. 12: 2-7; min. 15: 4-10), que es van mantenir fins al descans (7-13).

La primera part, doncs, va fer palesa la diferència de potencial dels dos equips. El Fraikin, amb molta rotació de jugadors, va plantejar un partit seriós en defensa, i de gran dinamisme en atac, dirigit per un Álvaro Ruiz que està fent un inici de temporada remarcable i amb gran protagonisme dels extrems (Adrià Pérez, per exemple, va marcar els 3 llançaments que va intentar). Ferran Solé va tornar a ocupar la posició de lateral dret per suplir les baixes de Salva Puig i Toledo, i va tornar a mostrar la seva valentia penetrant decididament la defensa aragonesa, que responia amb la contundència habitual dels veterans Asier Antonio i Alberto Val. Per la seva banda, el BM Aragón, que aquesta temporada ha renovat l'equip amb molts jugadors joves i ha reconvertit el canoner Demetrio Lozano en entrenador, va mostrar una defensa poc compensada i força carències en l'atac posicional, basat en un voluntariós Sorli com a central i en l'aportació ofensiva del jove esquerrà Del Valle que, amb 6 gols, s'ha convertit en la referència de l'equip en atac quan tot just comença la seva segona temporada a l'Asobal.

15 - BM Aragón (7+8): Olano (Julio Rodríguez, p.s.); Sorli (-), Asier Antonio (1), Val (5), Del Valle (6,2p), Sergio Martínez (-), Camas (-), Castro (-), Ariño (1), Sergio García (1), Sebastián (1), Millán (-), Tuqué (-).

23 - Fraikin Granollers (13+10): Pejanovic (Sastre, p.s.); Gassama (1), Blanxart (1), Capdevila (1), Marc García (-), Arnau García (-), Adriá Pérez (3), Figueras (-), Solé (2), Resina (3), Alvaro Ruiz (7,2p), Valadao (1), Grundsten (3), Del Arco (1).

Parcials (cada 5 minuts): 1-3, 2-5, 3-8, 4-10, 6-12, 7-13 -descans- 7-14, 9-16, 10-17, 12-17, 13-19, 15-23.

El partit va canviar de to i de ritme a la segona part. El Fraikin va veure's encomanat de l'ansietat i el joc aragon-fraikin2erràtic del rival, i els gols ja no sovintejaven a les porteries: el parcial al minut 20 de la segona part era de 5 a 4 per als locals. El partit es va desplaçar cap a un terreny aspre i travat per les exclusions (Valadao i Alberto Val van ser desqualificats per 3 exclusions cadascun), i les protestes de jugadors i públic contra la parella d'àrbitres. Pejanovic (40% d'encert) i la defensa mantenien la diferència en un marge encara tranquil·litzador, malgrat que el BM Aragón es va arribar a acostar a 4 gols (min. 52: 13-17). Per la seva banda, Álvaro Ruiz va sostenir l'atac amb 4 dianes en aquest segon període. També cal fer esment del debut a l'extrem dret de Mamadou Gassama, format al planter del club, i que va aconseguir el seu primer gol amb el Fraikin (gol 19.000 del BM Granollers a la lliga Asobal).

Després de la trompada a Ferran Solé a l'última jugada del primer temps, Carlos Viver va alternar Arnau Garcia i Marc Garcia al lateral dret atacant, i el partit va acabar amb la màxima diferència de gols per als vallesans, amb 10 jugadors de l'equip anotant algun gol, i amb rècord de menys gols encaixats (15-23). El Fraikin, per tant, aconsegueix la cinquena victòria consecutiva, continua segon a un sol punt del líder, i es prepara per rebre l'Anaitasuna, un rival directe amb moltes i molt bones incorporacions per aquesta temporada, divendres vinent al Palau d'Esports.